Thomas Kinkade -kiista: Thomas Kinkade, maalari, jota taidekriitikot halveksivat, mutta amerikkalaiset rakastavat!

Kiistaa

WPR

Amerikkalainen taidemaalari William Kinkade III (19. tammikuuta 1958 – 6. huhtikuuta 2012) tunnettiin kauniista maisemista ja pastoraalisista kohtauksista. Käyttämällä Thomas Kinkade Companyn taidetensa massamarkkinointia hän onnistui saavuttamaan suurta menestystä ollessaan vielä elossa ja voimissaan. Taiteilijan yrityksen mukaan Kinkade-kuvan kopio löytyy joka kahdestakymmenestä amerikkalaisesta kodista.

Kinkade kutsui J. M. W. Turneria (1775–1851) aiemmin 'valon maalariksi', jonka hän tavaramerkitsi ja suojeli.

Kritiikkiä kohdistettiin Kinkaden käytökseen ja liiketoimiin sekä hänen taideteoksensa 'kitsiseen' luonteeseen. Thomas Kinkade kuoli 54-vuotiaana alkoholin ja diatsepaamilääkkeen aiheuttamaan 'akuuttiin myrkytykseen'.

Aikainen elämä

Thomas Kinkade -kiista

19. tammikuuta 1958 William Kinkade syntyi Sacramenton piirikunnassa Kaliforniassa. Vuonna 1976 hän valmistui El Dorado High Schoolista Placervillessä ja jatkoi Kalifornian yliopistoon Berkeleyssä ja Art Center College of Designiin Pasadenassa, Kaliforniassa. Hän syntyi ja kasvoi Placervillessä.

Charles Bellin ja Glenn Wesselsin kaltaiset ihmiset mentoroivat Kinkadea ennen kuin hän meni yliopistoon. Wessels oli suuri tuki Kinkaden päätökselle osallistua UC Berkeleyyn. Kinkaden ja Wesselin välinen yhteys oli pohjana puoliksi omaelämäkerralliselle elokuvalle Christmas Cottage, joka julkaistiin vuonna 2008. Kinkade suoritti kaksi vuotta yleistä opiskelua Berkeleyssä ennen siirtymistään Art Center College of Designiin Pasadenaan.

Ura

Thomas Kinkade -kiista

Kinkade ja hänen opiskelijaystävänsä James Gurney viettivät kesän 1980 tiematkalla Yhdysvaltojen halki. Sopimus luonnoskirjan tekemisestä allekirjoitettiin Guptil Publicationsin kanssa New Yorkissa, missä he kaksi olivat päättäneet matkansa. Artist’s Guide to Sketching oli kaksi vuotta myöhemmin yksi Guptill Publicationsin vuoden suosituimmista kirjoista.

Tämä johti siihen, että he molemmat työskentelivät Ralph Bakshi Studiosilla vuoden 1983 animaatioelokuvassa Fire and Ice, jossa he osallistuivat taustataidetta. Kinkade alkoi kokeilla valoa ja kuviteltuja maailmoja elokuvaa tehdessään.

Myöhemmin Kinkade työskenteli maalarina ja myi teoksiaan gallerioissa kaikkialla Kaliforniassa elokuvan julkaisun jälkeen.

Lue myös: Dolce Gabbana -kiista: D&G:ltä on kestänyt kolme vuotta voittaa Kiina takaisin mainoskiistan jälkeen

Kiistaa ja kritiikkiä

Thomas Kinkade -kiista

Vastaanotto:

Taloudellisesta menestyksestään huolimatta Kinkaden työ on kuitenkin saanut laajaa kritiikkiä taidekriitikoilta. Susan Orlean, Kitsch Master -kirjan kirjoittaja, viittasi Kinkaden kuolemaan huhtikuussa 2012 'kitsch-mestarin' poismenoksi. Toimittaja Laura Miller pilkkasi Kinkaden töitä 'kokoelmana karmeita mökkimaalauksia' samassa kuussa.

Esimerkiksi myymällä tulosteita QVC:llä Kinkade sai tulta kriitikoilta, jotka sanoivat hänen liiallisen kaupallistaneensa työnsä. Nathan Rabinin mukaan A.V. Club: 'Hänen halveksujilleen hän edustaa keskinkertaisuuden ja maalauksen kaupallistamisen ja homogenisoinnin voittoa […] ehkä kukaan muu taidemaalari ei ole ollut yhtä häpeämätön tai niin onnistunut muuttumaan yhtiöksi kuin Kinkade.' hän kirjoitti vuonna 2009.

Useimmat ihmiset kutsuvat häntä heidän joukossaan 'ostoskeskuksen taiteilijaksi' tai 'suklaarasiataiteilijaksi' taitavan maalarin sijaan. 'Maudlin, sairaan romanttinen kuva maailmasta, jossa kaikki on yhtä miellyttävää kuin kupillinen kuumaa kaakaota kylmänä joulukuun päivänä', Rabin kuvaili Kinkaden teoksia myöhemmin.

Esimerkiksi Kinkade sanoi kerran: 'Olen ehdottomasti tämän planeetan kiistanalaisin taiteilija.'

