Raven Symone -kiista: Raven-Symone on menettänyt pirun mielensä

Kiistaa

WPR

Koko maa on ollut aseessa tällä viikolla levinneen videon johdosta, jossa jähmeä varajäsen Ben Fields heittelee 16-vuotiasta mustaa tyttöä työpöytänsä ääressä Spring Valley High Schoolissa Columbiassa Etelä-Carolinassa. Keskusteltuaan asiasta The View'ssa aina kiistanalainen juontaja Raven-Symone herätti sosiaalisen median vihan, kun hän varoitti tyttöä puhelimessaan, kun opettaja pyysi häntä laittamaan sen pois.

Raven-Symone väitti, että videossa oli 'kaksi virhettä', ja hän ilmaisi näkökulmansa näin: 'Tyttöä käskettiin monta kertaa poistumaan puhelimesta. Hänellä ei ole oikeutta tai syytä aiheuttaa tällaista vahinkoa, se on järjetöntä.

Mutta samalla sinun on noudatettava koulun sääntöjä. Ensinnäkin, miksi koulussa on matkapuhelimia? Tämän ei pitäisi alunperin edes olla ongelma, eikä hänen olisi pitänyt käyttäytyä sillä tavalla.

Sen jälkeen kun huomautettiin, että voiman käyttäminen ei ollut vain perusteetonta, vaan Shieldsillä oli aiemmin ollut typerää käytöstä työssään, Raven väitti, ettei tytön olisi pitänyt olla puhelimessa.

Raven Symone -kiista

'Hänet itse asiassa haastettiin oikeuteen väärästä pidätyksestä, liiallisesta voimasta ja pahoinpitelystä vuonna 2007, kun pariskunta syytti häntä heidän käsittelystä. Hänellä on ennätys ja hän on edelleen palveluksessa – mutta samalla poistu puhelimesta. olet koulussa. Pois puhelimesta! Mitä teet Instagramissa?'

Ohjaajat heittelivät sitten muutaman rivin nuorista ja heidän kunnioituksen puutteestaan ​​auktoriteettia kohtaan - koska ei oletettavasti koskaan ollut röyhkeää nuorta ennen iPhonea.

Mutta hänen reaktionsa tapaukseen – jonka hän toisti kolmesti ja ansaitsi yleisön suosionosoitukset – paljastaa, että Raven-Symon ei ymmärrä, että yhteistyöhaluinen teini ei vaadi ankaraa rangaistusta.

Fyysistä kiistaa ei ollut meneillään, ennen kuin sijainen Ben Fields käynnisti sen. Kuuntelin jatkuvasti hänen kommenttejaan ja mietin, kuinka vähän empatiaa teinityttöä kohtaan olisi, jos hän ajattelisi, että hän ansaitsisi joutua fyysisen hyökkäyksen kohteeksi, koska hän ei laittanut puhelintaan pois.

Mutta Raven-Symone on jatkuvasti osoittanut, kuinka vähän empatiaa hänellä on mustia ihmisiä kohtaan.

Tämä uusi skandaali tulee vain viikkoja sen jälkeen, kun Raven-Symone sanoi, ettei hän palkkaisi ketään, jos heillä olisi 'gheton' nimi. Erotessaan sen välillä, mitä hän piti 'syrjivänä' mutta ei 'rasistisena', hän totesi, että 'en aio palkata sinua, jos nimesi on 'Watermelondrea'. Se ei vain tule tapahtumaan. En aio palkata sinua.'

Univisionin jälkeen Rodner Figueroa Raven-Symone teki rasistisen vitsin Michelle Obaman liittymisestä Apinoiden planeetan näyttelijöihin, ja Raven-Symone pohti ääneen, oliko vitsaus 'rasistista'. 'Sanoiko hän sen rasistisesti? Koska hän mainitsi äänestäneensä häntä myöhemmin, enkä usko hänen sanoneen sitä rasistiseksi, Raven lisäsi.

Raven Symone -kiista

'Michelle, älä erota minua tästä nyt, mutta jotkut ihmiset näyttävät pedoilta. Näytän linnulta. Voinko siis loukkaantua, jos joku kutsuu minua Toucan Samiksi?' Aiemmin tänä vuonna Raven-Symone ilmoitti olevansa levoton, kun Harriet Tubman harkitsee 20 dollarin seteliä.

”Älä loukkaa kaikkia, jotka tulevat olemaan raivoissani minulle sanoessani tämän: en pidä siitä ajatuksesta. En pidä siitä… Minusta meidän on mentävä hieman eteenpäin. Sallikaa minun vain esipuhe [toteamalla], ymmärrän historian. Sain sen, luota minuun. Minulle opetettiin, että olen siinä kulttuurissa.

Mutta siellä on myös Wilma Mankiller, myös Rosa Parks, Eleanor Roosevelt ja Harriet Tubman… Itse olisin valinnut Rosa Parksin. Olisin valinnut jonkun, joka on lähempänä tätä kehitystä, jota nyt teemme.'

Lue myös: Muistopäiväkiista: Veteraanit aikovat ohittaa muistopäivän paraatin Royal Oakissa reitin yli -kiista

Joten jälleen – Raven-Symonen käytös herättää kysymyksen: kuka Raven-Symone luulee olevansa?

Se ei ole vihainen, retorinen kysymys - kuten 'Kuinka hän kehtaa?' Tämä on todellinen, huolestunut kysely siitä, kuinka entinen lapsitähti, josta tuli Disney-maven, View-ohjaaja näkee itsensä. Kuka hän uskoo Raven-Symonen olevan?

