Paul Cezannen kuuluisimmat maalaukset

Muu

WPR

Paul Cezanne oli ranskalainen taidemaalari 1800-luvun puolivälistä 1900-luvun alkuun ja siirtyi impressionistisesta liikkeestä. Häntä kutsuttiin hellästi 'Aixin mestariksi' kotikaupunkinsa Aix-en-Provencen vuoksi Etelä-Ranskassa. Hänet muistetaan pääasiassa siitä, että hän aloitti siirtymisen impressionismista radikaalisti erilaisiin 1900-luvun avantgarde-liikkeisiin, erityisesti kubismiin ja fauvismiin.

Uudet liikkeet pitivät Cezannen työssä houkuttelevana hänen ainutlaatuista tyyliään rakentaa kuvia ikään kuin hän rakentaisi maalaamisen sijaan. Vaikka impressionistit käyttivät hienovaraisia ​​siveltimenvetoja, Cezanne käytti systemaattisia siveltimenvetoja, jotka heijastivat taustalla olevaa keskittymistä muotoon, joka vaikutti arkkitehtoniselta. Puhuessaan Cezannen vaikutuksesta työhönsä taidejättiläiset Picasso ja Matisse viittasivat häneen 'meidän kaikkien isänä'.

Cezannen rakentava sävellys luonnehti hänen uraansa, ja vaikka se oli tuolloin epäsuosittu, taiteilija säilytti sen. Tekniikka välittää hänen voimakasta opiskeluaan aiheista ja osaamista monimutkaisen optiikan käsittelyssä. Tässä artikkelissa tarkastellaan taiteilijan uraa ja joitain Paul Cezannen piirustuksia.

Tietoja Paul Cezannesta

Taiteilija syntyi 19. tammikuuta 1839 Aix-en-Provencessa, Ranskassa. Cezanne oli tunnetun pankkiirin ainoa poika, jolla oli yleviä unelmia pojasta, mutta valitettavasti niihin ei sisältynyt taidetta. Hänen isänsä paheksuminen ei kuitenkaan lannistanut Cezannea, ja kolmen vuoden kuluttua oikeusoppilaitos , hän lähti Pariisiin aloittaakseen uransa taiteilijana vuonna 1861.

Saavuttuaan Pariisiin Cézanne ilmoittautui Académie Suisseen, mutta viiden pettymyksen kuukauden jälkeen hän palasi Aixiin. Vuotta myöhemmin hän palasi Pariisiin päättäväisemmin pysyä ja menestyä. Hän liittyi kaupungin impressionistiseen piiriin, jossa hän tapasi impressionistitaiteilija Camille Pissaron. Vanhempi impressionisti mentoroi Cezannea kymmenen vuotta myöhemmin, jolloin molemmista taiteilijoista tuli aikalaisia.

Taidemaalari Cezanne ei löytänyt Pariisista etsimäänsä menestystä. Ennen kuin hänestä tuli postuumisesti kuuluisa taiteilija, pariisilainen yhteiskunta kritisoi hänen taidettaan voimakkaasti. Hänen seurustelunsa impressionistien kanssa toi hänelle luonnollisesti heidän huonoa onneaan, ja hän oli vielä omituisempi, koska hänen menetelmänsä erosivat impressionisteista. Vaikka hän jatkoi maalaamista, hylkääminen ajoi hänet eristyksiin.

Hänen säälimätön tuottavuutensa lopulta kannatti, sillä vaikka hän oli yksinäisyydessä, uusi nuorempien taiteilijoiden aalto löysi ja ihaili hänen teoksiaan. He yhtyivät moniin hänen omituisiinsa ja ylistivät häntä vallankumoukselliseksi. He matkustivat katsomaan monien parhaiden Paul Cezannen piirustusten tuotantoa.

Verhokannu ja hedelmäkulho

Paul Cezannen kuuluisimmat maalaukset

Asetelma, kannu ja hedelmiä – Paul Cezanne

Curtain, Cruchon ja Compotier(Curtain, Jug and Fruit Bowl) on öljymaalaus, joka on valmistettu noin 1893 ja 1894. Se on asetelma genremaalaus, joka ilmaisee Cezannen uteliaisuutta esineiden, pääasiassa hedelmien, muotoa ja symmetriaa kohtaan.

