Mitä muotisuunnittelija tekee?

Luokittelematon

WPR

Muotisuunnittelijat tutkivat trendejä ja luonnostelevat alkuperäisen vaate- tai asustesuunnittelun. He osallistuvat messuille tai vierailevat valmistajien luona valitsemassa kankaita ja koristeita.

Suunnittelijat tekevät sovituksia ja säätöjä malliensa prototyypeille, minkä jälkeen lopputuote markkinoidaan vaatekauppiaille. He valvovat koko vaatetuotannon omastaalkuperäinen luonnoslopulliseen valmistukseen.

Työn luonne vaihtelee eri muotisuunnittelijoiden välillä; useimmat suunnittelijat työskentelevät suunnittelu- ja valmistusyritysten palveluksessa ja työskentelevät säännöllisin väliajoin, kun taas jotkut suunnittelijat ovat freelancereita ja työskentelevät pidempiä työpäiviä stressaavissa olosuhteissa.

Työskentely pienemmässä yrityksessä tarkoittaa usein suunnittelijoiden vastuuta suuremmista tehtävistä, kutenkuviointi ja ompelu, kun taas suuremmissa taloissa on erillinen tiimi näihin tehtäviin.

Suunnittelu- ja tuotantoprosessi voi vaihdella massamarkkinoiden ja huippumuodin välillä. Jotkut suunnittelijat ovat erikoistuneet yhteen vaateluokkaan, kun taas toiset suunnittelevat monenlaisia ​​vaatteita ja asusteita.

Suunnittelijat kommunikoivat asiakkaiden kanssa maailmanlaajuisesti, ja siksi heidän työhönsä kuuluulaaja matka.

Pyrkivien muotisuunnittelijoiden tulisi ansaita osakkuus- tai kandidaatintutkinto muotisuunnittelusta. Liiketoiminnan, markkinoinnin tai merchandisingin yhteistutkinto voi myös olla hyödyllinen oman yrityksen perustamisessa.

Tutkinto voi antaa sinulle ompelu- ja kuviointitaidot, värejä, tekstiilejä ja muotisuunnittelun historiaa koskevat työtiedot sekä tietoisuuden ajankohtaisista jatulevista trendeistä. Muotisuunnittelun akateemisen taustan ansiosta opiskelijat voivat ymmärtää paremmin vaatteiden valmistusprosessia, parantaa toiminnallisuutta, istuvuutta ja estetiikkaa tietyille asiakkaille tarkoitetuissa suunnitelmissaan sekä vastata ja ennakoida kuluttajien vaatimuksia.

On myös tärkeää saada todellista kokemusta. Vaikka muotisuunnittelun tai -valmistuksen harjoittelupaikkojen hakeminen voi tarjota ensikäden kokemusta, myös muunlaiset harjoittelut ja työpaikat muoti- ja vähittäiskaupassa voivat olla merkityksellisiä.

Työskentelemällä suoraan asiakkaiden kanssa, oli se sitten läpipersoonallinen tyylitai myyntiä, voit oppia vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin ja parantamaan myyntitaitojasi.

Lisäksi tietokonelukutaito on tärkeää, sillä tietokoneohjelmistoilla tehdään enemmän suunnittelutyötä.

Kilpailu muotisuunnittelun työpaikoista on kovaa, ja työllistymismahdollisuuksien kasvu on suhteellisen hidasta. Työpaikat leikkaus- ja ompeluteollisuudessa vähenevät edelleen, koska tämä alue on ulkoistettu, mutta suunnittelutyö pysyy talon sisällä ja työ on suhteellisen vakaata.

Toukokuusta 2008 lähtien Yhdysvaltain työtilastotoimisto raportoi, että palkatut muotisuunnittelijat ansaitsevat 61 160 dollarin vuosipalkkaa ja keskimmäiset 50 % ansaitsevat 42 150 - 87 120 dollaria.

Kuva: WWD