Uvalden kouluammuskelun jälkeen Raidersin omistaja Mark Davis lahjoittaa miljoona dollaria koulupiirille

Julkkis

WPR

Teksasin Uvaldessa tapahtuneen tuhoisan kouluampumisen jälkeen Las Vegas Raiders lahjoitti miljoona dollaria Uvalde Consolidated Independent School Districtille.

Raidersin omistaja Mark Davis toimitti miljoonan dollarin shekin UCISD:n superintendentille Hal Harrellille, UCISD:n opiskelijapalveluiden johtajalle Kenneth Muellerille ja Vann McElroylle, Super Bowl XVIII:n mestari Raidersin jäsenelle, joka nyt asuu Uvaldessa Zoom-kokouksen aikana tällä viikolla.

Rahat käytetään piirikoulujen turvallisuuden parantamiseen pystyttämällä läpäisemättömiä ovia ja skaalaamatonta puomia sekä asentamalla kameroita sekä sisä- että ulkopuolelle.

Davis kertoi Uvalde Leader-Newsille: 'Olemme iloisia saadessamme olla osa jotain, joka tekee näiden koulujen lapsista turvallisempia.'

'Vann ja minä keskustelimme kaksi viikkoa sitten. Hän kertoi minulle kotikaupunkinsa vaikeuksista.

Uvalden kouluammuskelun jälkeen Raidersin omistaja Mark Davis lahjoittaa miljoona dollaria koulupiirille

Vann mainitsi, että hänellä oli lastenlapsi, joka oli kirjoilla julkiseen kouluun. Hän sanoi, että hänen perheensä harkitsi lähettävänsä hänet yksityiseen kouluun ensi vuonna, mutta hän halusi käydä julkista koulua, kuten Vann ja hänen poikansa kävivät lapsena Uvaldessa.

Hän totesi, että Uvalde oli kipeänä ja tarvitsee apua. Kysyin, mitä tekisimme kärsimyksen lievittämiseksi.'

Lue myös: Asiantuntijat Kim Kardashianin pilaamisesta täysin Marilyn Monroen historiallisen mekon

24. toukokuuta 18-vuotias ampuja kulki luokasta toiseen Robbin peruskoulussa Uvaldessa tappaen 19 lasta ja kaksi aikuista, mikä lisäsi julmaa, vuosia kestänyt joukkoampumista kirkoissa, kouluissa ja markkinoilla. Toukokuun 14. päivänä ampuja avasi tulen ruokakaupassa Buffalossa ja tappoi kymmenen ihmistä.

Uvaldessa tapahtunut tragedia oli Teksasin historian tappavin kouluampuminen, ja se lisäsi traagista ennätystä osavaltiossa, joka on nähnyt maan verisimpiä ammuskeluja viimeisen viiden vuoden aikana.

'Koko ajan Raidersissa tämä organisaatio on pitänyt huolta minusta ja perheestäni sekä pelaajista ja kaikista Raidersin perheen jäsenistä', McElroy sanoi. ”Markin isä Al Davis oli tienraivaaja ja uudistaja National Football League .

Raidersilla on pitkä historia apua tarvitsevien auttamisesta. Olen varma, että Al olisi ylpeä Markin ja organisaation saavutuksista tänään.

Uvalden kouluammuskelun jälkeen Raidersin omistaja Mark Davis lahjoittaa miljoona dollaria koulupiirille

Viime viikkoina useat NFL-joukkueet ovat lahjoittaneet lahjoituksia Uvalde-yhteisölle. Monet NFL-pelaajat käyttivät oranssia paitaa harjoituskentällä OTA:iden aikana osoittaakseen tukensa Uvaldelle ja lisätäkseen tietoisuutta aseväkivallasta Yhdysvalloissa.

'Arvostamme herra Davisin ja Raiderien anteliaisuutta. Vann on pitkäaikainen ystävä ja tärkeä osa Uvalde-yhteisöä 'Harrell selitti.'

'Nämä rahat käytetään hyväksi. Tämän investoinnin pitäisi auttaa tekemään luokkahuoneistamme paljon turvallisempia.'

Lue myös: Ensimmäinen katsaus Ryan Goslingiin kuuluisan Ken-nukkemuunnoksena, jossa on leikattu rinta ja vaalennetut hiukset

Uvalde Ammunta on käynnistänyt uuden keskustelun asevalvontakeskustelusta Yhdysvalloissa

Davisin lahja tulee alle kuukausi sen jälkeen, kun 18-vuotias ampuja avasi tulen Robbin peruskoulussa ja tappoi 19 lasta ja kaksi aikuista.

Ammuskelu on herättänyt uudelleen keskustelua aserajoituksista Yhdysvalloissa. Senaattorit ilmoittivat sunnuntaina molemminpuolisesta asekompromissista, vaikka se vaatii vielä senaatin hyväksynnän.

Raiders oli paikka, jossa McElroy vietti yhdeksän kymmenestä NFL-kaudestaan. Hänet valittiin kahteen Pro Bowliin ja auttoi joukkuetta voittamaan Super Bowlin.

Uvalden kouluammuskelun jälkeen Raidersin omistaja Mark Davis lahjoittaa miljoona dollaria koulupiirille

McElroy syntyi ja kasvoi Uvaldessa, missä hän kävi Uvalde High Schoolia 1970-luvulla. Hän on edelleen naapuruston asukas.

Robb Elementaryn tragedian jälkeen useat urheilijat ovat vastustaneet aselainsäädäntöä. Steve Kerr , Golden State Warriorsin päävalmentaja, esitti kiihkeimmän väitteen asiasta ja pakotti kongressin toimiin.

Myös Los Angeles Lakersin LeBron James on vaatinut uudistusta. Cincinnati Bengalsin pelinrakentaja Joe Burrow puhui asiasta tiistaina ja sanoi, että hänen mielestään joukkoammuskeluissa käytettyjen aseiden saaminen pitäisi olla vaikeampaa.

Raiders on yksi harvoista NFL-joukkueista, jotka tekevät lahjoituksen Uvaldelle. Ampumisen jälkeen Dallas Cowboys ja Houston Texans sekä NFL-säätiö lahjoittivat aloitteille Uvalden auttamiseksi.