Radu Lupun sairaus: Päivitys hänen terveydentilastaan ​​ja hyvinvoinnistaan!

Julkkis

WPR

Radu Lupu CBE oli romanialainen pianisti, joka palkittiin Brittiläisen imperiumin ritarikunnalla. Häntä pidettiin laajalti yhtenä menneisyyden kiehtovimmista pianisteista. Hän syntyi Galaţissa, Romaniassa, ja aloitti pianotunnit kuuden vuoden iässä.

Lupu oli ehdolla kahdelle Grammy-palkinnolle, joista toisen hän voitti vuonna 1996 kahden Schubertin pianosonaatin albumista. Vuonna 1995 hän voitti Edison-palkinnon CD:stä, joka sisälsi kolme suurta Schumannin pianoteosta.

Vuosina 1989 ja 2006 hän on myös myöntänyt Franco Abbiati -palkinnon sekä Arturo Benedetti Michelangeli -palkinnon 2006.

Radu Lup Bio

Radu Lupun sairaus:

Radu Lupu syntyi Galațissa, Romaniassa, 30. marraskuuta 1945. Hän on tunnettu ja menestynyt romanialainen pianisti. Radua pidetään usein sukupolvensa suurimpana pianistina.

Radu voitti kolme maailman arvostetuinta pianokilpailua: Kansainvälinen Van Cliburn Piano Competition, Leeds International Pianoforte Competition ja George Enescu International Piano Competition, kaikki vuosina 1966-1969. Vuosina 1970-1993 hän levytti Decca Recordsille useammille levyille. yli 20 kertaa.

Radu on myös äänittänyt Mozartin ja Schubertin teoksia pianolle ja kahdelle pianolle Murray Perahia CBS Masterworksille, nelikätinen piano Daniel Barenboimin kanssa Teldecille ja Schubert Songs Barbara Hendrixin kanssa EMI:lle. Se oli rakkauden työtä Schubertille.

Vuonna 1996 hän oli ehdolla kahdelle Grammy-palkinnolle, joista yksi voitti kahden Schubertin pianosonaatin kokoelmasta.

Hän suoritti musiikin kandidaatin tutkinnon Bukarestin kansallisesta musiikkiyliopistosta ja Moskovan P. I. Tšaikovskin konservatoriosta. Teemme parhaamme tarjotaksemme sinulle mahdollisimman paljon tietoa hänen merkittävistä faktoistaan ​​sekä hänen henkilökohtaisesta ja työelämästään tällä sivulla.

Lue myös: Kirsty Warkin sairaus: Päivitys hänen terveydentilastaan ​​ja hyvinvoinnistaan!

Radu Lupun sairaus

Radu Lupun sairaus:

Romanialainen pianisti Radu Lupu kuoli 17.4.2022 Lausannessa pitkittyneen sairauden jälkeen.

Lupun erilaisten pitkäaikaissairauksien luonnetta ei ole paljastettu.

Lupu oli lopettanut esiintymisen julkisesti vuonna 2019 lykättyään useita keikkoja sairauden vuoksi, eikä ollut levyttänyt 1990-luvun puolivälin jälkeen.

Häntä pidettiin yhtenä sukupolvensa suurimmista pianisteista. Lupu, joka syntyi Galaţissa, Romaniassa, aloitti pianotunnit kuuden vuoden iässä.

Florida Musicescu, joka opetti myös Dinu Lipattia, ja Heinrich Neuhaus, joka opetti myös Sviatoslav Richteriä ja Emil Gilelsiä, olivat hänen tärkeimpiä pianonsoiton opettajia.

Hän voitti kolme maailman tärkeintä pianokilpailua vuosina 1966-1969: Cliburnista Kansainvälinen pianokilpailu vuonna 1966, kansainvälinen George Enescu -pianokilpailu vuonna 1967 ja kansainvälinen Leedsin pianoforte-kilpailu vuonna 1969. (1969).

