Onlyjayus-kiista: Miksi ihmiset ovat vihaisia ​​Onlyjayukselle?

Kiistaa

WPR

Isabella “onlyjayus” Avila on yksi TikTokin suosituimmista tekijöistä, jolla on yli 13,6 miljoonaa seuraajaa alustalla. Vaikka ne ovat monipuolistuneet ja laajentuneet uusille alustoille, ne lataavat enimmäkseen 'Psykologian temppuja' ja tietotieteen TikTokeja. Heidän Twitch-tilillään on 169 000 seuraajaa, kun taas heidän YouTube-kanavallaan on 1,15 miljoonaa tilaajaa, ja he suoratoistavat pääasiassa Call of Duty: Black Ops Cold Waria. Kaiken kaikkiaan onlyjayusilla on huomattava fanikunta ja se on tuottelias luoja useilla alustoilla.

Onlyjayusille ei ole ollut vieraita kiistat TikTok-aikanaan huolimatta heidän näennäisesti kiistattomasta opetussisällöstään. Tämä kiista tuotiin äskettäin julkisuuteen, kun ne olivat a Change.org vetoomus, jossa yli 347 000 allekirjoitusta vaati niiden kieltämistä.

vain jayus kiistaa

Tämän vetoomuksen, kuten useimpien samankaltaisten vetoomusten, tavoitteena saattaa olla ilmaista alullepanijan tyytymättömyys sen sijaan, että he todella hajottaisivat heidän alustansa. Se, johtaako vetoomus kieltoon, herättää useita perusteltuja huolenaiheita, jotka ovat selvästi raivostuttaneet TikTok-yhteisöä.

Miksi ihmiset ovat vihaisia ​​Onlyjayukselle?

The vain jayus vetoomus on raivostuttanut TikTokin käyttäjät, mutta monet heitä vastaan ​​esitetyt syytökset ovat epäselviä. Vetoomus näyttää saaneen alkunsa kuvakaappauksista vuotaneesta tekstikeskustelusta, jonka onlyjayus on myöhemmin vahvistanut lailliseksi.

Onlyjayus käytti kuvakaappausten mukaan homofobisia ja rodullisia herjauksia sekä muita ilkeitä huomautuksia. Onlyjayusta tuomittiin mustien tekijöiden hyödyntämisestä, ennen kuin he haamukuvitelivat heitä tekstikeskustelujen seurauksena. Onlyjayus julkaisi anteeksipyyntövideon, mutta fanit nauroivat sitä laajalti epärehellisyydestään.

Onlyjayus-kiista

Vetoomuksessa on lueteltu muita valituksia, joista vakavin koskee nyt poistettua TikTokia, joka arvioitiin kyvykkääksi. 'Laittoman elämän neuvoja' TikTok oli satiirinen elämän hakkerointivideo, jossa onlyjayus hahmottelee kuinka katsoja voi varastaa lompakon henkilöltä, jolla on opaskoira. Tarkoituksena oli selvästikin olla hauska, mutta aine oli julma ja vammaisia ​​syrjivä.

Kuten aiemmin todettiin, onlyjayus pyysi anteeksi vuotaneita tekstejä, jotka sisälsivät paljon lupauksia olla tekemisissä mustien tuottajien kanssa tulevaisuudessa. Näitä kumppanuuksia ei ole syntynyt, ja sisällöntuottajat @seansvv ja @auntkaren0 ovat paljastaneet kokemuksensa huomiotta jättämisestä lupattuaan tehdä yhteistyötä tai osallistua keskusteluun. Onlyjayus poisti myös varhaisen anteeksipyynnön, jonka Change.orgin vetoomuksen mukaan oli haamukirjoitettu, pian sen lataamisen jälkeen.

Lue myös: Kenraali Milleyn kiista: Epäpoliittinen sotilasupseeri on jälleen yhden kiistan keskipisteessä

Mitä The Onlyjayus Petition haluaa?

Onlyjayus-kiista

Vaikka on epäselvää, kuinka vetoomuksen laatija aikoo saavuttaa tämän, päätarkoituksena on saada onlyjayus kielletty TikTokista. Vanellope Von Addamsin seuraavat askeleet tarkennettiin vetoomuspäivityksessä 300 000 allekirjoituksella.

Viestin mukaan useat tekijät aikovat julkaista omia tarinoitaan onlyjayusista sekä julistaa omia tavoitteitaan saada lisää mediahuomiota omalta puoleltaan. Onlyjayus on sittemmin tarjonnut vetoomukselle selkeän kohteen yhdellä TikTok-tileistään huolimatta siitä, että vetoomus ei alun perin tarjonnut paljoakaan tietä sen lopulliseen päämäärään.

Lue myös: Simone Biles -kiista: Jayson Tatum pakotettiin kasvattamaan 4-vuotias poika Deuce

Onlyjayus on suhtautunut vetoomukseen leppoisasti ja kritisoi sitä avoimesti sen alusta lähtien. He pilkkasivat vetoomusta Twitterissä ja toivottivat keksijälle onnea 13,5 miljoonan allekirjoituksen saamiseen, mikä on TikTok-fanien määrä, joka onlyjayusilla on.

He myös julkaisivat TikTokin yhdelle toissijaiselle tililleen, jolla he allekirjoittivat vetoomuksen, maksoivat sivujen katselukertoja ja sanoivat, että jos vetoomus saisi 13,5 miljoonaa allekirjoitusta, heidät kiellettäisiin sovelluksesta. Tämä osoittaa heidän luottamuksensa vetoomuksen mahdolliseen epäonnistumiseen, mutta se tarjoaa riittävän syyn ihmisille, jotka haluavat poistaa heidät TikTokista.