'Netflix lähettää Ricky Gervaisin kiistanalaista standup-showta sen sijaan, että se herättäisi yleisöä.'

Julkkis

WPR

Brittikoomikko Ricky Gervais julkaisi tällä viikolla SuperNaturen, uuden Netflixin standup-erikoissarjan, jota kulttuuriasiantuntijat ovat laajalti panostaneet transfobiseksi alla olevan kaltaisten kohtausten vuoksi:

'Voi naiset! En tarkoita kaikkia naisia; Viittaan perinteisiin. Menneisyyden kohtua kantavat naiset. Ne dinosaurukset. Olen uusien tyttöjen suuri fani. Eivätkö ne ole fantastisia? Viimeisimmät, jotka olemme nähneet.

Ne, joilla on kukko ja parta. Ne ovat kullan arvoisia, ja ihailen niitä. 'Voi, he haluavat käyttää wc:tämme', vanhanaikaiset huomauttavat nyt. 'Miksi he eivät käyttäisi wc:täsi?' 'Se on naisille! ‘’Katsokaa heidän pronominejaan – he ovat naisia!’ Entä jos tämä henkilö ei ole nainen? 'No, hänen peniksensä, tarkemmin sanottuna.' 'Sinä vitun kiihkoilija! Hänen peniksensä!' 'Mitä jos hän raiskaa minut?' 'Mitä tapahtuu, jos hän raiskaa sinut, vitun TERF-huora?''

Tässä vaiheessa standup-erikoistuotteiden leimaaminen transfobisiksi – ja ne alustalle asettaneen yrityksen nuhteleminen – on hyvin hiottua tekoa. Ainoa asia, joka on muuttunut Dave Chappellen edellisen vierailun jälkeen, on Netflixin päättäväisyys pysyä lujana.

Netflixin työntekijät järjestivät lokakuussa ulosmarsaan vastustamaan suoratoistopalvelun päätöstä lähettää väitetysti transfobinen erikoisohjelma. Dave Chappelle – yksi kuuluisimmista elävistä koomikoista, joka loi hahmon Clayton Bigsbyn, sokean valkoisen ylivallan kannattajan, joka ei tajua olevansa musta, ja vietti suurimman osan alkuvuosista kirjoittamalla absurdeja sketsejä kilpailusta Chappelle's Showsta.

Ricky Gervais -kiista

Mielenosoittajat eivät koskaan vaatineet Chappellen poistamista alustasta, vaan pikemminkin vastuuvapauslausekkeiden asettamista niin sanottua vihapuhetta edistävän sisällön edelle, että algoritmi ehdottaa 'trans-vahvistavaa' sisältöä erikoisuuksien, kuten Chappellen, rinnalla ja että yritys asettaa alustan työn etusijalle. trans/ei-binaariset luojat.

Lue myös: Ellen-kiista: Ellen De Generes sanoo hyvästit esitykselle, joka on muuttanut hänen elämänsä ikuisesti

'Näytön sisältö ei suoraan vastaa todellista kärsimystä', toimitusjohtaja sanoi Ted Sarandos . Kun tämä ei onnistunut rauhoittamaan raivostuneita väkijoukkoja, Sarandos sanoi laskeneensa väärin. 'Olisin voinut esitellä itseni paljon sympatialla... Minulla oli joukko työntekijöitä, jotka olivat selvästi tuskassa ja kärsimyksessä tekemämme päätöksen seurauksena.' Hän paljasti tämän Varietylle.

Yhtiön uusi käytäntö kieltää sisällön, joka vaatii 'muiden ihmisten fyysistä vahingoittamista'. Samassa virkkeessä hän mainosti yritysrahastoa, joka auttaa trans- ja ei-binaarisen sisällön tuottajia vastaamaan yhteen työntekijöiden huolenaiheista.

'Välittääkö Netflix edes siitä Ricky Gervais 'SuperNature on täynnä transfobista TERF-ideologiaa?' kirjoittaa Aja Romano Voxille tällä viikolla. Vastaus näyttää olevan ei; Internetin äärimmäisiä transaktivisteja pilkkaava komedia voi olla sekä nautinnollista että kannattavaa.

Netflix toimii viihdeteollisuudessa, joten molemmat tekijät ovat kriittisiä. 'Ohjelmoimme monenlaisille yleisöille ja makuun, ja annamme katsojien päättää, mikä heille sopii sen sijaan, että Netflix sensuroi tiettyjä artisteja tai näkökulmia', Netflix sanoi aiemmin tässä kuussa tekemässä käytäntömuutoksessa.

Ricky Gervais -kiista

”Asemastasi riippuen saatat joutua työskentelemään sellaisten nimikkeiden parissa, joiden uskot olevan vahingollisia. Netflix ei ehkä ole oikea paikka sinulle, jos sinulla on ongelmia sisällön monimuotoisuuden tukemisessa.'

Tämän seurauksena, Romano väittää, yritys on 'varsin mukava aiheuttaa rasistista rumaa kieltä tilaajilleen' ja 'seuraavana todellisen maailman haitan kanssa, joka johtuu tällaisten uskomusten edistämisestä'.

'Tässä vaiheessa Netflix – komediaosasto, ellei koko yritys – näyttää aktiivisesti seurustelevan transfobisen yleisön kanssa', sanoo Mary Kate Carr The A.V. Klubi.

