Rachel Hollis -kiista: On harmi, että Tyttö, lopeta anteeksipyyntö -kirjan kirjoittaja, piti pyytää anteeksi kahdesti viikossa

Julkkis

WPR

Rachel Hollis on bloggaaja, motivoiva puhuja ja kirjailija, jolla on paljon Internet-seuraajia. Hollisin verkkosivuston mukaan hänen oma-apukirjaansa Girl, Wash Your Face on myyty yli 4,5 miljoonaa kappaletta sen ilmestymisen jälkeen vuonna 2018. Tyttö, Stop Apologiing ja Didn't See That Coming ovat sarjan kolme seuraavaa kirjaa.

Hollis Company (HoCo) 'tuottaa sisältöä kaikenlaisissa mediamuodoissa: kirjoja, podcasteja, elokuvia, sosiaalisia ja live-tapahtumia sekä fyysisiä asioita', hän sanoo. Kaikki tarkoituksena on antaa lukijoille työkaluja saavuttaa 'pysyviä ja pysyviä, positiivisia muutoksia elämässäsi', hän kirjoittaa verkkosivuillaan.

Hollis asuu lähiössä lähellä Austinia Texasissa. Hän vahvisti eronsa David Hollisista kesäkuussa 2020. Heillä on neljä yhteistä lasta.

Rachel Hollis -kiista

Sosiaalisen median julkkis ja kuuluisa itseapukirjailija Rachel Hollis pyysi anteeksi aiemmin tällä viikolla, että hän näytti vertaavan itseään Harriet Tubmaniin.

Tyttö, Wash Your Face ja Girl, Stop Apologiizing kirjoittaja sanoi Instagram-viestissä: 'Tiedän, että olen aiheuttanut valtavaa surua viittaamalla tunnettuihin naisiin - mukaan lukien joihinkin värikkäisiin naisiin - joiden haasteita ja menestyksiä en voinut ymmärtää. .” Viesti oli hänelle toinen sen jälkeen, kun skandaali puhkesi sosiaalisessa mediassa noin kaksi viikkoa sitten.

Hollisin huono-onninen Harriet Tubman-vertailu nousi esiin nyt poistetussa TikTok-videossa maaliskuun lopulla, jossa hän vastasi väitteisiin, että hän kuulosti 'sopimattomalta', kun hän puhui 'tästä suloisesta naisesta' palveluksessaan, joka 'siivoo wc:t'. ”

Rachel Hollis, joka vertaa itseään Harriet Tubmaniin, on VILI pic.twitter.com/62lEBmr8Iu

- Angie Treasure (@snark_tank) 2. huhtikuuta 2021

'Voitko kertoa minulle, mikä minussa saa sinut ajattelemaan, että haluan olla samanhenkinen?' Hollis esitti kysymyksen retorisesti. 'Ei, sisko', sanon. 'Kaikki, mitä teen elämässäni, on elää elämää, johon suurin osa ihmisistä ei voi samaistua.'

Kuvattuaan joitakin tapoja, joilla hän näkee itsensä epätavallisena, kuten hänen halukkuutensa nousta aamulla neljältä ja epäonnistua tarvittaessa maailman edessä, Hollis tekee seuraavan johtopäätöksen: 'Kirjaimellisesti jokainen nainen, jota katson ylöspäin, on vertaansa vailla.' 'Teen sen väärin, jos elämäni liittyy useimpiin ihmisiin.'

Lue myös: French Open Dress Controversy: French Open Viesti Camila Giorgilta After Dress Drama

'Harriet Tubman, RBG, Marie Curie, Oprah Winfrey, Amelia Earhart , Frida Kahlo, Malala Yousafzai, Wu Zetian… kaikki Unrelatable AF', lukee videon kuvateksti. 'Onnittelut naisten historian kuukaudesta.'

Viesti vaikutti parhaimmillaan huolimattomalta ja pahimmillaan rasistiselta monille tarkkailijoille. Vertaisiko Hollis todella vaikeuksiaan rakentaa brändiä elämäntapaguruna – brändiä, joka perustuu hänen luomaansa vaikutelmaan, että hän on paljon fanien kaltainen – Harriet Tubmanin pakenemiseen orjuudesta ja sen jälkeisiin yrityksiin auttaa muita sorrettuja ihmisiä pakenemaan?

