Venus Williamsin sairaus: Päivitys hänen terveydentilastaan ​​ja hyvinvoinnistaan!

Julkkis

WPR

Mitä tulee naisten tennikseen, Venus Williams on loihtinut uusia polkuja. Tennistä pelattiin hyvin eri tavalla, kun hän ja hänen sisarensa Serena Williams saapuivat ensimmäistä kertaa paikalle. He toivat oman merkkinsä urheilullisuutta ja voimaa naisten peliin.

Venus on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä tennispelaajista, joka on voittanut kaksin- ja nelinpelin mestaruudet. Hänellä on nimellään 49 WTA-yksinpeliä, mukaan lukien seitsemän Grand Slam -voittoa.

Amerikkalaisella tähdellä on autoimmuunisairaus, mikä tekee hänen pitkäikäisyydestään WTA-kiertueella entistäkin merkittävämpää.

Williamsin vanhemmalla sisarella on Sjogrenin oireyhtymä, sairaus, joka vaikuttaa noin neljään miljoonaan ihmiseen Yhdysvalloissa vuosittain.

Venus Williamsin Taistelu taudin kanssa

Venus Williamsin sairaus

Venus Williams Hän huomasi sairauden merkkejä ensimmäisen kerran vuonna 2004, kun hän oli uransa huipulla. Oireita olivat väsymys ja hengenahdistus.

Venus avasi Preventionin suorapuheisessa haastattelussa, kuinka hänellä lopulta diagnosoitiin syöpä. 'Oireeni pahenivat ja pahenivat, kunnes en voinut enää pelata ammattilaistennistä', hän kertoi.

Kesti kauan ennen kuin oireet ilmaantuivat, ennen kuin sairaus tunnistettiin, kuten autoimmuunisairauksista kärsiville on tyypillistä.

'Valitettavasti se on tyypillistä autoimmuunisairauspotilaille', hän huomautti. 'Heille on diagnosoitu väärin tai he ovat liian huonokuntoisia toimiakseen. Ennen kuin sain oikean diagnoosin, minulta ryöstettiin ammattilaistennisurani.'

Sjögrenin oireyhtymä löydettiin lopulta vuonna 2011. Venus kertoi tunteneensa olonsa käsistä, mutta diagnoosi oli tuonut hänelle helpotusta. Oli kuitenkin masentavaa kuulla, että ratkaisua ei ollut ja että tämä olisi pitkän aikavälin ongelma, joka estäisi hänen kykynsä suoriutua paremmin kentällä.

Lue myös: Liza Minnellin sairaus: Päivitys hänen terveydentilastaan ​​ja hyvinvoinnistaan!

Mikä on Sjogrenin tauti?

Venus Williamsin sairaus

Sjorgenin on autoimmuunisairaus, jonka tyypillisimpiä oireita ovat kuivajää ja suun kuivuminen. Lihasten ja nivelten epämukavuus sekä keskeisten elinten tulehdus ovat yleisiä oireita potilailla, joilla on tämä sairaus.

Väsymys on tyypillinen tähän oireyhtymään liittyvä tila, ja kun se alkaa häiritä jokapäiväistä elämää, potilas hakeutuu hoitoon.

Kuinka Venus käsittelee sairautensa?

Venuksella todettiin rintasyöpä juuri ennen toisen kierroksen otteluaan Sabine Lisicki US Openissa 2011. Hän vetäytyi kilpailusta, mikä oli ensimmäinen kerta vuoteen, kun hän ei päässyt neljännesfinaaliin missään Grand Slam -turnauksessa.

Ensimmäistä kertaa vuoden 1996 jälkeen yhdysvaltalainen julkkis putosi 100 parhaan joukosta vuoden suorituksensa seurauksena.