Lue myös: Consensual Hex Controversy: Naisten hyväksikäyttö ilman heidän suostumustaan, kirja raiskauspolitiikasta

'Alustan päätös julkaista tämä erikoisuus nyt, ennennäkemättömän trans-vastaisen lainsäädännön aallon aikana on anteeksiantamaton', Romano kirjoittaa.

Nämä kriitikot ovat väärässä. Yhtiö ei 'pakota' tilaajilleen ilkeää keskustelua; sen sijaan heidän on suostuttava katsomaan se. Huolimatta siitä, että väitettä 'todellisen maailman haitasta' ei tueta, monet vasemmistolaiset käyttävät sitä edelleen huutoäänenä oikeuttaakseen alustan poistamisen.

Harkitse New York Timesin työntekijöiden uutishuoneen protestia, jossa he väittivät, että lehden julkaisema sen väitti. Tom Cotton (R–Ark.) sotilaallisten toimien pyytäminen kotimaisten mielenosoitusten ja mellakoiden tukahduttamiseksi vaaransi mustien työntekijöiden hengen.

Ricky Gervais -kiista

Mutta onko mitään todisteita siitä, että republikaanien lainsäätäjät olisivat hyväksyneet transkylpyhuonelaskut, jos Gervais ei olisi julkaissut komediaerikoisuuksia? Tai että samat henkilöt, jotka nauravat Twitterissä vitseille siitä, kuinka kiusallisia tietyt radikaalit transaktivistit tekevät myös väkivaltaisia ​​tekoja transihmisiä vastaan?

Aktivistit heittelevät ympärilleen sellaisia ​​termejä kuin 'TERF' - transsulkeva radikaali feministi - ja 'trans-vastainen' lainsäädäntö ilman määritelmää tai todisteita, ja kaikenlaisia ​​ideologioita, todellisia ja kuviteltuja, asianmukaisesti ja huonosti määriteltyjä, näennäisesti sopivat noiden sateenvarjojen alle.

Kun ihmiset pitävät Andrew Sullivanista, Jonathan Rauch ja J.K. Rowling tekee selväksi, että he tukevat kansalaisoikeuksia suostumuksella aikuisille, jotka ovat siirtyneet mutta ovat huolissaan murrosiän estolääkkeiden antamisesta lapsille ja/tai siitä, kuinka usein ja missä iässä aktivistit usein leimaavat heidät 'transfobisiksi'.

Monet transaktivistit uskovat, että nämä ajattelijat ovat syyllistyneet luopumukseen, koska he kieltäytyvät hyväksymästä radikaalien argumentteja kyseenalaistamatta, aivan kuten Gervais, Chappelle ja Netflixin johtajat pilkkaavat joitakin näiden trans-ideologien epämiellyttäviä piirteitä. Laajat luonnehdinnat, kuten ne, joita käyttävät Vox ja The A.V. Club, hämärtää tärkeitä eroja esittääkseen Gervaisista julmana ja rasistisena, mitä hän ei ole.

Uusimmassa ohjelmassaan Gervais tarjoaa röyhkeitä vitsejä erilaisista ihmisistä ja tapahtumista, kuten lasten hautajaisista, sukupuolta vaihtaneiden ihmisten ironiasta, jotka ovat sittemmin käyttäneet hihnaa seksiä varten, ja Jumalan ajatusprosessista, kun hän loi aidsin.

Vuosia sitten Louis C.K. vitsaili masturboinnista ensimmäisen ja toisen tornin välillä putoamisesta 9/11. Sarah Silvermanin vitsi 9/11 kertoo siitä, kuinka se oli niin kauhea päivä, koska se oli päivä, jolloin hän huomasi hälyttävän määrän kaloreita soija-chai lattessa.

Ricky Gervais -kiista

Terroristit lensivät lentokoneita kaksoistorneihin tappaen noin 3 000 ihmistä muutamassa tunnissa ja tartuttaen tuhansia tornien evakuoijia ja ensiapuhenkilöitä syövillä ja muilla kauheilla sairauksilla.

Lue myös: Daniel Caesar -kiista: Mitä hänelle tapahtui Daniel Caesarin peruutuskutsun valossa?

Mutta sitä koomikot tekevät, ja luulimme sen ymmärtäneen viime aikoihin asti: he keksivät kekseliäitä, kumouksellisia ja joskus järkyttävän vastenmielisiä tapoja tehdä valoa asioista, joiden kanssa me kaikki olemme tekemisissä: suru, katastrofi, ikääntyminen, politiikka, kummallisuudet. , alakulttuurit, kuolevaisuus ja vitsaukset.

Se ei aina toimi; et ehkä näe masturbaatiota ja 9/11:tä yhtä humoristisena voittona kuin Louis C.K. tekee. Mutta sinun on annettava sarjakuville tilaa kokeilla ja yleisölle mahdollisuus etsiä hengähdystaukoa maailman kurjuudesta, jota hauskat ihmiset tarjoavat jalomielisesti.

Juuri näin Netflix aikoo tehdä, ja miksi yli 200 miljoonaa ihmistä maksaa siitä huolimatta Voxin moittimista, jotka eivät pyhästi ilmoittaneet kenellekään erityisesti, että he ' pidättäytyvät taputtamasta' Gervaisin standupille. Ihan kuin joku olisi vaivautunut kyselemään!