Yrittikö hän todella saada fanejaan vakuuttuneeksi siitä, ettei hän koskaan halunnut olla samanhenkinen myytyään kymmeniä tuhansia kirjoja, joissa hän kuvaili, kuinka hän oli heidän kaltainensa? Tekikö hän todella sen, kun hän kutsui taloudenhoitajaansa 'naiseksi, joka siivoaa wc:nsä'?

'Jokainen työskentelee yhtä lujasti kuin sinä', eräs Twitter-käyttäjä sanoi, 'erityisesti nainen käsillään ja polvillaan hankaamassa wc:täsi samalla kun höpötät ympäriinsä luomassa elokuvia siitä, kuinka paljon parempi olet kuin hän, ja kutsut sitä työksi.'

Rachel Hollis -kiista

'Etuoikeus epäonnistua niin näyttävästi niin toistuvasti ei minulla tai kenelläkään mustalla naisella ole', kommentoi. Luvvie Ajayi Jones , itseapukirjoittaja, Instagramissa.

'Ihmiset yrittävät pilata meidät paljon halvemmalla. Sillä välin hän onnistuu myymään 2 miljoonaa kirjaa ponnistelematta puhuen kamalista asioista. Hänellä on edelleen 1,7 miljoonaa fania Instagramissa. Se on suuri kunnia.'

Huhtikuun 4. päivänä Hollis esitti ensimmäisen anteeksipyyntönsä, mutta se oli anteeksipyyntö, joka siirsi syyllisyyden tapahtuneeseen henkilöihin, jotka olivat ymmärtäneet hänet väärin, ja 'tiimille', joka ei ollut Hollisin mukaan tehnyt työtään kunnolla.

Hän väitti nyt poistetussa Instagram-viestissä, ettei hän vertaa itseään mainitsemiinsa naisiin ja että 'on järjetöntä päätellä, että vertaan itseäni heihin vain siksi, että mainitsin heidät'.

Hän jatkoi, että hän odotti niin kauan vastatakseen ensimmäisen videonsa vastareaktioon, koska hän luotti 'tiimiinsä', kun he ilmoittivat pystyvänsä käsittelemään sitä, ja että hänen olisi pitänyt 'kuunella vaistoani'.

Hollis poisti lopulta tämän anteeksipyynnön ja korvasi sen toisella kovaa kritiikkiä vastaan. 'Olen todella pahoillani asioista, joita sanoin viimeaikaisissa viesteissäni ja vahingosta, jonka olen aiheuttanut viime päivinä', hän kirjoitti ja lisäsi: 'Keskimällä omasta saavutuksestani minimoin monien ihmisten haasteet ja kovan työn. jotka työskentelevät lakkaamatta joka päivä.'

Lue myös: J K Rowling Controversy: Viestillään kansainväliselle naistenpäivälle, J.k. Rowling on herättänyt entistä enemmän keskustelua

Monista syistä, Rachel Hollis -keskustelu on saanut vetoa. On ironiaa, kun vaikuttaja sanoo, ettei suhteellisuus ole koskaan ollut hänen tavoitteensa, mutta se on hänen brändinsä ydin.

Rachel Hollis -kiista

On päätelty, että hänen saavutuksensa itseapukirjailijana ovat verrattavissa Harriet Tubmanin saavutuksiin.

Kun viittaat siivoojaan 'siivoojaksi wc:t', dehumanisoit heidät. Hollis on päättänyt, että syy siihen, miksi muut ihmiset eivät ole yhtä menestyviä kuin hän – mukaan lukien oletamme hänen siivoojansa – on se, etteivät he työskentele niin ahkerasti työssään kuin elämäntapa- ja omatoimivaikuttajat kuin hän.

Keskustelu on kuitenkin kestänyt niin kauan kuin se on kestänyt, koska se on joiltain osin ennakoitavissa.

Viime vuosina on tullut oudon yleiseksi, että näennäisen feministisen 'nojaa tyttö' -yhtiön valkoisten naisten voimaannuttamisliikkeen näkyvät hahmot vertaavat omia vaikeuksiaan kuuluisien värikkäiden naisten kohtaamiin huomattavasti korkeampiin haasteisiin.

Hollis on käynyt läpi useita iteraatioita tästä keskustelusta aiemmin. Vuonna 2019 hän näytti plagioivan Instagram-tilillään useita inspiroivia lainauksia, jotka olivat peräisin enimmäkseen värikkäiltä naisilta.