Hän järjesti asetelma-aiheensa huolellisesti manipuloidakseen perspektiiviä ja taiteen optiikkaa rakentavasti. Tosiasia on myös tässä maalauksessa, jossa kuvataan savikannua ja hedelmälautasta puupöydällä. Jotkut hedelmät ovat hajallaan pöydällä sekä sen päällä olevan valkoisen kankaan taitoksia pitkin.

Vuonna 1999 miljardööri Ken Griffin osti maalauksen vaikuttavalla 60 000 000 dollarilla Sotheby'sin huutokaupassa, mikä teki siitä taidehistorian kalleimman asetelmamaalauksen. Myöhemmin samana vuonna Griffin myi sen edelleen taiteenkeräilijälle Steve Wynnille julkistamattomalla hinnalla.

Kortinpelaajat

Kortinpelaajaton Cezannen myöhäiskauden sarjasta, joka koostuu viidestä öljymaalauksesta, jotka kuvaavat miehiä pelaamassa korttia. Maalaukset vaihtelevat koon, asetelman ja pelaajien lukumäärän osalta, mutta korttipeliteema on jatkuva tekijä kaikissa viidessä.

Kriitikot pitävät sarjaa keskeisenä kappaleena Cezannen uralla, edeltäjänä merkittäville teoksille hänen viimeisiltä vuosilta 1890-luvun lopulta hänen kuolemaansa 1900-luvun alussa. Se kuvaa miehiä, jotka polttavat piippua ja uppoutuvat korttipeleihinsä puupöytien päällä.

Vuonna 2011 Qatarin kuninkaallinen perhe osti yhden maalauksista 250 000 000 dollarilla. Sen jälkeen se oli maailman kallein maalaus, kunnes Da Vinci ohitti sen vuonna 2017.Maailman pelastaja.

Isot uimarit

Uimariton yksi kuuluisimmista sarjoista kuuluisa taidemaalari Cezanne .Suuret uimarit (Les Grandes Baigneuses) on sarjan suurin ja tunnetuin maalaus. Sitä pidetään myös Cezannen hienoimpana työnä ja todellisena modernin taiteen mestariteoksena.

Maalaus kuvaa alastomia naisuivojia abstraktiin tyyliin. Heidän hahmonsa muodostavat kolmion puut ja joki taustalla. Myös taustalla on sininen taivas, jossa on valkoisia pilviä ja vihreiden lehtien ääriviivat etäisyydellä.

Maalaus valmistettiin Cezannen myöhään, noin 1898–1905, ja oli kesken, kun hän kuoli vuonna 1906. Se sijaitsee tällä hetkellä Philadelphia Museum of Artissa Yhdysvalloissa.

Mont Sainte-Victoire

Paul Cezannen kuuluisimmat maalaukset

Mont Sainte Victoire – Paul Cezanne

Mont Sainte-Victoireon kolmas Cezanne-sarja listalla. Sarjassa on 30 öljy- ja akvarellikuvausta sahan nimistä vuoristosta Etelä-Ranskassa, josta on näkymät Cezannen kotikaupunkiin Aix-en-Provenceen.

Vuorijonosta tuli yksi Cezannen eniten toistuvista aiheista. Vuonna 1878 lähettämässään kirjeessä kirjoittajaystävälleen Émile Zolalle hän kuvaili kalkkikivivuorta 'kaunotar-aiheeksi', joka tarkoittaa kaunista aihetta. Hän kuitenkin monipuolisti jokaista maalausta, jotta se ei vaikuttaisi toistuvalta. Perspektiivin ja valaistuksen muutoksista muihin sommitteluihin hän muutti jotain jokaisessa kuvauksessa.

Luomisprosessi kesti kaksi vuotta, vuosina 1904–1906, jolloin taidemaalari Cezanne kuoli keuhkokuumekomplikaatioihin 67-vuotiaana. Nykyään sarja sijaitsee osoitteessa Musée d'Orsay, Pariisi .

Johtopäätös

Paul Cezannen ura osoittaa, kuinka tärkeää on valita aitous konformaation sijaan taiteen maailmassa. Kritiikistä huolimatta hänen sinnikkyys taitonsa pitäminen erotti hänet edelläkävijänä, jolla häntä alettiin kunnioittaa. Hänen uraansa leimaa myös hänen evoluutionsa taiteilijana, mikä tekee hänen uransa yhdistämisestä yhdeksi asiaksi haastavaa. Siitä huolimatta hänen kuuluisa luettelonsa korostaa hänen kykyään ikonisena taiteilijana.