Paranna hammaslääkäriasemaasi potilaslojaalisuuden ja arvioiden avulla

Muu

WPR

Jos olet hammaslääkäri, tiedät potilaslojaalisuuden ja myönteisten arvostelujen tärkeyden. Hammaslääketieteen alalla on niin paljon kilpailua, joten erottuminen joukosta on välttämätöntä. Ja yksi parhaista tavoista tehdä se on tarjota erinomaista asiakaspalvelua ja antaa potilaillesi jotain kirjoittaa. Tässä on kahdeksan vinkkiä, joiden avulla voit parantaa hammaslääkäriasi potilaslojaalisuuden ja arvostelujen avulla:

1. Käytä hammashoitoohjelmistoa

Yksi tapa varmistaa esimerkillinen asiakaspalvelu on hammaslääketieteen ohjelmistojen käyttö. Tämän tyyppinen ohjelmisto voi auttaa sinua seuraamaan tapaamisia, hallita potilastietoja ja jopa tallentaa röntgenkuvia. Käyttämällä hammaslääkäriohjelmistot , voit virtaviivaistaa toimintaasi ja tehdä asioista sujuvampaa. Potilaasi arvostavat tehokkuutta ja organisointia, ja he todennäköisemmin suosittelevat sinua muille.

2. Tutustu potilaisiisi.

Toinen tapa varmistaa potilaiden uskollisuus on tutustua potilaisiin henkilökohtaisesti. Kysy heiltä heidän perheestään, harrastuksistaan ​​ja työstään. Aidon kiinnostuksen osoittaminen potilaita kohtaan saa heidät tuntemaan itsensä arvostetuiksi ja arvostetuiksi. He todennäköisemmin palaavat luoksesi tulevia tapaamisia varten ja suosittelevat sinua muille.

3. Ole nopea

Kukaan ei pidä odottamisesta, vähiten potilaasi. Siksi on tärkeää olla nopea tapaamisten kanssa. Jos olet myöhässä aikataulusta, kerro siitä potilaillesi ja anna heille arvioitu aika, jolloin he voivat odottaa saapuvansa paikalle. Teet hyvän vaikutuksen ja ansaitset potilaidesi luottamuksen olemalla nopea ja kohtelias.

4. Tarjoa alennuksia

Kaikki rakastavat paljon, joten tarjoa potilaillesi alennuksia palveluista tai tuotteista ajoittain. Tämä osoittaa potilaillesi, että välität heidän liiketoiminnastaan ​​ja arvostat heidän uskollisuuttaan. He palaavat todennäköisemmin luoksesi tulevia tapaamisia varten ja suosittelevat sinua muille.

5. Seuraa potilaita

Kun potilas on käynyt toimistossasi, seuraa hänen kanssaan, kuinka he voivat. Tämä osoittaa, että välität heidän hyvinvoinnistaan ​​ja olet kiinnostunut heidän terveydestään. Potilaat arvostavat lisähuomiota ja suosittelevat sinua todennäköisemmin muille.

6. Etsi potilaiden arvioita

Yksi parhaista tavoista mainostaa hammaslääkäriäsi on saada positiivisia potilaiden arvioita. Pyydä tyytyväisiä potilaitasi kirjoittamaan arvostelu kokemuksestaan ​​käytännöstäsi online-hakemistoihin, kuten Google tai Yelp. Nämä arvostelut auttavat houkuttelemaan uusia potilaita ja vahvistamaan mainettasi huippuluokan hammaslääkärinä.

7. Vastaa negatiivisiin arvosteluihin

Mikään liiketoiminta ei ole täydellistä, ja parhaimmatkin hammaslääkäripalvelut saavat toisinaan negatiivisen arvion. Jos näin tapahtuu, älä panikoi. Käytä sen sijaan tilaisuutta hyväksesi vastata ammattimaisesti ja kohteliaasti. Osoita, että olet kiinnostunut palautteesta ja olet valmis tekemään muutoksia parantaaksesi potilaskokemusta. Tämä auttaa pitkälle suojelemaan mainettasi ja hankkimaan uusia potilaita.

8. Osoita arvostusta

Lopuksi, älä unohda osoittaa arvostusta potilaillesi. Lähetä heille kortti syntymäpäivänä tai vuosipäivänä tai tarjoa heille pieni lomalahja. Nämä eleet osoittavat potilaillesi, että he ovat sinulle enemmän kuin pelkkä numero, ja he arvostavat huomaavaisuuttasi ja suosittelevat sinua todennäköisemmin muille.

Johtopäätös

Näiden vinkkien noudattaminen voi parantaa hammaslääkäriasi potilasuskollisuudella ja arvioilla. Erotut kilpailijoista tarjoamalla erinomaista asiakaspalvelua ja osoittamalla arvostusta sekä houkuttelemalla uusia potilaita. Joten aloita hammaslääkärisi kohottaminen jo tänään!