Ray Liotta -kiista: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää!

Kiistaa

WPR

Raymond Allen Liotta (18. joulukuuta 1954 – 26. toukokuuta 2022) oli yhdysvaltalainen näyttelijä ja tuottaja. Henry Hill elokuvassa Goodfellas ja Tommy Vercetti elokuvassa Grand Theft Auto: Vice City ovat vain muutamia rooleista, joita hän on esittänyt vuosien aikana (2002).

Ray Sinclair elokuvassa Something Wild (1986) ansaitsi Liottalle Golden Globe -ehdokkuuden sekä esiintymiset elokuvissa Unlawful Entry (1992), Cop Land (1997), Hannibal (2001), Blow (2001), John Q (2002), Identity ( 2003), Killing Them Softly (2012), The Place Beyond the Pines (2012), Marriage Story (2019) ja Observe & Report (2009) sekä draamasarja Shades of Blue (2016–2018).

Aikainen elämä:

Ray Liotta -kiista

Hän syntyi 18. joulukuuta 1954 Newarkissa, New Jerseyssä. Kun hän oli kuuden kuukauden ikäinen, hänet adoptoivat kunnan virkailija Mary (Edgar) ja autovaraosaliikkeen omistaja Alfred Liotta. Alfonso oli italialaisten maahanmuuttajien poika ja demokraattisen puolueen ryhmän puheenjohtaja kotikaupungissaan.

Hän muistaa käyneensä paraateissa isänsä kanssa jakaakseen esitteitä epäonnistuneesta kilpailustaan ​​paikallistoimistosta. Linda, Liottan adoptiosisar, varttui samassa kodissa hänen kanssaan. Kun hän oli nuori, hän esitti näytä ja kerro raportin siitä, että hänet oli adoptoitu.

2000-luvun alussa hän palkkasi yksityisetsivän löytääkseen biologisen äitinsä ja sai selville, että hän oli pääasiassa skotlantilainen. Vain hän ja hänen puoliveljensä ja -sisarensa olivat sukulaisia ​​hänelle.

Unionissa, New Jerseyssä, Liotta varttui roomalaiskatolisessa kodissa, mutta hänen perheensä ei ollut erityisen uskonnollinen. Perhe meni kirkkoon, jossa hän otti ensimmäisen ehtoollisen ja konfirmoitiin, mutta he eivät viettäneet paljon aikaa yhdessä rukoillen.

Erään haastateltavan mukaan '...jos minulla on vika... jos tunnen oloni epämukavaksi jostain [hän sanoisi] 'Isämme' ja 'Terve Mariat' tähän päivään asti', hän rukoili silloin tällöin hänen päivänsä.

Hänen lukionsa oli Union High School; hän on sen Hall of Fameen jäsen. Vuonna 1978 Liotta valmistui Miamin yliopistosta Bachelor of Fine Arts -tutkinnon näyttelijäksi. Hänen esityksiinsä kuuluivat Cabaret, Dames at Sea, Oklahoma ja Sound of Music hänen ollessaan New Yorkissa.

Lue myös: Josh Frydenbergin kiista: opaskoirien Victorian valituksen jälkeen Josh Frydenberg sanoo vetäneensä pois poliittiset mainoksensa

Millä tavoin Martin Scorsese tiesi, että Ray Liotta oli täydellinen 'Goodfellasiin'?

Ray Liotta Hänen esitys Martin Scorsesen Goodfellasissa on kiistatta yksi hänen parhaista. Näyttelijän suoritus herätti henkiin Henry Hillin magnetismin ja kiehuvan vihan. Tapaaminen Liottan kanssa kadulla sai Scorsesen uskomaan, että näyttelijä tekisi ihanteellisen casting-valinnan.

Suuri osa Goodfellasin menestyksestä johtui esitysten vahvuudesta. Joe Pescin kuvaus Tommy Devito on varmasti merkittävä, mutta Ray Liotta erottuu joukosta, joka on täynnä tähtiä. Vaikka Scorsese oli osoittanut olevansa kiinnostunut Liottasta Henryn hahmosta, elokuvan tuottajat yrittivät saada hänet välittämään näyttelijän eteenpäin. Onneksi Scorsese voitti.

Pitkäaikainen saippuaooppera Toinen maailma oli yksi projekteista, jonka parissa Liotta oli työskennellyt ennen tätä. Kuten kävi ilmi, Hollywood alkoi tunnustaa hänen lahjakkuutensa vasta hänen esiintymisensä entisenä vankina Something Wild -elokuvassa vuonna 1986.

Ray Liotta -kiista

Elokuvassa Something Wild Liotta oli ehdolla Golden Globe -palkinnon saajaksi ja Bosten Society of Film Critics -palkinnon saajaksi parhaasta miessivuosasta. National Society of Film Critics ja New York Film Critics nyökkäsivät hänelle. Oli vain ajan kysymys, milloin elokuvateollisuus kiinnitti huomionsa.

Scorsese oli ensimmäisten joukossa. Robert Scorsese kertoi GQ:lle vuonna 2010, että hän oli nähnyt Rayn Jonathan Demmen elokuvassa Something Wild ennen kuin hän tapasi hänet. 'Minusta hän oli kiehtova persoona.'

Mutta se ei ollut niin yksinkertaista kuin kutsua Liotta ja antaa hänelle rooli; ohjaajan oli ensin vakuutettava tuottajat ja Warner Bros. Irwin Winkler, Hollywood-raskassarja 1960-luvulta lähtien, uskoi Scorsesen mukaan, että he 'voisivat tehdä paremmin' kuin Liotta.

Scorsesen pitkäaikainen työtoveri Barbara De Fina myönsi, että tuottajan vastenmielisyys Liottaa kohtaan johtui siitä, että hän oli tuolloin suhteellisen tuntematon näyttelijä. Hänen tähtivoimansa puute oli tuottajien katkaisu. Kun Scorsese tapasi Liottan kadulla, hän oli varma, että hän oli ainoa näyttelijä, joka pystyi esittämään Henry Hilliä.

Lue myös: Dolce Gabbana -kiista: D&G:ltä on kestänyt kolme vuotta voittaa Kiina takaisin mainoskiistan jälkeen

Scorsese kompastui näyttelijään Venetsian elokuvajuhlilla pian The Last Temptation of Christ -elokuvan julkaisun jälkeen. Elokuvaa ympäröivä meteli johti siihen, että elokuvantekijä osallistui festivaalin tapahtumiin henkivartijoiden saattamana.

'Ray lähestyi minua aulassa ja henkivartijat siirtyivät häntä kohti', Martin Scorsese muisteli. Ja [Liotta] reagoi uudella tavalla. Hänen yrityksistään huolimatta he ymmärsivät, ettei hän ollut uhka. Hänen tapansa käyttäytyä tuolloin houkutteli minua. Heti kun näin hänet, ajattelin: 'Voi, hän sai sen.' Sitten sinun ei tarvitse selittää sitä. ‘”

Irvin Winkler teki vastaavan vaikutuksen, kun hän tapasi Liottan henkilökohtaisesti Los Angelesin ravintolan ulkopuolella. Tuottaja muistelee: 'Me menimme ulos.' '[Liotta] sanoi: 'Katso, tiedän, ettet halua minua siihen, mutta minä…', ja hän todella myi minulle [sitä]. Soitin Martylle seuraavana aamuna ja sanoin: 'Ymmärrän mitä tarkoitat. '” Ja näin ollen hänelle annettiin johto.