Sydäntä särkevä: Rafa ja Roger itkevät yhdessä jäähyväispuheen aikana

Uutiset

WPR

Viimeisen tennisottelunsa jälkeen ammattilaisena Roger Federer taisteli kyyneleitä kyynelsilmin läpi perjantaina. Hän onnistui kuitenkin sanomaan paljon, vaikka hän hävisi nelinpelin Laver Cupissa amerikkalaisille Frances Tiafoelle ja Jack Sockille 6-4, 6-7 (2-7) ja 9-11 vanhalle vastustajalle ja nykyaikainen Rafael Nadal rinnallaan.

'Sen ei koskaan ollut tarkoitus mennä sellaiseksi. Itse asiassa olin vain innoissani voidessani pelata tennistä ja olla ulkona kavereideni kanssa, Federer lisäsi. Se on ollut ihanteellinen matka. Jos saisin mahdollisuuden uudestaan, tekisin.

Perjantain ottelun ensimmäisessä erässä, neljännessä ja viimeisessä Laver Cup -tapahtumassa, joka pelattiin Lontoon O2-areenalla, Federerin merkittävä ura näytti olevan matkalla sadunomaiseen päätökseen.

Federer on alusta asti tukenut Laver Cupia, joka yhdistää Team Europen ja Team Worldin pelaajat kolmipäiväisessä sisäilmakilpailussa, joka on tarkoitettu vastaamaan tennistä golfin Ryder Cupia.

Päivän viimeisessä kaksinpelissä perjantaina Federer katseli ja tarjosi toisinaan neuvoja brittiläiselle kumppanille Andy Murraylle. Australialainen Alex de Minaur voitti Murrayn, ansaitsi hänelle kriittisen pisteen ja pienensi Team Europen etua 2-1.

Fanit antoivat Federerille ja Nadalille rajuja suosionosoituksia heidän astuessaan kentälle pelistään. Jotkut vieraat esittelivät 'Me kaipaamme sinua' -kylttejä.

Huolimatta kaksoisvirheestä pelin alussa, Euroopan joukkue voitti välittömästi ottelun ensimmäisen pisteen. Myöhemmin avauserässä Federer ja Nadal välttyivät ihmeen kaupalla ottelun ensimmäiseltä taitepisteeltä säilyttääkseen yhden erän johtoasemansa. Sitten he rikkoivat palvelun seuraavassa pelissä.

Huolimatta 6-5-johtoon toisessa erässä yli kymmenen minuuttia kestäneen pelin jälkeen, jossa kaksi kokenutta vastustajaa torjuivat kolme taitepalloa, Federer ja Nadal antoivat lopulta vauhtia Tiafoelle ja Sockille. Toisen erän tasapelissä hävittyään Federer ja Nadal hävisivät kolmannen erän 11-9.

Federer kilpaili viimeksi ammattilaisyksityispelissä 20.7.2021 Wimbledonin puolivälierissä. Italialainen Matteo Berrettini ottaa Federerin paikan Laver Cupin kaksinpelissä.

Uransa loppuvaiheessa hän jatkoi pelaamista toipuessaan leikkauksista ja vammoista, mutta ilmoitus hänen eläkkeelle jäämisestä tuli hänen kirurgisesti korjatun polvensa skannauksen jälkeen, mikä 'ei ollut sitä mitä etsin'.

Federer ilmoitti eläkkeelle jäämisestä 15. syyskuuta kirjeessä, jonka hän latasi sosiaaliseen mediaan videon yhteyteen, koska hänen mielestään hänellä ei ollut muuta vaihtoehtoa.

Hän kertoi BBC Breakfastille, että viimeiset kolme vuotta ovat olleet vaikeita. Siitä lähtien kun kilpailin Wimbledonissa, olen tiennyt, että olen luistellut erittäin ohuella jäällä. Yritin palata, mutta vaihtoehtoni olivat rajalliset.

Rehellisesti sanottuna lakkasin uskomasta siihen.

Nyt 41-vuotias Federer on pelannut yli 1 500 kiertuetason ottelua, ja hän lähtee ansioluettelolla, joka sisältää 20 Grand Slam -mestaruutta, 310 viikkoa maailman parhaana pelaajana (mukaan lukien 237 viikkoa peräkkäin), 103 ATP-yksilää. tittelit ja 310 viikkoa parhaana pelaajana, jäljessä vain Nadalin 22 ja Novak Djokovicin 21 jälkeen.

Federer halasi vastustajiaan, joukkuetovereitaan ja valmentajiaan perjantain ottelun jälkeen. Hän halasi kyynelehtivää Nadalia ja laski sitten päänsä Team World -kapteenin John McEnroen olkapäälle heidän halaillessaan Team World -penkkiä.

Emotionaalisten pelin jälkeisten huomautustensa aikana Federer kehui sekä joukkuetovereitaan että kilpailijoitaan, mutta hän kompastui, kun häneltä kysyttiin perheestään.

'Toistaiseksi olen pärjännyt hyvin. Luulen, että voin nyt ainakin keskustella. Koska en koskaan pystynyt keskustelemaan visiossani, voin nyt paljon paremmin', hän lisäsi ja taisteli kyyneleitä vastaan ​​kiittäen perhettään.

Tappiosta huolimatta, joka näytti vahingoittavan Nadalia enemmän kuin Federeriä, sveitsiläinen tähti sanoi, että peli oli ihanteellinen tapa päättää hänen 24-vuotisen uransa.

Hän myönsi, että se 'tuntuu minusta juhlalta'. 'Juuri näin halusin tuntea lopussa, joten kiitos', puhuja sanoi.