Norm Macdonaldin sairaus: Mitä hänelle tapahtui? Yleiskatsaus hänen terveydestään ja kuolinsyystään!

Julkkis

WPR

Norm Macdonald, kanadalaissyntyinen näyttelijä ja koomikko, joka tunnetaan parhaiten Saturday Night Liven Weekend Update -ohjelman juontajasta, kuoli 14. syyskuuta yhdeksän vuoden taistelun jälkeen syöpää vastaan. Hän oli kuollessaan 61-vuotias.

Macdonaldin rahastoyhtiö Brillstein Entertainment paljasti hänen kuolemansa Deadlinelle. Monet hämmästyivät paljastuksesta, sillä hän oli pitänyt diagnoosinsa salassa.

'Hän oli todella ylpeä komediastaan', sanoi koomikon pitkäaikainen tuotantokumppani ja ystävä Lori Jo Hoekstra, joka oli hänen kanssaan hänen kuollessaan.

'Normia tullaan kaipaamaan kovasti', hän kirjoitti ja lisäsi, ettei hän koskaan halunnut tilan vaikuttavan siihen, miten yleisö tai joku hänen läheisistään näki hänet.

Andrea Macdonald , Macdonaldin veljentytär, kertoi Twitterissä setänsä kuoleman jälkeisellä viikolla: 'Setä Normin viimeiset jäähyväiset ovat tänään. Siitä on viikko, mutta menneen ajan käyttäminen viittaamaan häneen tuntuu edelleen väärältä.

Setäni Norm oli minulle paljon asioita lapsena.' Hän sanoi: 'Hän oli aina suloinen ja outo ihanalla tavalla. Kunnianosoitukset ovat sekä koskettavia että tuskallisia.'

Lue myös: Bob Lanierin sairaus: Mitä hänelle tapahtui? Yleiskatsaus hänen terveydestään ja kuolinsyystään!

Millainen syöpä Norm Macdonaldilla oli?

Norm Macdonaldin sairaus

Norm Macdonaldin veljen Neil Macdonaldin mukaan leukemia oli kuolinsyy. Haastattelussa CBC Newsille Neil paljasti, että hän piti sen yksityisenä, koska hän ei halunnut sen vahingoittavan hänen komediaansa.

Coloradon yliopiston syöpäkeskus luokitteli Macdonaldin syövän 'akuutiksi leukemiaksi'.

Vaikka leukemiaa on muitakin muotoja, maligniteettikeskus kuvailee sitä 'verisyöväksi, joka alkaa verestä ja luuytimestä'.

Se 'tapahtuu yleensä, kun elimistö tuottaa liikaa poikkeavia valkosoluja, mikä häiritsee luuytimen kykyä tuottaa punasoluja ja verihiutaleita.' Coloradon yliopiston syöpäkeskuksen mukaan leukemia oli vuosina 2012–2016 kuudenneksi tappavin syövän muoto.

Akuutin leukemian ymmärtäminen

Akuutti myelooinen leukemia (AML), joka vaikuttaa pääasiassa vanhuksiin, ja akuutti lymfoblastinen leukemia (ALL), joka vaikuttaa enimmäkseen nuoriin, ovat akuutin leukemian kaksi päätyyppiä.

Coloradon yliopiston syöpäkeskuksen mukaan AML on kuitenkin 'melko harvinaista Norm Macdonaldin iässä'.

Norm Macdonaldin sairaus

Akuutti leukemiapotilailla oireet alkavat nopeasti. Se voi olla äärimmäisen aggressiivista, ja sen seurauksena kärsivien elämä tyypillisesti katkeaa. Potilaat, joilla on krooninen leukemia, erityyppinen leukemia, elävät pidempään kuin potilaat, joilla on akuutti leukemia.

Coloradon yliopiston lääketieteellisen korkeakoulun leukemiapalveluiden kliinisen johtajan Dr. Dan Pollyean mukaan ihmiset, joilla on akuutti leukemia, ovat joko parantuneet tai heidän elinajanodote on rajallinen.

Macdonald eli lähes vuosikymmenen diagnoosinsa jälkeen, mikä, kun otetaan huomioon tohtori Pollyean ennuste akuuttia leukemiaa sairastaville potilaille, tekisi hänen tapauksestaan ​​epätavallisen. American Society of Clinical Oncologyn mukaan niillä, joilla on diagnosoitu AML, on viiden vuoden eloonjäämisaste.

Lue myös: Kyle Craig tappavin saalis Death: Kuolleen taiteilijan perhe ja fanit ovat järkyttyneitä.

Mitkä ovat leukemian hoidot?

Valitettavasti tohtori Dan Pollyean Coloradon yliopiston syöpäkeskuksesta ei ole olemassa seulontatestejä leukemialle. On kuitenkin parasta ottaa yhteyttä lääkäriin, jos jokin usein tunnettujen oireiden yhdistelmä jatkuu pitkään.

Jotkut kroonisen leukemian tyypit mukaan WebMD , ei välttämättä vaadi hoitoa, jos potilas pysyy vakaana. Muussa tapauksessa lääkärit voivat käyttää erilaisia ​​​​lähestymistapoja leukemian tyypistä ja potilaan yleisestä terveydentilasta ja iästä riippuen. Kemoterapia, säteily ja kantasolusiirrot ovat vain muutamia esimerkkejä.

Norm Macdonaldin sairaus

Tämän kirjoituksen jälkeen leukemiaan ei ole parannuskeinoa, mutta potilas voi päästä remissioon hoidon jälkeen (Healthlinen kautta). Remissio on ajanjakso, jonka aikana lääkärit eivät pysty havaitsemaan syöpää kehossa, mutta uusiutumisen mahdollisuus on edelleen olemassa.

Hyvä uutinen on, että kliiniset tutkimukset ovat edelleen käynnissä löytääkseen parempia seulontatyökaluja ja hoitoja. Luettelo potilaita hyväksyvistä tutkimuksista löytyy National Cancer Instituten verkkosivuilta.

Norm Macdonald ei ole ainoa julkkis, jolla on diagnosoitu leukemia

Norm Macdonald ei ole ainoa leukemiaa sairastava julkkis. Saatuaan akuutin myelooisen leukemiadiagnoosin 24-vuotiaana ja annettuaan elinaikaa kuusi kuukautta, tv-näyttelijä Evan Handler teki menestyksekkään näyttelijänuran esittämällä useita rooleja, mukaan lukien Charlotten aviomies HBO:n 'Sex and the City' -sarjassa (HealthGradesin kautta). ).

Norm Macdonaldin sairaus

Ashley Park Netflixin Emily in Paris -sarjassa ärtyisää ja kuohuvaa Mindy Cheniä näyttelevä ja Broadwayn yleisöä ilahduttanut Gretchen Wieners -musikaalissa 'Mean Girls' sairastui teini-ikäisenä, kun hän oli tekemässä. hänen Broadway-debyyttinsä.

Park kävi kemoterapiaa, ja vältettyään aihetta vuosia, hän kertoi Cosmopolitanille vuoden 2020 haastattelussa, että hänen 'suurin määrittävä piirre taiteilijana ja ihmisenä' oli hänen 'sairaus syövästä'.