Eikö hän usko, että Raven-Symone on musta nainen? Eikö hän pidä itseään esiintyjänä, joka on joutunut ja joutuisi rutiininomaisesti syrjäytymään, koska hän ei sovi ennalta määriteltyihin valkoisiin, suoriin ihanteisiin, jotka ovat niin vallitsevia sekä Hollywoodissa että yhteiskunnassa? Hän on työskennellyt Hollywoodissa 3-vuotiaasta lähtien, joten Raven-Symonen on tunnettava ammatillisten ennakkoluulojen pisto jollain tasolla.

Raven Symone -kiista

Miten voi 17-vuotias Voimaa Stenberg onko sinulla parempi käsitys siitä, mitä tarkoittaa olla nuori musta tyttö maailmassa, joka ei arvosta nuoria mustia tyttöjä? Ehkä omasta poikkeuksellisuudestaan ​​vakuuttunut Raven-Symone on tuudittunut ajattelemaan, että nuorten supertähdeksi tuleminen kaikkialla maailmassa tapahtui siksi, että rasismi ei ole nykyään niin suuri huolenaihe.

Ehkä hän ei täysin ymmärrä, että verkostot eivät tyrkytä 'seuraavia korppeja', koska Hollywood markkinoi aina mieluummin valkoisia kasvoja.

Lue myös: J K Rowling Controversy: Viestillään kansainväliselle naistenpäivälle, J.k. Rowling on herättänyt entistä enemmän keskustelua

2000-luvun alussa, Hillary Duffin ja Olsenin kaksosten hengessä vallitsevien nuorten epäjumalien aikakaudella, Raven-Symone mursi esteen, sillä That's So Ravenista tuli Disneyn pisin alkuperäissarja tuolloin.

Hänestä tuli yksi Disney-universumin pankkikelpoisimmista tähdistä afroamerikkalaisena, keskimääräistä paksumpana teini-ikäisenä julkkiksena. Hittiohjelmallaan, albumeillaan ja Cheetah Girls -brändillä Raven-Symone loi mallin Miley Cyrusille ja Jonas Brothersille, joita seurasivat – minkä Cyrus parallasi menestykseksi Hannah Montanan kanssa ennen kuin hänestä tuli merkittävä poplaulaja.

korppi symone -kiista

Olivatko nämä mahdollisuudet koskaan Raven-Symonelle? Miettiikö hän koskaan, kuinka hänen uransa olisi kasvanut, jos hän olisi ollut laiha valkoinen tyttö, jonka ansioluettelossaan olisi ollut Disneyn menestynein ohjelma, Eddie Murphy -elokuvat ja ura, joka ulottui aina vuoteen 1989?

Ehkä hän ajattelee, että on moraalista olla ajattelematta sitä, mikä on voinut olla. Mutta hänen mielipiteensä rodusta osoittavat, että hän on ehdottoman kieltävä; Oman uransa ulkopuolella Raven-Symone ei näytä ymmärtävän kuinka rasismi vaikuttaa amerikkalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin.

Lue myös: Daniel Caesar -kiista: Mitä hänelle tapahtui Daniel Caesarin peruutuskutsun valossa?

Hän työskentelee kuin henkilö, joka on vakuuttunut siitä, ettei mustien saavutuksiin vaadita rasismia. Hän ei ymmärrä sitä eikä ymmärrä sitä. Ja sitä kautta hän etääntyy mustuudesta.

Raven kertoi Oprahille vuonna 2014, että hän välttää etikettejä. Tuolloin hän oli ilmoittanut olevansa suhteessa naiseen – entiseen America's Next Top Model -kilpailijaan AzMarie Livingstoniin, mutta hän ei halunnut tulla kutsutuksi 'homoksi' tai edes 'afrikkalais-amerikkalaiseksi'.

korppi symone -kiista

'Olen kyllästynyt leimautumiseen', Raven sanoi tuolloin. 'Olen amerikkalainen. En ole afroamerikkalainen – olen amerikkalainen.'

'Sanon tämän. En tiedä mihin juureni menevät. En tiedä, kuinka pitkälle he menevät', hän lisäsi. ”En tiedä mistä Afrikan maasta olen kotoisin, mutta tiedän, että juureni ovat Louisianassa. Olen amerikkalainen. Ja se on väritön yksilö.

en leimaa itseäni. Minulla on tummempi iho. Minulla on kauniit, mielenkiintoiset hiukset. Olen yhteydessä valkoihoisiin. Pidän yhteyttä aasialaisiin. Yhdistän mustaan. Olen yhteydessä intiaanien kanssa. Samaistun jokaiseen kulttuuriin.'

Myöhemmin hän 'puolusti' sanojaan. 'En ole koskaan sanonut, etten olisi musta. Sanoin, etten ole afroamerikkalainen. Minulle se on ero. Kiitos Ancestry.comille, että lähetit minulle DNA-testini.

Olen kotoisin jokaiselta Afrikan mantereelta yhtä lukuun ottamatta. Ja olen jokaiselta Euroopan mantereelta, yhtä lukuun ottamatta. Ja viimeiset 400 vuotta perheeni on asunut Virginiassa. Kuinka kauan sinun täytyy olla yhdessä maassa, ennen kuin olet siinä?'

Raven-Symone vaalii amerikkalaisuuttaan. Amerikka teki hänestä rikkaan ja kuuluisan. Mutta myös Amerikka syrjäyttää hänet. Jos hän ei olisi suosittu televisionäyttelijä, hän olisi ollut tyttö, jota on tutkittu 'epätavallisen' hiuksensa ja 'epäperinteisen' nimensä vuoksi.

Häntä tuijotettiin, koska hän käveli kadulla pitäen tyttöystävänsä kädestä. Hän olisi toinen. On niin valitettavaa, että hän näyttää olevan niin innokas vieraannuttamaan itsensä ihmisistä, jotka liittyvät häneen eniten. Hänen pitäisi nähdä itsensä niissä.