Vinkkejä auringonpolttaman päänahan hoitoon

Ihonhoito

WPR

Lämpimämpi sää on vihdoin tulossa, emmekä me kaikki malta odottaa, että pääsemme nauttimaan auringosta – mutta pään suojaamisen unohtaminen voi saada sinut pohtimaan, kuinka hoitaa auringonpolttamaa päänahkaa.

Vaikka aloe hoitaa palovamman, se voi sotkua ja rasvoittua hiuksissasi – joten olemme koonneet luettelon muista hoidoista, joita voit tehdä kotona lievittääksesi kutinaa ja polttavaa päänahkaa.

Pestä pois

Mitä tulee hiusten pesuun, sinun kannattaa luopua tavallisesta volyymia lisäävästä tai väriä kestävästä shampoosta muutamaksi päiväksi ja valita sen sijaankuoriva shampoo tai naamiokun päänahkasi vielä paranee. Pääsi kaipaa tällä hetkellä epätoivoisesti kosteutta, ja tämä on loistava tapa kosteuttaa sitä ja auttaa samalla pääsemään eroon hiutaleista. Hiutaleista puheen ollen, vaikka kuollut iho saattaa muistuttaa hilsettä, sen pitäisi ehdottomasti ollaeikohdella niin. Vältä kaikin keinoin hilsettä aiheuttavia shampoita, sillä niiden sisältämät kemikaalit voivat ärsyttää päänahkaa entisestään.

Kotihoidot

Jotkut nopeimmista tavoista lievittää palovammoja löytyvät suoraan keittiöstäsi.

Ensimmäisten 24 tunnin aikana palovammojen saamisesta voit valmistaa nopean vihreän teen huuhtelun hiuksillesi liottamalla kaksi vihreää teepussia ja jäähdyttämällä ne haaleaksi jääkaapissa. Kun olet pessyt shampoolla, liota hiuksiasi teessä viisi minuuttia ennen huuhtelua. Vihreän teen antioksidantit rauhoittavat päänahkaa ja auttavat lievittämään pistelyä.

Toinen vaihtoehto? Omenasiiderietikka. Julkkikset väittävät sen jo olevanihmetyöntekijämuulle keholle, joten ei ole yllätys, että sen sisältämä happo auttaa myös lievittämään päänahkaa. Sekoita yksi osa omenaviinietikkaa ja yksi osa vettä muodostaaksesi seos, jota käytetään shampoopesun ja hiusten hoitamisen jälkeen.

Viimeinen ja luultavasti oudoin kotihoitolääke on 2 % maitoa. Ihotautilääkäreiden kemiallisten palovammojen hoitoon käyttämä temppu on liottaa pesulappu jääkylmässä maidossa ja levittää sitä päänahkaan enintään viideksi minuutiksi. Maidon entsyymit ja proteiinit edistävät paranemista, ja kylmä lämpötila auttaa vähentämään tulehdusta.

Vältä kutinaa

Aivan kuten kehosi iho, päänahkasi alkaa väistämättä kutiaa ja kuoriutua. Vaikka se on karmeaa kehossasi, se on vielä pahempaa päänahassa, koska kuollut iho tarttuu hiuksiin ja alkaa muistuttaa hilsettä – eikä kukaan halua sitä. Niin houkuttelevaa kuin onkin raaputtaa päätäsi, kunnes kaikki on poissa, tämä on itse asiassapahinasia mitä voit tehdä. Kutina vain tulehduttaa jo ennestään herkkää ihoa ja kynnet voivat jopa aiheuttaa tulehduksen. Pidä kätesi poissa päästäsi niin paljon kuin mahdollista ja tee parhaasi, jotta päänahka paranee itsestään.

Yksinkertainen tyyli

Meillä on jo punainen, hilseilevä päänahka (söpö, eikö?) emmekä halua pahentaa tilannetta muotoilemalla hiuksiamme väärin. EhdottomastiÄläkäytä lämpötyökaluja juurien lähellä (eli fööniä!), sillä se vain lisää ärsytystä ja pidentää paranemisprosessia. Jos et voi olla päivääkään ilman fööniä, rajoita käyttö vain ohisi. Mutta muista, että siihen on monia tapojamuotoile hiuksesiilmanlämpöäja näyttää silti upealta. Toinen tapa näyttää söpöltä ja silti suojata päänahkaa on vaihtaa osaa. '90-luvun hiukset Flipon palannut tyyliin, joten leikkiä ulkoasullasi, kunnes löydät täydellisen osan palovamman piilottamiseen.

Julkaistu alun perin kesäkuussa 2015. Päivitetty maaliskuussa 2017.