Miksi ranskalainen muotikielto koon 0 malleille ei ole askel eteenpäin

Muoti

WPR

Aiemmin tällä viikolla kaksi suurta ranskalaista muotialan yritystä ilmoitti kieltävänsä koon 0 mallien esiintymisen kiitotien esityksissä ja kampanjoissa. Ihmisenä, joka kokee usein rasvanhäpeämisestä ja yleisestä julkkisten kehonhäpeämisestä ja kirjoittaa siitä (joskus pakon alaisena ), luulisi, että olisin täällä uutishuoneessamme pyörittelemässä ilmoitusta heiluvana ja juoksevani kermaa juhlimaan. Mutta rehellisesti sanottuna en voi sanoa olevani tämän kiellon fani. Itse asiassa näen sen toisena tapana valvoa naisten ruumiita.

Tämä ei tietenkään ole ensimmäinen kerta, kun mallien runkokokoja on säännelty – molempia Israel ja Ranska aiemmin säädetyt lait, joilla pyrittiin suojelemaan mallien terveyttä ja vaativat niitä tuottamaan a lääkärin huomautus vahvistaa heidän terveytensä iän, painon ja kehon muodon perusteella. Mutta toisin kuin tämä kielto, nämä säädökset perustuivat terveyteen eikä automaattiseen kokoon perustuvaan hylkäämiseen.

Toinen tässä tapauksessa eroava näkökohta on se, että koon 0 kielto on sisällytetty kohtaan a peruskirja kahden muotialan jättiläisen perustama, johon kuuluu Christianin kaltaisia ​​brändejä Dior , Louis Vuitton, Givenchy, Céline, Marc Jacobs, Fendi, Saint Laurent, Gucci, Stella McCartney, Alexander McQueen ja Balenciaga – pikemminkin kuin lainsäädäntötoimi. Toisin sanoen tämä ei ole hallituksen valtuuttama asia, vaan pikemminkin yritysten itsensä ottama askel. Peruskirja myös sisältää määräyksiä rajoittaa alle 18-vuotiaiden mallien työtä.

'Toivomme inspiroivamme koko alaa seuraamaan esimerkkiä ja saavamme näin aikaan todellisen eron muotimallien työolosuhteissa koko teollisuudenalalla', Keringin toimitusjohtaja Francois-Henri Pinault sanoi lausunnossaan . Mutta onko kaikkien 0-kokoisten mallien kieltäminen todella ratkaisu? En ole vakuuttunut.

Vaikka jotkut ihmiset, minä mukaan lukien, putoavat kehon kokospektrin hyvin ravittuun, isoluuiseen päähän, kun taas toiset kuuluvat luonnollisesti toiseen. Meillä kaikilla on se ystävä, jolla on maaginen aineenvaihdunta ja joka voisi syödä täysiä annoksia Cheesecake Factoryn aterioita joka päivä ja olla silti uskomattoman laiha. Eikä tässä edes oteta huomioon tiettyjen lääkkeiden sivuvaikutuksia, jotka voivat vaikuttaa merkittävästi henkilön painoon (lisätietoja tästä, Luovutan sinut Sara Benincasalle ). Monille meistä painomme on yksinkertaisesti toinen elämämme osa-alue, johon meillä on vain vähän tai ei lainkaan hallintaa, ja tietynkokoisten mallien suora kieltäminen vahvistaa naisille asetettuja jo saavuttamattomia vartalostandardeja.

'Vaikka en usko, että ohut häpeäminen on yhtä vakava ongelma kuin rasvan häpeäminen, minusta on häiritsevää, että muoto/koko 'kielletään'' Kelsey Osgood , kirjoittaja Kuinka kadota kokonaan: Nykyaikainen anoreksia , kertoi Rakattu ainoana muussa merkittävässä kiellon kritiikissä, jonka löysin tiedotusvälineistä. Osgood mainitsi myös tosiasian, että jotkut ihmiset ovat luonnostaan ​​kokoa 0, ja herättää kysymyksen, mihin vetää raja sen välillä, mitä pidetään 'terveenä' tai ei, ja kuka sen saa vetää.

'Entä jos joku on luonnostaan ​​kokoa 10 ja näkee itsensä nälkään pitääkseen koon 6. Kielletäänkö hänet?' Osgood poseerasiRakattu .”Se vaikuttaa melko yksinkertaiselta ja silti rajulta tavalta käsitellä asiaa. Epäilen, että virastoilla ja suunnittelijoilla on parempia tapoja varmistaa, että heidän palkkaamansa mallit ovat terveitä.'

Tietysti olen täysin samaa mieltä siitä, että laimealla palvontakulttuurillamme on kielteisiä seurauksia malliteollisuudessa työskentelevien terveyteen – varsinkin jos he kokevat tarvetta nälkiintyäkseen ruokavalio tiettyyn kokoon asti. Naisille – ja yhä useammin miehille – kerrotaan jatkuvasti, miltä meidän täytyy näyttää, ja jos kehomme ei vastaa ihannetta, meidän pitäisi haluta muuttaa sitä ja tehdä kaikki mahdollinen. Ja kun puhumme miehistä, he saattavat myös joutua käymään läpi joskus rajuja muutoksia Voisiko nämä valtavat muotibrändit työllistyä tärkeimpien muotiviikkojen aikana, säätäisivätkö nämä suuret muotimerkit heille samanlaisen kokoon liittyvän kiellon?

Kukaan ei pidä siitä, että häntä kielletään mistään tai tuntee itsensä syrjäytyneeksi. Joten mieluummin kuin karsiisi ihmisiä pois, miksi et tekisi mallintoiminnasta ja muotiteollisuudesta yleensä osallistavampaa. Sisällytä jokaiseen kiitoratanäytöksen kokoon 0 joku, jonka koko on 18 (liittyvä sivuhuomautus: koon 6 tai 8 pitäisi ollaeilasketaan 'plus-sizeksi'). Näytä laaja valikoima vartaloja kaikilla pituuksilla ja painoilla. Ja kyllä ​​– se tarkoittaisi, että suunnittelijoiden täytyisi alkaa valmistaa erikokoisiin malleihin sopivia vaatteita. Mutta se on vain yksi askel oikeaan suuntaan kohti ihmisten saamista mukaankaikkierityyppiset ruumiit – mukaan lukien värilliset ja vammaiset – tuntuvat näkyvältä ja kuultua.

Tämä postaus alunperin ilmestyi päällä SheKnows.com .