Lupun maailmanlaajuinen ura syntyi näiden menestysten seurauksena, ja hän esiintyi kaikkien suurten orkestereiden kanssa sekä kaikilla maailman suurimmilla festivaaleilla ja musiikkipääkaupungeissa.

Lupu äänitti Decca Recordsille lähes 20 kertaa vuosina 1970-1993.

Radu Lupun sairaus:

Hänen sooloäänitteensä ovat Beethovenin, Brahmsin, Griegin, Mozartin, Schubertin ja Schumannin teoksia, mukaan lukien kaikki Beethovenin pianokonserttot, viisi pianosonaattia ja muita sooloteoksia; Griegin ja Schumannin pianokonsertot sekä kolme suurta Schumannin sooloteosta; yhdeksän pianosonaattia ja Schubertin Impromptus and Moments musicaux; ja kaksi Brahmsin pianokonserttoa.

Kaikki Mozartin viulusonaatit viululle ja pianolle Szymon Goldberg , Debussyn ja Franckin viulusonaatit Kyung Wha Chungin kanssa sekä muita Schubertin teoksia viululle ja pianolle Goldbergin kanssa ovat hänen Decca-kamarimusiikkiäänityksiään.

Lue myös: Peter Kayn sairaus: Päivitys hänen terveydentilastaan ​​ja hyvinvoinnistaan!

Radu Lupu kuoli sairauteen 76-vuotiaana

Radu Lupu, tunnettu romanialainen pianisti, menehtyi 76-vuotiaana. Hän kuoli 'rauhallisesti kotonaan Sveitsissä useiden pitkien sairauksien jälkeen', esimiehensä Jenny Vogelin mukaan.

Vuosina 1966-1969 Lupu voitti kolme maailman arvostetuinta pianokilpailua: Van Cliburn International Piano Competition, George Enescu International Piano Competition ja Leeds International Pianoforte Competition.

Radu Lupun sairaus:

Hän jätti musiikin ammatin kolme vuotta sitten. Vuosikymmenessä hän oli esiintyjistä harvinaisin, esiintyen vain muutaman kerran ja äänittämällä vain muutama sata kertaa. Jokainen oli silloin ainutlaatuinen asia ja tilaisuus jälleen kerran.

Lupu oli lopettanut esiintymisen julkisella paikalla vuonna 2019, eikä ollut äänittänyt 1990-luvun puolivälin jälkeen keskeytyessään useista esityksistä huonon terveyden vuoksi. Hänen nettovarallisuuttaan ei ole vielä paljastettu.

Radu Lupu: Mitä hänelle tapahtui?

Ei kauan sitten valtava musiikkiteollisuus oli vailla hyviä legendoja. Emme kiinnitä huomiota ehkä kuuluisimpaan, mutta toinen ikoni kuoli, kun loistava pianisti Radu Lupu kuoli, ja internet on täynnä spekulaatioita hänen kuolemansa syystä.

Lupu menehtyi 17.4.2022 pitkän sairauden jälkeen Lausannessa. Lausannessa, Sveitsissä, hän ja toinen kumppaninsa Delia, Orchestre de Chambre de Lausannen viulisti, asuivat.

Lue myös: Betty Robisonin sairaus: Päivitys hänen terveydentilastaan ​​ja hyvinvoinnistaan!

Radu Lupu Kuolinsyy

Radu Lupun sairaus:

Radu Lupun kuolema vahvistivat hänen perheensä ja ystävänsä. Ihmiset alkoivat ilmaista suruaan sosiaalisessa mediassa heti, kun uutinen hänen kuolemastaan ​​levisi. Ihmiset kääntyvät Internetiin saadakseen selville, miksi hän kuoli.

Saatavilla olevien tietojen mukaan hän kuoli pitkäaikaisiin liitännäissairauksiin. Antakoon Jumala hänelle rauhallisen lepopaikan taivaassa.