Sheryl Sandberg -kiista: Sheryl Sandberg on ilmoittanut eroavansa Facebookista, odottamaton päätös 14 työvuoden jälkeen

Kiistaa

WPR

Liikenainen, miljonääri ja hyväntekijä Sheryl Kara Sandberg syntyi 28. elokuuta 1969 New Yorkissa, New Yorkissa, Yhdysvalloissa. 1.6.2022 alkaen Sandberg ilmoitti eroavansa Meta Platformsin COO:n tehtävästä seuraavan lokakuuhun asti. Hän on myös perustamansa voittoa tavoittelemattoman LeanIn.Orgin aivot.

Hänet ylennettiin COO:ksi vuonna 2008, ja hänestä tuli Facebookin toiseksi korkein johtaja. Kun hänet valittiin Facebookin hallitukseen saman vuoden kesäkuussa, hänestä tuli ensimmäinen nainen, joka toimi kyseisessä virassa.

Sandberg sai kiitosta yrityksen kannattavuudesta toimiessaan yrityksen mainospäällikkönä. Sandberg toimi aiemmin Googlen maailmanlaajuisen verkkomyynnin ja -toimintojen varapuheenjohtajana ja oli aktiivinen Google.orgissa, yrityksen hyväntekeväisyysosastossa. Edellisessä tehtävässään Sandberg työskenteli valtiovarainministerin kansliapäällikkönä.

Hänet on mukana vuosittaisessa 100 maailman tärkeimmän henkilön listassa, ja hänet otettiin listalle vuonna 2012. Koska Sandberg omistaa Facebookin ja muiden yritysten osakkeita, Sandberg on Forbes Magazinen vuoden 2021 miljardööriluettelolla nettovarallisuudellaan 1,7 miljardia dollaria. . Hän ilmoitti vuonna 2022 eroavansa Meta COO:n tehtävästä syksyllä, mutta jatkavansa yhtiön hallituksessa, minkä hän tekikin.

Aikainen elämä

Sheryl Sandbergin kiista

Adele (os Einhorn) ja Joel Sandberg olivat vanhemmat Sandbergille, joka syntyi D.C.:ssä vuonna 1969 ja on vanhin kolmesta lapsesta. Hänen äitinsä oli ammatiltaan silmälääkäri, ja hänen äitinsä opetti ranskaa yliopistossa.

Kun hän oli kaksivuotias, hänen perheensä muutti North Miami Beachiin, Floridaan. Hän valmistui North Miami Beach High Schoolista vuonna 1987, jossa hän sijoittui valmistumisluokassaan yhdeksänneksi ja sai diplomin vuonna 1987.

Toisena opiskelijana hänet valittiin National Honor Societyyn ja hän toimi vanhemman luokan johtokunnassa. Lukiossa 1980-luvulla Sandberg opetti aerobicia.

Vuodesta 1987 lähtien Sandberg oli Harvardin yliopiston opiskelijakunnan jäsen. Hän sai John H. Williams -palkinnon parhaalle valmistuneelle taloustieteen opiskelijalle vuonna 1991 Phi Beta Kappalta ja summa cum laude -palkinnolla. Hän oli mukana perustamassa ryhmän nimeltä Women in Economics and Government opiskellessaan Harvardissa.

Hänen mentorinsa ja opinnäytetyön ohjaaja oli professori Lawrence Summers, jonka hän tapasi työskennellessään Kalifornian yliopistossa Berkeleyssä. Maailmanpankin tutkimusavustajana Summers palkkasi hänet noin vuoden ajaksi työskentelemään terveysohjelmissa Intiassa, jotka käsittelevät spitaalia, AIDSia ja sokeutta.

Hän ilmoittautui Harvard Business Schooliin vuonna 1993 ja valmistui arvosanoin vuonna 1995 MBA-tutkinnolla. Hän sai stipendin kauppakorkeakoulun ensimmäisen vuoden aikana.

Lue myös: Gina Rodriguez -kiista: Gina Rodriguezia on tuomittu N-sanan käytöstä

FB:n 14-vuotias toimitusjohtaja Sheryl Sandberg on eronnut yrityksestä

Sheryl Sandbergin kiista

Sandberg , yksi Piilaakson tunnetuimmista toimitusjohtajista, on eronnut Facebookin emoyhtiön Metan COO:n tehtävästään välittömästi.

Sandberg, 52, paljasti uutisen keskiviikkona Facebook-viestin kautta, jossa hän kirjoitti: ”Vuonna 2008, kun aloitin tässä työssä, minulla oli viiden vuoden tavoite mielessäni. Neljäntoista vuoden jälkeen on aika jatkaa elämääni ”Sandberg kirjoitti teoksen The Atlanticille. Kukaan ei voi ennustaa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, ja olen oppinut tämän kantapään kautta.

