Onko keski-iän kriisi mahdollinen yliopistossa?

Muu

WPR

Yleinen perustutkinnon kauhu virtaa monien korkeakouluopiskelijoiden läpi – ajanjakso, jolloin he alkavat kamppailla useiden psykologisten ongelmien kanssa. Tosiasia on, että siitä ei puhuta liian usein, joten vain opiskelijat ymmärtävät. Tiedät todennäköisesti, mitä se on, jos olet myös käynyt yliopiston.

Se on keski-iän kriisi, joka liittyy yliopistoon. Keski-iän kriisiä käytettiin pisimpään vain 40-60-vuotiaille siirtymäkaudena, jossa he kamppailevat todellisuutensa, identiteettinsä ja itseluottamuksensa kanssa. Kiellettiin, että myös korkeakouluopiskelijat kokisivat keski-iän kriisejä. Niin monet opiskelijat alkoivat määritellä sitä 'neljänneselämän tai eksistentiaaliseksi kriisiksi'.

Keski-iän kriisin käsitteleminen korkeakoulussa voi estää opiskelijoita osallistumasta aktiivisesti kouluun. Jostain syystä se voi johtua siitä, miksi opiskelija valitsee a tehdä läksyni apua, jotta he voisivat ryyppäämään. Psykologit ovat kuitenkin huomauttaneet, että se on psykologinen ongelma, ei häiriö. Tässä artikkelissa kiinnitetään huomiota siihen, miltä keski-iän/neljänneselämän kriisi näyttää opiskelijoille.

Keski-iän/neljänneselämän kriisi opiskelijoiden keskuudessa

Opiskelijat käyttävät useita termejä puhuessaan korkeakoulun keski-iän kriiseistä. Jotkut kutsuvat sitä neljänneselämän tai eksistentiaalisen kriisin; toiset kutsuvat sitä 'yliopiston puolivälin kriisiksi'. Mitä termiä käytetäänkin, ne kaikki tarkoittavat samaa asiaa. Yliopisto-opiskelijoille kriisi ilmenee pääasiassa kahdella tavalla;

● Huoli siirtymisestä toiselle tasolle

Tämä erityinen kriisitila alkaa näkyä useimmissa opiskelijoissa heti ensimmäisen vuoden lopussa. Se näkyy myös muiden oppimistasojen opiskelijoissa. Se on yleensä äkillinen lamauttava pelko siirtymisestä toiseen, haastavampaan vuoteen.

Tiedämme kaikki, että korkeakoulussa ollessamme kurssi edistyy entisestään edistyessämme. Useimmat oppilaat alkavat tuntea pelkoa ja paniikkia, varsinkin kun heillä oli vaikeuksia edellisenä lukuvuonna. Se on yleensä osoitus siitä, että kyseenalaistetaan kykynsä selviytyä uudesta kouluvuodesta. Lamauttava pelko, joka voi vaikuttaa itseluottamukseen.

● Yliopiston melkein valmistumisen huoli

Tämä on yleisin kahdesta keski-iän kriisistä, joita opiskelijat kohtaavat koulussa. Psykologien mukaan se on oivallus, että yliopistovuosi on melkein lopussa. Tällä oivalluksella alkaa olla valtava vaikutus opiskelijoihin. Yhtäkkiä olet huolissasi rahasta, asumisesta, työllisyydestä ja kaikesta muusta siihen liittyvästä pelosta.

Tämän kriisin yleisin tyyppi liittyy työllisyyttä ja kasvaa omavaraiseksi aikuiseksi. Se on patoutunutta ahdistusta, joka johtaa vakaviin paniikkikohtauksiin, jos sitä ei hoideta. Tätä käsiteltäessä se voi alkaa vaikuttaa useimpien opiskelijoiden akateemiseen suoritukseen, koska kaikki heidän energiansa kohdistuu kauhistuttavaan tuntemattomaan.

Opiskelijan keski-iän kriisistä ei kuitenkaan tiedetä juurikaan, vaikka se onkin psykologinen ongelma. Tämä tulos on, että opiskelijat eivät tiedä, kuinka auttaa itseään tämän ajanjakson aikana. Alla on hyödyllisiä tapoja hallita keski-iän kriisiä koulussa.

Kuinka opiskelijat selviävät keski-iän kriiseistä

Joitakin yleisten keski-iän kriisien hallinnan käytäntöjä voivat käyttää korkeakouluopiskelijat, joilla on samanlaisia ​​ongelmia. Nämä ovat hyödyllisiä asioita koulun kriisin hallitsemiseksi;

1. Vieraile korkeakoulun lisensoidun terapeutin luona

Koulut tarjoavat opiskelijoille terapiajärjestelyjä, usein osan maksamastasi maksusta. Mikä olisikaan parempi tapa selviytyä päässäsi kauhistuttavista ajatuksista kuin käydä koulun lisensoidun terapeutin luona? Osallistu mahdollisimman moneen terapiaistuntoon, keskustele peloistasi ja haasteistasi terapeuttisi kanssa ja anna heidän auttaa sinua selviytymään niistä.

2. Luota kykyihisi

Itseensä luottaminen kuulostaa kliseiseltä, mutta se on tehokas tapa voittaa jopa pelottavat ajatukset päässäsi. Sen sijaan, että murehdit siitä, kuinka edistynyt seuraava taso on, luota siihen, että selviät siitä. Tietysti edellinen vuosi oli haastava, mutta teit sen. Voit aina tehdä sen uudelleen.

3. Ryhdy taloudellisiin toimiin

Tämä saattaa tuntua liikaa jollekin yliopistossa käyvälle, mutta se on mahdollista. Jos olet huolissasi koulun jälkeisestä taloudestasi, voit alkaa säästää pieniä säästöjä nyt. Sillä ei ole väliä kuinka paljon tai vähän säästät; tärkeintä on, että säästät rahaa. Jos tiedät, että sinulla on rahaa jossain, se helpottaa huolesi.

4. Sano terveellisiä mantroja ja vakuutuksia

Mantrat ja vakuutukset toimivat, kun ne sanotaan tarkoituksella. Joten jos uskot pääseväsi edistyneen tason läpi loistavasti, onnistut. Sano mantroja ja vakuutuksia jatkuvasti tarkoituksella ja mene eteenpäin ja tee työ.

Mitä vakuutuksia ne saavat ja kohottavat mielialaasi? Heillä on niin paljon voimaa, kun ne sanotaan luottavaisin mielin. Yhtäkkiä alat sisäistää ne ja keskittyä yliopiston valmistumiseen.

5. Ympäröi itsesi positiivisilla ihmisillä

On hyödyllistä, että nurkassasi on ihmisiä, jotka kannustavat sinua pysymään positiivisena. Luo ystäväpiiri, kurssitovereita ja aktiviteetteja, jotka työntävät sinut kohti positiivisuutta. Kun keskityt positiiviseen, on vähän aikaa murehtia siitä, mikä voi mennä pieleen.

Johtopäätös

Keski-iän kriisi sattuu opiskelijoille, vaikka siitä ei usein keskustella. Se ilmenee ainutlaatuisella tavallaan. Oppilaat kamppailevat sen kanssa, kun sitä ei tunnisteta, mutta sen tunnustaminen auttaa heitä selviytymään siitä.