Prinssi Charlesia kyseenalaistetaan syytöksistä, joiden mukaan hän olisi kerännyt 1 miljoonan euron käteistä laukkuun piilotettuna kiistanalaiselta Qatarin sheikiltä

Julkkis

WPR

Kiistanalainen poliitikko Qatarista tarjosi PRINSSI Charlesille miljoona euroa käteistä matkalaukussa.

Sheikki Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thanin uskotaan maksaneen Walesin prinssille kolme epätavallista maksua, yhteensä 3 miljoonaa euroa vuosina 2011–2015.

Rahan mukaan Clarence House , 'toimitettiin nopeasti yhdelle prinssin hyväntekeväisyysjärjestölle, joka toteutti asiaankuuluvat liitot ja kertoi meille, että kaikkia asianmukaisia ​​protokollia noudatettiin.'

The Sunday Timesin mukaan sheikki, joka tunnetaan myös nimellä HBJ ja entinen Qatarin pääministeri, antoi Charlesille valtavia käteissummia heidän salaisten kohtaamistensa aikana.

Hänen kerrotaan tuoneen tapaamiseen miljoona euroa eli 861 000 puntaa kantokasseissa arvokkaasta Fortnum & Masonista.

Vuonna 2015 Charles hyväksyi haltuunsa 1 miljoonalla eurolla erillisessä henkilökohtaisessa kohtaamisessa Clarence Housessa.

Kaksi kuninkaallisen talouden neuvonantajaa laski käsin rahat, joiden väitetään koostuvan nyt lopetetuista 500 euron seteleistä.

Yksityisen pankin Couttsin kerrottiin myöhemmin noutaneen laukun Charlesin Lontoon kodista kuninkaallisen henkilökunnan pyynnöstä.

prinssi charles matkalaukku käteistä Qatarin poliitikko

Jokainen raha siirrettiin Walesin prinssin hyväntekeväisyysrahaston tileille. Se on salajärjestö, joka jakaa apurahoja ja tukee prinssin suosikkitavoitteita sekä hänen skotlantilaista maalaistaloaan.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Kuninkaallisen lahjapolitiikan mukaan kuninkaalliset eivät saa ottaa vastaan ​​taloudellisia lahjoja virallisen sitoumuksen tai velvoitteen yhteydessä.

Hyväntekeväisyysjärjestön suojelijana tai sen puolesta he saavat kerätä shekkejä.

Court Circular, joka on kirjaa työssäkäyvien kuninkaallisten muodollisista velvoitteista, ei sisällä prinssi Charlesin tapaamisia sheikin kanssa.

Mutta löytö kyseenalaistaa valtaistuimen perillisen arvostelun, mukaan lukien sen, kuinka paljon hän tiesi, mitä hän tiedusteli rahoista ja hänen objektiivisuutensa edustaessaan Britanniaa ulkomailla.

Maksujen jälkeisinä vuosina, mukaan lukien HBJ:n pääministerikauden aikana, prinssi Charles teki useita matkoja Qatariin.

Maksuja ei väitetysti suoritettu laittomasti.

Vuodesta 2007 vuoteen 2013 Al Thani toimi Qatarin pääministerinä ja ulkoministerinä.

Tuona aikana hän loi vahvat suhteet brittiläiseen aristokratiaan. Hänen avustajansa kieltäytyi vastaamasta.

PWCF:n puheenjohtaja Sir Ian Cheshire sanoi perjantaina: 'Olemme tarkastelleet tätä tapahtumaa aiemmin muutaman tunnin varoitusajalla The Sunday Timesilta ja vahvistaneet, että PWCF:n aiemmat luottamushenkilöt keskustelivat hallinnosta ja lahjoittajasuhteesta ja vahvistivat, että lahjoittaja oli laillinen ja varmennettu. vastapuoli, ja tilintarkastajamme allekirjoittivat lahjoituksen tarkastuksen aikana tehdyn erityiskyselyn jälkeen. Hallituksen valvonta onnistui.

prinssi charles matkalaukku käteistä Qatarin poliitikko

Myöhemmin hän kertoi viittaavansa maksuun vuodelta 2015 ja lisäsi: 'Uskon, että sama vakuutus ulottui aikaisempiin lahjoituksiin, ja odotan innolla sen vahvistamista aikanaan.

Olemme pettyneitä siihen, että meille ei annettu enempää aikaa tämän kymmenen vuotta sitten tapahtuneen tapauksen tutkimiseen, Clarence House totesi.

'Lauantain lyhyessä ajassa olemme vahvistaneet, että hyväntekeväisyyslahjoituksia on vastaanotettu sheikki Hamad bin Jassimilta ja että ne välitettiin välittömästi yhdelle prinssin hyväntekeväisyysjärjestöstä, joka hoiti tarvittavan hallinnon ja on vakuuttanut meille, että kaikki asianmukaisia ​​prosesseja noudatettiin.'

Coutts totesi: 'Vaikka säilytämme tiukimman salassapitovelvollisuuden suhteessa pankin asiakkaisiin emmekä voi kommentoida tiettyjä tilanteita, meillä on pitkäaikaiset ja luotettavat säännöt ja valvontamekanismit, joilla arvioimme merkittävien ja epätavallisten transaktioiden alkuperää, luonnetta ja tarkoitusta.

prinssi charles matkalaukku käteistä Qatarin poliitikko

Pankki saa laajan seurannan ja valvonnan erityisesti vastaanotettujen käteismaksujen osalta.