Pilkkaako George Harrison salaa John Lennonia ja Paul Mc Cartneya elokuvassa Wah-Wah?

Uutiset

WPR

The Fab Fourin suhteet olivat jokseenkin kireät, kun The Beatles äänitti Get Back -istuntojaan, mikä johti heidän viimeiseen studioalbumiinsa Let It Be.

George Harrison oli vieraillut maassa viime vuonna 1960-luvun lopun New Yorkin kansankulttuuriin ja työskennellyt Bob Dylanin ja The Bandin kaltaisten artistien kanssa.

Tämä ajanjakso vaikutti suuresti Harrisonin kasvuun lauluntekijänä, ja se toimi myös inspiraationa hänen vuoden 1970 sooloalbumilleen All Things Must Pass.

Se oli 'niin ihanaa aikaa', Harrisonin mukaan, mutta kun hän ja Beatles palasivat Yhdysvalloista, 'hetkellä kun palasin takaisin Beatlesin kanssa, se oli liian vaikeaa'. Harrisonin lyhyt ero Beatlesistä vuonna 1969 vaikutti useilla muuttujilla. Ensinnäkin Harrisonin kitaransoitto joutui suuremman tulen alle Paul McCartneylta, joka myös muuttui itsevaltaisemmaksi.

Harrison sanoi, että Paul 'ei voinut katsoa itseään pidemmälle sillä hetkellä' vuonna 2001, ei kauan ennen kuolemaansa. Vaikka hänellä oli hauskaa, kaikki hänen ympärillään tapahtuva tuki vain häntä ajatuksissaan. Hän ei ollut herkkä loukkaamaan muiden ihmisten tunteita tai egoa.

Pilkkaako George Harrison salaa John Lennonia ja Paul Mc Cartneya elokuvassa

Harrisonilla oli myös ongelmia John Lennonin kanssa, joka oli yhä enemmän koukussa sekä huumeisiin että suhteeseensa Yoko Onoon. Lennonin kerrotaan 'kasvaneen emotionaalisesti irrallaan ja taiteellisesti konkurssiin' tänä aikana, mikä johti siihen, että muusikko otti tunteensa esiin Harrisoniin.

Harrison ehdotti useita uusia kappaleita, mukaan lukien 'Hear Me Lord' ja 'Let It Down', jotka sisältyivät hänen kriitikoiden ylistämälle debyyttisooloalbumilleen, mutta ne kohtasivat 'Lennonin pilkan ja välinpitämättömyyden tai McCartneyn kovakätisen sekaantumisen .”

Tilanne jännittyi entisestään, kun Harrison valitti Onon jatkuvasta läsnäolosta sanoen, että 'Dylan ja muutamat ihmiset sanoivat, että hänellä on kauhea nimi New Yorkissa.'

Lopulta näiden kahden välillä alkoi kiivas kiista, jonka aikana Harrison ilmaisi tyytymättömyytensä Lennonin yhteistyön puutteeseen. Ennen kuin hän lähti kotiin, hän pyysi muita etsimään hänelle korvaajan NME:n ilmoitusosiossa, mikä sai bändin huolestumaan siitä, että Harrison oli lopettanut The Beatlesin ikuisesti.

Harrison istui sinä iltana ohjatakseen raivonsa johonkin rakentavaan. Hän loi kappaleen 'Wah-Wah', joka esiintyi All Things Must Pass -lehdessä. Vaikka hänen sooloprojektinsa sai vahvasti kansanmusiikin vaikutteita, kovempi kitaraääni ja lyömäsoittimet 'Wah-Wah' -kappaleessa vangitsevat Get Back -äänityssessioiden stressaavan ympäristön.

Sanoituksissaan 'Wah-Wah' viittaa Harrisonin konfliktiin Lennonin ja McCartneyn kanssa, ja salaperäinen otsikkosana viittaa hänen kärsimäänsä huonoon kohteluun. Hänen laulamiensa kappaleiden joukossa ovat 'I don't need no wah-wah' ja 'Teit minusta niin suuren tähden / Olla paikalla oikeaan aikaan / Halvempi kuin penniä / Wah-wah, olet antanut minulle sinun/ Wah-wah, wah-wah.'

Harrison paljasti, että kappaleen sanat 'Sinä tuot minulle verisen päänsärky' viittaa Lennonin ja McCartneyn aiheuttamaan tuskaan.

Saattaakseen Let It Be -nauhoituksen päätökseen muusikko liittyi takaisin ryhmään, mutta tällä kertaa hän oli päättänyt olla antamatta muiden kohdella itseään huonosti. The Beatles kuitenkin päätti hajottaa yhtyeen vuonna 1970, jolloin ikoninen ajanjakso päättyi.

Rajoituksia oli liikaa, sanoi Harrison vuonna 2000. Sen piti mennä käsistä. Olen yksin ja erillään bändistä antoi minulle mahdollisuuden kuvitella paljon parempaa tulevaisuutta. Se oli kuin pakkopaita.