Harriet Tubman -videon kuvitteellisesta keskustelukumppanistaan ​​'sisukseksi' kutsumisesta The Girl, Wash Your Face -franchisingin nimeen, hän nauttii afroamerikkalaisen kansankielisen englannin kielen käytöstä.

Mutta Hollis ei ole ensimmäinen valkoinen nainen, joka on pukeutunut värillisten naisten ongelmat omaksi hyödykseen. Ivanka Trumpin vuoden 2017 itseapukirjassa Women Who Work käytettiin ilmausta, jonka mukaan työssäkäyvät naiset ovat usein aikataulujensa orjia. Toni Morrisonin Rakas, orjuutetusta naisesta, joka tappoi lapsensa estääkseen lasta joutumasta orjuuteen.

Tämä omistuksen käsitys voidaan jäljittää aina Hollisin edistämään oma-apuliikkeeseen.

Hollis's Girl, Wash Your Face -brändi keskittyy hyvinvoinnin ja itsehoidon konsepteihin sillä oletuksella, että ajan ottaminen itsestään huolehtimiseen on rohkeaa ja radikaalia tekoa, ja että se voi olla yhtä yksinkertaista kuin peseminen. kasvot.

Rachel Hollis -kiista

Itsehoito sen sijaan pidettiin poliittisena tekona. 'Itsestäni huolehtiminen ei ole itsensä hemmottelua', Audre Lorde sanoi teoksessa A Burst of Light and Other Essays vuonna 1988, joka on sittemmin kopioitu Internetiin inspiroiviin Instagrameihin. 'Se on poliittisen sodankäynnin muoto, ja se on itsesuojelua.'

Lorden itsehoito oli erilaista kuin mitä tämän päivän terveysvaikuttajat suosittelevat, kuten kylpypommit ja joogatunnit. Syöpädiagnoosin jälkeen Lordelle tehtiin yksi mastektomia.

Hän oli joku, jota kulttuurimme piti kertakäyttöisenä, mutta hän yritti rakastaa ja huolehtia itsestään parhaalla mahdollisella tavalla, rehellisesti.

Rinnanpoiston jälkeen Lorde päätti olla hankkimatta rintaimplanttia tai käyttämättä tekorintaa eräänlaisena itsehoitona. Se merkitsi sitä, että vaadittiin asianmukaista pukeutumista ja itsensä hoitamista, vaikka hän olisi yksirivinen, symbolina siitä, että hän kunnioitti itseään, vaikka maailma ei.

Lorden huomio itsehoitoon oli kumouksellista ja kapitalisminvastaista, ja se oli osa hänen valmistautumistaan ​​poliittiseen sitoutumiseen. Hän piti itsestään huolta löytääkseen voiman muuttaa maailmaa.

Lue myös: Kenraali Milleyn kiista: Epäpoliittinen sotilasupseeri on jälleen yhden kiistan keskipisteessä

Hollisin hyvinvointi- ja itsehoitokonsepti ei tarkoita maailman muuttamista, eikä se ole antikapitalistinen. Kyse on tavaroiden ostamisesta, erityisesti Hollisin kirjoista ja retriittilippuista 65 dollaria virtuaaliseen versioon.

Vastauksena Hollis-skandaaliin, vaikuttaja Rachel Cargle julkaisi Instagramissa 'Hyvinvointia hyödynnetään', ja hän pakotti seuraajiaan 'välittämään JA soittamaan senaattorillesi'. Äänestä JA mene joogaan.'

Katso tämä postaus Instagramissa

Rachel Elizabeth Carglen (@rachel.cargle) jakama viesti

'Ongelma, joka minulla on monien juhlittujen valkoisten hyvinvointitilojen ja naisten vaikutusvaltaa lisäävien vaikuttajien tai tuotemerkkien kanssa, on se, että he oudolla tavalla näyttävät rinnastavan menestyksen siihen, mitä valkoisilla miehillä on, ja käyttävän sitä valtaa täsmälleen samalla ahdistavalla epäinhimillisellä tavalla kuin valkoiset miehet ovat tehneet sukupolvien ajan. ”, Cargle kirjoitti tekstiviestinsä kuvatekstissä.

Carglen huolenaihe on loppujen lopuksi räikein omistustoimi koko valkoisten feminististen yritysten liiketoiminnassa, koko Hollisin myymässä projektissa. Se on päätös käyttää poliittista liikettä, joka on luotu tuhoamaan olemassa olevat valtarakenteet ylläpitämään status quoa.