Starlink, Elon Muskin satelliitti-internetpalvelu, saattaa joutua oman menestyksensä uhriksi

Uutiset

WPR

Starlink, Elon Muskin satelliitti-internetpalvelu, ehkä oman menestyksensä uhri.

Mitä enemmän ihmisiä ilmoittautuu, nopeudet hidastuvat.

Elon Muskin satelliitti-internet-liiketoiminta on kohdannut hankaluuksia ensimmäisen vuosipuoliskon aikana.

Internetin nopeudenmittausyhtiö Ooklan viimeisimmän neljännesvuosittaisen raportin mukaan SpaceX:n Internet-palveluntarjoajajaosto Starlink koki maailmanlaajuisen nopeuden hidastumisen, kun palvelu sai yhä enemmän pitoa. (Huomaa: Sama emoyhtiö, Ziff Davis, omistaa sekä Ooklan että Mashablen.)

starlink elon myski

Vuoden 2021 toisesta neljänneksestä tähän päivään Starlinkin mediaanilatausnopeudet ovat laskeneet vuosi vuodelta kaikissa Ooklan näytöissä (mukaan lukien Kanada, Iso-Britannia, Yhdysvallat ja Uusi-Seelanti).

Kansasta riippuen laskut vaihtelivat 9-54 prosentin välillä, mutta uutiset eivät ole kauheita Muskille ja hänen satelliitti-internet-projektilleen. Esimerkiksi alimmillaan edellisenä vuonna Starlink-tilaajien mediaanilatausnopeus Yhdysvalloissa oli yli 60 Mbps, mikä on enemmän kuin tarpeeksi keskimääräisen ihmisen päivittäiseen verkkoruokavalioon.

starlink elon myski

Se on kuitenkin huomattavasti pienempi kuin kesäkuussa havaittu 90 Mbps. Näissä viimeisimmissä testeissä Yhdysvaltojen nopeus oli hitain, kun taas Uudessa-Seelannissa ja Ranskassa mediaaninopeus oli 100 Mbps, mikä on hyvä satelliitti-internet-standardien mukaan.

Yksinkertaisin vastaus on, että kuten Ooklan tutkimuksessa todettiin, palvelu on todennäköisesti hieman taipumassa tasaisesti kasvavan käyttäjäkunnan painon alle. Starlink aloitti juuri palvelun käyttöönoton Royal Caribbeanin risteilyaluksilla ja ylitti 400 000 maailmanlaajuisen käyttäjän toukokuussa.

Käyttäjät ilmoittivat myös useista odottamattomista hinnanalennuksista elokuussa, mikä saattaa osittain selittää jäsenmäärän kasvun. Kun jotkin T-Mobilen asiakkaat saavat mahdollisuuden muodostaa yhteyden Starlinkin satelliitteihin mobiililaitteidensa kautta vuoden 2023 lopulla, järjestelmään kohdistuu entistä enemmän rasitusta.

Starlink tulee olemaan yksi Muskin vauraimmista yrityksistä vuosiin, jos se voi jatkaa toimintaansa kohtuullisella nopeudella näin kovassa kysynnässä.

Aiheeseen liittyvä artikkeli:

  1. Elon Muskin nettoarvo vuonna 2022: planeetan rikkain mies 262,9 miljoonalla dollarilla!
  2. 106 miljardin dollarin tyhjennys: Menettääkö Mark Zuckerberg kovalla työllä ansaitun rahansa?