Rhod Gilbertin sairaus: Mikä sairaus tällä koomikolla on vuonna 2022?

Sairaus

WPR

Walesilainen koomikko ja TV/radio-juontaja Rhodri Paul Gilbert oli ehdolla vuoden 2005 Perrierin parhaan tulokkaan palkinnon saajaksi. Ehdolla parhaan komediapalkinnon saajaksi vuonna 2008 (kuten Edinburgh Comedy Awards -palkinnot silloin leimattiin)

Gilbert on isännöinyt viikoittaista ohjelmaa BBC Radio Walesissa, esiintynyt lukuisissa televisio- ja radiopaneeliohjelmissa ja jopa esittänyt stand-up-komediaa Royal Variety Performancessa.

Gilbert aloitti BBC Two -paneeliohjelman Never Mind the Buzzcocksin juontajana syyskuussa 2014 sen jälkeen, kun ohjelma oli kestänyt viisi kautta ilman johdonmukaista hahmoa. Esitys kesti kuitenkin toukokuuhun 2015 asti.

Mikä on Rhod Gilbertin sairaus?

Koomikko ilmoitti syöpädiagnoosistaan ​​heinäkuussa 2022. Hän kertoi olevansa hoidossa syöpäkeskuksessa Walesissa, mutta ei täsmentänyt, millainen syöpä hänellä on.

Tämän seurauksena hän huomautti: 'Tiedän paremmin kuin kukaan muu, että olen parhaissa mahdollisissa käsissä, vaikka en koskaan odottanutkaan olevani potilaana täällä.'

rhod gilbertin sairaus

Lue lisää: Chris Evertin sairaus - Millainen syöpä hänellä on?

Saan erinomaista hoitoa NHS:ltä. En toivoisi tätä kenellekään, mutta jos kaikki onnistuu, minulla saattaa olla uusi stand-up show ja 40 minuutin diatribe oranssikurpitsasta.

Hänen Facebook-lausunnossaan todettiin: 'Velindren syöpäkeskuksen ylpeänä suojelijana olen kiertänyt maailmaa, järjestänyt riehakkaita tietokilpailuja ja tähtien täyttämiä komediailtoja.'

On niin monia ihania ihmisiä, joihin olen oppinut tuntemaan viimeisen vuosikymmenen aikana, henkilökunnasta potilaisiin ja perheisiin.

Koomikko, jota hoidetaan syöpään

Haastattelussa koomikko ja TV-juontaja Rhod Gilbert paljasti olevansa syöpähoidossa.

53-vuotias Carmarthen-syntyperäinen väitti olevansa potilas Cardiffissa, Walesin Velindren syöpäkeskuksessa, sairaalassa, jota hän on tukenut suojelijana viimeisen vuosikymmenen ajan.

Hän kiitti keskuksen työntekijöitä Facebook-viestissä ja kirjoitti, ettei hän ollut koskaan odottanut tarvitsevansa heidän palvelujaan ennen diagnoosinsa saamista.

Gilbert, joka on isännöinyt ohjelmia, kuten 'Opprentice: You're Fired' ja 'Never Mind the Buzzcocks', sai lopulta syöpädiagnoosin vuonna 2015, vaikka hän ei koskaan kertonut kenellekään, millaista.

rhod gilbertin sairaus

Hän jatkoi: ”Velindren syöpäkeskuksen ylpeänä suojelijana olen matkustanut ympäri maailmaa, järjestänyt hulluja tietokilpailuja ja tähtien täyttämiä komediailtoja.

Inspiroivat lääkärit, sairaanhoitajat ja omaishoitajat sekä potilaat ja heidän läheisensä ovat vain muutamia tapaamiani ihmisiä Kuluneen vuosikymmenen aikana sillä on ollut keskeinen rooli elämässäni.

Vaikka en koskaan odottanutkaan olevani potilas täällä, olen varma, että saan laadukkainta hoitoa. Saan erinomaista hoitoa NHS:ltä.

En halua kenenkään muun joutuvan tämän läpi…” Jos selviän tästä, ehkä minulla on uusi stand-up show ja 40 minuutin diatribe oranssikurpitsasta.

Walesin radiojuontaja on myös esiintynyt vieraana sellaisissa sarjoissa kuin 'Would I Lie to You?', 'QI' ja 'Piljaa viikkoa' BBC Radio Walesissa.

Gilbert, joka vuonna 2013 meni naimisiin koomikko ja kirjailija Sian Harriesin kanssa, ilmaisi kiitollisuutensa paitsi puolisolleen ja tämän perheelle myös sukulaisilleen ja ystävilleen.

Hän selitti, että hän ei olisi toistaiseksi tavoitettavissa, jotta hän voisi keskittyä parantumiseensa: 'Olen hetken poissa enkä puhu enempää, ainakaan toistaiseksi.'

Gilbert mainitsi myös, että hän yritti siirtää Book of John -komediakiertueensa seuraavan kalenterivuoden (2023) alkuun.

Rhod Gilbert 'räjäytti' Velindren tukemisesta syöpädiagnoosin jälkeen

Syöpädiagnoosin valossa koomikko Rhod Gilbert on 'puhunut' saamastaan ​​rakkauden ja tuen vuodattamisesta. Carmarthenista syntynyt koomikko, 53, ilmoitti äskettäin verkossa, että hän oli hoidossa Cardiffin Velindren syöpäkeskuksessa.

Uutisten julkistamisen jälkeen suunniteltiin yksittäinen varainkeruutapahtuma, mutta se muuttui nopeasti kuukauden mittaiseksi komediasarjaksi hyvän asian puolesta Etelä-Walesissa.

Radio- ja TV-juontaja on Velindren syöpäkeskuksen suojelija, ja hän on henkilökohtaisesti kerännyt satoja tuhansia puntia syöpäpotilaille tekemällä asioita, kuten kiipeämällä Kilimanjaro-vuorelle ja esittämällä komediailtoja.

rhod gilbertin sairaus

Koomikko ilmaisi innostuksensa siitä, että hänen kokemustaan ​​syövästä voitaisiin käyttää 'jotain niin positiivista' hyödyttääkseen muita samanlaisessa tilanteessa.

Kun Rhod jatkaa hoitoa keskustassa seuraavien kolmen kuukauden ajan, Ammanfordin koomikko Gareth Morris sanoi olevansa motivoitunut 'ottamaan viestikapula' ja varmistamaan, että myös muu Walesin komediayhteisö tekee osansa.

Alkuperäinen ajatus oli järjestää yksi komediailta Cardiffissa, mutta valtava vastaus herätti ajatuksen paljon suuremmasta hankkeesta.

Mr. Morris huomautti: 'Mr. Gilbertin varainkeruutyöt vuosien varrella ovat olleet inspiroivia.'

Lue lisää: Serena Williamsin sairaus – tietoa tennistähden tilasta ja toipumisesta!

Aikomuksenani järjestää kertaluontoinen komediailta kerätäkseen rahaa Velindre-keskukselle, hämmästyin huomatessani, että monet koomikot halusivat tulla mukaan.

rhod gilbertin sairaus

Tunnin sisällä saimme neljätoista henkilöä työskennellä yhdessä järjestämään esityksiä, joiden tarkoituksena oli hyödyttää keskusta taloudellisesti. Siihen osallistuminen on ollut uskomaton kokemus.

Saat lisätietoja viimeisimmistä päivityksistä vierailemalla verkkosivustollamme: WPR