Venus puhui siitä, kuinka hän hoiti sairautensa. ”Aluksi minun täytyi vain odottaa, että asiat paranevat… Yhden käyttämäni lääkkeen vaikutus kesti kuusi kuukautta. Toinen kesti yhdestä kolmeen kuukautta. Se oli hieman odotuspeliä, kunnes pystyit jatkamaan aiempaa toimintaasi.'

Hän on myös puhunut siitä, kuinka oman kehon kuunteleminen ja siihen luottaminen on ratkaisevan tärkeää autoimmuunisairauden hoidossa. Venus kertoi äskettäin sairaudestaan ​​​​Instagram-kysy-mitä tahansa -videolla. Seitsenkertainen mestari palasi ammattilaistenniseen vuosi diagnoosin jälkeen, ja näyttää siltä, ​​että hän on hoitanut sairautensa hyvin.

Venus Williamsin sairaus

'Kokeilen jatkuvasti uusia asioita, koska etsin tapaa tuntea oloni parhaaksi.' Olipa se niin helppoa kuin juoda enemmän vettä tai pyrkiä ylläpitämään tasapainoisempaa aikataulua (ei mahdollista).

Mutta mieluummin elän elämäni ehdoillani. Ja jos en voi päättää, haluan teeskennellä, että voin', hän huomautti tuoreessa videossa.

Lue myös: John Krukin sairaus: Päivitys hänen terveydentilastaan ​​ja hyvinvoinnistaan!

Toipumistien priorisointi

Tennismestari oli iloinen saadessaan vihdoin ymmärtää, mitä hänen ruumiillaan oli tapahtumassa, mutta hän oli pettynyt huomatessaan, että taudin parantaminen vie aikaa.

Williams vetäytyi vuoden 2011 US Openista taudin aiheuttaman uupumuksen vuoksi, ja hänet pudotettiin 100 parhaan tennispelaajan joukosta ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1996. Sen sijaan hän keskittyi terveyteensä.

'Aluksi minun piti vain odottaa, että asiat paranevat', Williams selittää. ”Yksi käyttämistäni lääkkeistä tuli kuusi kuukautta voimaan. Toinen kesti yhdestä kolmeen kuukautta. Se oli hieman odotuspeliä, kunnes pystyit jatkamaan aiempaa toimintaasi.'

Sjögrenin oireyhtymä on krooninen sairaus, jota ei voida parantaa, vaikka se voidaan hoitaa hoidolla. Sjogrenin oireyhtymän hoito on tohtori Marchettan mukaan räätälöity potilaan yksilöllisen oirekokoelman mukaan.

”Silmien kuivuutta voidaan hoitaa silmätipoilla, voideella tai silmälääkärin suosittelemalla tulehduskipulääkeellä. On myös lääkkeitä, jotka stimuloivat syljen eritystä.'

'Ennen kuin aloitin lääketieteen, elämäni laatu ei ollut yhtä hyvä, koska tunsin oloni uskomattoman epämukavaksi', Williams muistelee diagnoosiaan edeltäneitä vuosia.

'Se oli taistelua vain pysyä hengissä. Olin niin väsynyt, että olin jatkuvasti levoton tai epämukava.

Venus Williamsin sairaus

Williams yritti parantaa kuntoutumistaan ​​hoidon lisäksi omaksumalla vegaanisen ruokavalion, jota hän noudattaa edelleen.

Tohtori Marchettan mukaan 'elintapojen parannukset, kuten liikunta, terveellinen ruokavalio ja hyvät nukkumistavat, voivat auttaa autoimmuunisairautta sairastavia tuntemaan olonsa paremmaksi.'

Williamsin aamiaiset koostuvat yleensä smoothieista ja hedelmistä, koska hän 'ei ole suuri aamusyöjä', mutta ne saavat hänet harjoittelemaan, kunnes hänellä on lounas ja illallinen täynnä proteiinia, hiilihydraatteja ja vihanneksia.

'Syön vähän enemmän ison pelin tai iltapalan edeltävinä päivinä, ja välillä nautin makeisista. Olen vain tavallinen kaveri!'