Liiketoimintatapoja:

Thomas Kinkade Signature Gallery -franchising-yritykset ovat syyttäneet Kinkaden Media Arts Group Inc:tä sopimattomista liiketavoista. Karen Hazlewood ja Jeffrey Spinello saivat 860 000 dollaria vahingonkorvauksia ja 1,2 miljoonaa dollaria palkkioita ja kuluja vuonna 2006, koska Kinkaden yritys 'ei paljastanut olennaisia ​​tosiasioita', jotka olisivat estäneet heitä sijoittamasta galleriaan.

Korkojen ja oikeudenkäyntikulujen jälkeen palkinto nostettiin 2,8 miljoonaan dollariin. Kantajat ja muut entiset gallerian omistajat väittivät myös, että heidän oli pakko avata muita gallerioita, jotka eivät olleet taloudellisesti kannattavia, heidän oli pakko hyväksyä kalliita ja myymättömiä tuotteita, ja halpaliikkeet, joiden hinnoittelulla he eivät saaneet kilpailla, alimyytyivät.

oth Kinkade ja Media Arts Group kiistävät jyrkästi syytteet ja ovat onnistuneesti puolustaneet itseään vastaavia kanteita vastaan, joita muut entiset gallerian omistajat ovat aiemmin nostaneet. Välimieslautakunnan päätöksessä petoksesta ei nimenomaisesti mainita Kinkadea.

Los Angeles Times raportoi elokuussa 2006, että FBI tutki näitä asioita ja että agentit toimistoista eri puolilla maata haastattelivat todistajia ja epäiltyjä.

Lue myös: Teal Swan, kiistanalainen spiritisti tai huijari elokuvassa 'The Deep End', on nimi

Useat gallerian entiset edustajat ovat väittäneet, että yritys käytti ihmisten uskonnollisia vakaumuksia hyväkseen rikastuakseen. Entiset jakajat, jotka pyysivät nimettömyyttä, huomauttivat: 'He todella tiesivät, kuinka koukkua syötetään.' Ei ole epäilystäkään siitä, että he ammensivat kristillistä uskoa.'

Erään entisen jälleenmyyjän asianajajan mukaan 'Koska Kinkade esitettiin uskonnollisena tilaisuutena, suurin osa asiakkaistani tuli mukaan. On tarpeeksi pahaa tulla huijatuksi, mutta sen tekeminen Jumalan nimessä on hirveää.'

Epäonnistuttuaan maksamaan Karen Hazlewoodille ja Jeffrey Spinellolle miljoonan dollarin tuomioistuimen määräämää maksua 2. kesäkuuta 2010, Pacific Metro, taiteilijan tuotantoyhtiö, haki luvun 11 konkurssiin. Aikaisemmin oli maksettu 5000 dollaria.

Yhteensä 350 yksittäisessä omistuksessa olevaa Kinkade-franchising-sopimusta on dokumentoitu oikeudessa vuodelta 1997. Tämä määrä oli vähentynyt yli puoleen toukokuuhun 2005 mennessä. Tänä aikana Kinkade ansaitsi 50 miljoonaa dollaria. Alkuvaiheen kustannukset vaihtelevat 80 000 dollarista 150 000 dollariin franchising-ottajille.

Henkilökohtainen käytös:

Los Angeles Times huomautti, että jotkut Kinkaden entisistä kollegoista, työntekijöistä ja jopa hänen töidensä keräilijöistä sanoivat, että hänellä oli pitkä historia kiroilun ja muiden taiteilijoiden ja esiintymisten pilkkaamiseen. The New Yorkin ajat kertoi myös, että hän hyväili naisen rintoja myyntitapahtumassa South Bendissä, Indianassa ja että hän virtsasi Nalle Puh -hahmolle Disneylandissa sanoen: 'Tämä on sinulle, Walt.' Liioiteltuja ja suoraan väärennettyjä henkilökohtaisia ​​väitteitä” esitettiin alkoholiin liittyvistä tilanteista Kinkaden kirjeessä luvan saaneille gallerian omistajille, hän kirjoitti heille. Kirjeessä ei ollut mainintaa tietystä tapahtumasta.

Vuonna 2006 Media Arts Groupin toimitusjohtaja John Dandois muisteli tarinan Kinkaden juopumisesta ja huutamisesta 'Codpiece! Codpiece!” esiintyjillä Siegfried & Royn taikashow'ssa Las Vegasissa kuusi vuotta sitten. Kun hänen äitinsä saapui, hän oli rauhoittunut. Mitä tulee Kinkadeen, Dandois totesi: 'Thom olisi hyvä, mutta sitten yhtäkkiä et voinut tietää missä raja on, ja sitten hänestä tuli erittäin epäjohdonmukainen ja hän alkaisi kiroilemaan ja tekemään paljon outoja asioita. Et voinut sanoa, missä raja meni.' Carmel, Kalifornia, poliisi pidätti Kinkaden rattijuopumuksesta saman vuoden kesäkuussa. Myöhemmin hänet tuomittiin rikoksesta.