Metan mukaan Sandberg pysyy hallituksessa. Hänen tilalleen tulee Javier Olivan, johtava yritysjohtaja Sandbergin erotessa syksyllä.

Hän aikoo omistaa suurimman osan ajastaan ​​hyväntekeväisyyteen ja organisaatiolleen. Äskettäisessä blogiviestissä hän ilmoitti, että hän ja televisiotuottaja Tom Bernthal avioituvat tänä kesänä.

Lue myös: Nancy Pelosi -kiista: Edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi vastustaa kongressin jäsenten ottamista yksittäisistä osakkeista

Facebookissa ollessaan Sandberg oli keskeisessä asemassa yrityksen muuttamisessa Harvardin asuntolapohjaisesta ilmaisesta sosiaalisesta verkostosta yhdeksi maailman tehokkaimmista sosiaalisen median alustoista, jolla on noin 3 miljardia jäsentä maailmanlaajuisesti.

Facebookin nousun alkuaikoina häntä kutsuttiin usein 'aikuiseksi huoneessa' yhdessä perustajan kanssa Mark Zuckerberg , joka oli parikymppinen, kun yritys perustettiin. Sandberg liittyi Facebookiin työskenneltyään useita vuosia Googlen mainospäällikkönä.

Hän totesi keskiviikkona antamassaan eroilmoituksessa: 'Hän oli vain 23-vuotias ja minä melkein 38, kun tapasimme, mutta yhdessä olemme käyneet läpi tämän yrityksen toiminnan valtavia ylä- ja alamäkiä.'

Hän vastasi Facebookin mainontastrategiasta, palkkaamisesta/irtisanomisesta sekä muista hallintoon liittyvistä huolenaiheista. New Yorkerin haastattelussa vuonna 2011 Zuckerberg sanoi, että hän 'käsittelee asioita, joita en halua', ja hän pyysi myöhemmin anteeksi. 'Hän on siinä paljon parempi', sanoin itsekseni.

Sheryl Sandbergin kiista

Kriisien aikana hän istui haastatteluissa ja kiusasi lainsäätäjiä, jotka harkitsivat toimenpiteitä, jotka vahingoittaisivat Facebookia.

On ironista, että Sandberg lähtee liikkeelle aikana, jolloin Facebook nimesi itsensä uudelleen Metaksi viime vuonna ja yrittää rakentaa itsensä uudelleen virtuaalitodellisuuteen keskittyväksi laitteistoyritykseksi. Metaversumiin liittyvä yritys ei luota mainontaan, joka oli yksi Sandbergin osaamisalueista, toisin kuin sosiaalinen verkosto.

Vuoden 2013 kirja 'Lean In', josta tuli koetinkivi kampanjassa sukupuolten tasa-arvon lisäämiseksi työpaikoilla, on tehnyt Sandbergista supertähtikirjailijan Facebookin toiseksi suurimman roolin lisäksi. Kun hänen miehensä Dave Goldberg kuoli odottamatta Vuonna 2015 hän kirjoitti 'Vaihtoehto B' -kirjan surun navigoimisesta.

Sandberg toimi Facebookin julkisina kasvoina useiden kriisien aikana, mukaan lukien Venäjän väliintulo vuoden 2016 presidentinvaaleihin ja Cambridge Analytican tiedonlouhintaskandaalin jälkimainingeissa.

Lue myös: Meghan Markle -kiista: Meghanin tv-haastattelu oli äärimmäisen kiistanalainen

Irtautuminen tapahtuu sen jälkeen, kun häntä syytettiin yrittämisestä estää brittiläisiä iltapäivälehtiä julkaisemasta ex-poikaystävästään, Activision Blizzardin toimitusjohtajasta Bobby Kotickista, kaksi kuukautta aiemmin.

Oikeuden asiakirjoissa väitettiin, että Kotickilla oli väliaikainen lähestymiskielto ex-tyttöystävän nostamien häirintäsyytteiden vuoksi.

Wall Street Journalin mukaan Sandbergin neuvonantajat olivat huolissaan siitä, että artikkeli vahingoittaisi Sandbergin mainetta naisten mestarina, joten Facebook-työntekijöiden tiimi painoi saada tarinan tukahdutettua.

Facebookin tutkimuksen päätelmiä siitä, rikkoiko Sandbergin toiminta yrityksen politiikkaa vai ei, ole julkistettu. Yrityksen tiedottaja ei kommentoinut asiaa enempää.

Metan Sandbergin lähdöllä ei tiedottajan mukaan ole mitään tekemistä Kotick-ongelman kanssa.

Häntä ei erotettu tai pakotettu pois paikastaan, Metan tiedottaja Nkechi Nneji sanoi.