R. Kelly sai 30 vuoden vankeusrangaistuksen seksikaupasta

Julkkis

WPR

Kun R. Kelly todettiin syylliseksi kiistelystä ja seksikaupasta, hän sai 30 vuoden vankeusrangaistuksen keskiviikkona 29. kesäkuuta. Useat Kellyn uhreista puhuivat tuomitun seksirikollisen kanssa kuulemisen aikana ja U.S.

Käräjäoikeuden tuomari Ann Donnelly määräsi sitten rangaistuksen Brooklynin oikeussalissa.

Elokuussa Yhdysvaltain apulaissyyttäjä Maria Cruz Melendez totesi, että tapaus koski saalistajaa, joka oli kohdistanut vuosikymmeniä nuoria tyttöjä, poikia ja naisia ​​tyydyttääkseen omia seksuaalisia halujaan.

Kellyn seksuaalisen väkivallan historia lapsena tuli ilmi koko oikeudenkäynnin ajan. Hänen kauhea menneisyytensä 'sisältää vakavaa, jatkuvaa lapsuuden seksuaalista hyväksikäyttöä, köyhyyttä ja väkivaltaa', laulajan asianajajien mukaan oikeuttaisi maksimirangaistuksen 10 vuodeksi vankeuteen.

R. Kelly sai 30 vuoden vankeusrangaistuksen seksikaupasta

R. Kellyn syytökset naisten ja nuorten tyttöjen saalistamisesta juontavat juurensa 1990-luvulle, jolloin 'I Believe I Can Fly' -laulaja oli maineensa huipulla.

Kun Kelly oli 27-vuotias ja ajatteli olevansa raskaana, hän meni naimisiin laulajan kanssa Aaliyah Haughton klo 15, salaisessa seremoniassa.

Ihmiset, jotka auttoivat suunnittelemaan avioliittoa Aaliyahin kanssa, todistivat syytteeseen koko oikeudenkäynnin ajan.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

R. Kelly on ollut myös muiden oikeusjuttujen kohteena vuosien varrella, joista tunnetuin on vuodelta 2002, jossa hänen väitettiin virtsanneen teini-ikäisen tytön suuhun käyttäessään tätä hyväkseen.

R. Kelly sai 30 vuoden vankeusrangaistuksen seksikaupasta

Vuori kääntyi R. Kellyä vastaan ​​vasta sen jälkeen, kun Hamptonin ohjaama unelmadokumentti Surviving R. Kelly julkaistiin vuonna 2019, mikä osui samaan aikaan #MeToo-liikkeen jatkuvan kasvun kanssa.

Kellyn uhrit saivat mahdollisuuden ilmaista kokemuksiaan ja kerätä mediahuomiota kuusiosaisen dokumentin avulla.

Laulajan pidätyksestä ja tuomitsemisesta johtui julkinen meteli dokumentista, joka meni pidemmälle. Se herätti lisätiedusteluja taiteilijalle.

Monet R. Kellyn uhreista, jotka ovat työskennelleet levittääkseen sanaa Kellyn hyväksikäytöstä, todistivat oikeudessa. R. Kellyä kuvailtiin Pied Piperiksi, joka vietteli lapsia mainetta ja vaurautta Angela-nimisen uhrin mukaan, kuten The New York Times raportoi reaaliajassa.

Hän huomautti, että sinusta tuli ilkeämpi 'jokaisella lisäämilläsi uhreilla'. Koulutit ja valmensit nuoria poikia ja tyttöjä henkilökohtaiseen seksuaaliseen nautintoonsi käyttämällä julkkisasi ja auktoriteettiasi.

Oikeudenkäynnissä puhuttiin L Izzette Martinez , joka näytteli Lizzetteä tv-sarjassa Surviving R. Kelly. Hän puhui avoimesti pahoinpitelystä, jolle Kelly joutui hänen ollessaan vain 17-vuotias.

R. Kelly sai 30 vuoden vankeusrangaistuksen seksikaupasta

Vuonna 1995 R. Kelly teki mentoriluvan aloittelevalle laulajalle, mutta häntä alettiin nopeasti pahoinpidellä. Olen nyt 45-vuotias äiti ja kärsin mielenterveydestä, hän sanoi ja lisäsi: 'En tiedä, miten arvioida sitä, mitä olen käynyt läpi.'

Hän lisäsi: 'Robert, sinä tuhosit niin monien ihmisten elämän.'

CNN:n mukaan Kellyä pidetään tällä hetkellä liittovaltion säilöönottolaitoksessa Brooklynissa, mutta hänet siirretään pian takaisin Chicagoon, missä hän joutuu elokuussa liittovaltion oikeuden eteen syytöksistä, jotka liittyvät lapsipornografiaan ja estämiseen.