Nancy Pelosi -kiista: Edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi vastustaa kongressin jäsenten ottamista yksittäisistä osakkeista

Kiistaa

WPR

Huolimatta mahdollisista eturistiriidoista heidän lainsäädäntötehtäviensä ja henkilökohtaisen rahansa välillä, edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi torjui keskiviikkona ajatuksen kieltää kongressin poliitikkoja ja heidän puolisoitaan omistamasta osakkeita tietyissä yrityksissä.

'Ei', sanoi Pelosi, Kalifornia, vastauksena kysymykseen, kannattaisiko hän tällaista kieltoa lehdistötilaisuudessa.

Hän sanoi: 'Olemme vapaa markkinatalous.' 'Heidän pitäisi pystyä osallistumaan siihen.'

Pelosin kritiikki osakkeiden ostokiellon käsitteestä tuli vastauksena kysymykseen, joka koski Business Insider -tutkintaartikkelia tällä viikolla parlamentaarikkojen osakeomistuksista, ja sen jälkeen, kun useat senaattorit ovat olleet osakkeiden ostoskandaaleissa Covid-19-epidemian jälkeen. alkoi.

Business Insider -sarjan mukaan 49 kongressin jäsentä ja 182 kongressin huipputyöntekijää rikkoivat STOCK Actia, joka edellyttää heidän ja perheenjäsentensä julkistamista 45 päivän kuluessa yksittäisestä osake-, joukkovelkakirja- ja hyödykefutuuritransaktiosta tai -ostosta.

Nancy Pelosi -kiista

Stop Trading on Congressional Knowledge Act, joka allekirjoitettiin laiksi vuonna 2012, pyrkii estämään poliitikkoja ja henkilökuntaa käymästä kauppaa työnsä kautta hankitulla tiedolla sekä eturistiriitoja.

STOCK-lain rikkomukset johtavat kuitenkin usein noin 200 dollarin sakkoihin, jos niitä vastaan ​​nostetaan syytteeseen.

Nancy Pelosi totesi keskiviikkona, että 'meillä on velvollisuus kirjata' osakekaupat.

Puhuja totesi, ettei hän ollut perehtynyt Business Insider -sarjan johtopäätöksiin.

'Jos [osakekauppoja] ei kuitenkaan raportoida, niiden pitäisi olla', Pelosi jatkoi.

Ensimmäisessä sarjassa twiittejä, jotka koskivat poliitikkojen osakeomistuskiellon puuttumista, Walter Shaub , Yhdysvaltain hallituksen eettisen toimiston entinen johtaja, arvosteli Pelosin viittausta 'vapaaseen markkinatalouteen'.

Nancy Pelosi -kiista

'Mikä typerä huomautus!' Shaub kirjoitti kappaleen. 'Hän olisi yhtä hyvin voinut sanoa: 'Anna heidän syödä kakkua.' Se on loppujen lopuksi vapaa markkinatalous. Tavallinen smukki ei kuitenkaan saa yksityisiä tiedotustilaisuuksia hallituksen asiantuntijoilta, jotka sisältävät ei-julkista tietoa, joka liittyy suoraan osakekursseihin.

'Objektiivisessa universumissa, jossa ei ole politiikkaa, kongressin jäseniä pilkattaisiin typerästi riittämättömistä eettisistä ohjeista, jotka he ovat suunnitelleet itselleen', Shaub totesi toisessa twiitissä.

Federal Reserve asetti lokakuussa laajan rajoituksen keskuspankin henkilökunnalle yksittäisten osakkeiden ja joukkovelkakirjalainojen omistamiselle.

Rajoitus tuli, kun kaksi Federal Reserve -alueen presidenttiä, Robert Kaplan Dallasista ja Eric Rosengren Bostonista erosivat, kun paljastui, että he olivat käyneet kauppaa yksittäisillä arvopapereilla vuonna 2020. Heidän kauppansa tapahtuivat koronaviruksen aiheuttaessa tuhoa markkinoilla ja itse Fedissä. teki valtavia omaisuushankintoja pitääkseen markkinat rauhallisena.

Lue myös: Bob Saget -kiista: Mitä hänen ja Olsenin sisarten välillä oikein tapahtui? Katso tätä

Kiistat lainsäätäjien osakeomistuksista

Nancy Pelosi -kiista

Useat hyvät hallitusjärjestöt ja jotkut lainsäätäjät ovat ehdottaneet osakeomistuskieltoa tai vaativat kongressin jäseniä asettamaan taloudelliset etunsa sokeaan luottamukseen ollessaan virassa.

Antamalla poliitikkojen jatkaa rahoitusmarkkinoiden sektoreita seuraavien indeksirahastojen omistamisen katsotaan olevan yksi tapa ansaita sijoitustuottoja samalla, kun he rajoittavat heidän mahdollisuuksiaan hyötyä tiedoista tai niiden katsotaan hyötyvän tiedoista, joita he saavat tietyistä yrityksistä.

Vuonna 2019 silloinen tasavalta Chris Collins , R-N.Y., myönsi syyllisyytensä liittovaltion syytteisiin siitä, että hän ilmoitti pojalleen ei-julkisista tiedoista, joita hän oli saanut lääkeyrityksen epäonnistuneesta lääketutkimuksesta, juuri ennen kuin tiedot julkistettiin, ja yhtiön osakkeet putosivat vapaasti.

Collins oli ollut Innate Therapeuticsin hallituksen jäsen ja ylisti yhtiön tulevaisuudennäkymiä jo vuosia, jopa kongressissa.

Collins oli myös Innaten suurin osakkeenomistaja vuoden 2016 alussa noin 34 miljoonalla osakkeella eli yli 17 prosentilla yhtiöstä. Cameron ja Caitlin, hänen lapsensa, olivat aikoinaan yrityksen kolmanneksi ja neljänneksi suurimmat osakkeenomistajat, joista kumpikin omisti tuolloin 2,65 prosenttia yhtiöstä eli 5,2 miljoonaa osaketta.

Presidentti armahti Collinsin Donald Trump joulukuussa 2020, juuri ennen kuin Trump jätti virkaan, suoritettuaan 26 kuukauden vankeusrangaistuksen. Collins oli ensimmäinen kongressin jäsen, joka tuki Trumpia hänen vuoden 2016 presidentinvaalikampanjassaan.

Viime vuonna liittovaltion syyttäjät tutkivat senaattori Richard Burriin, R-N.C.:hen, senaattori Jim Inhofeen, R-Oklaan, silloiseen Seniin liittyvien henkilöiden tekemiä osakekauppoja. Kelly Loeffler, R-Ga. ja senaattori Dianne Feinstein, D-Kalifornia, ennen koronaviruksen aiheuttamaa markkinoiden laskua.

Lue myös: John Mulaney -kiista: Transfoobi kutsuu John Mulaneyä 'transfobiseksi' sen jälkeen, kun hän on antanut Dave Chappellen avautua itselleen

Nämä tutkimukset keskeytettiin ilman rikossyytteitä

Nancy Pelosi -kiista

Securities and Exchange Commission tutkii kuitenkin, käyttivätkö Burr, hänen lankonsa Gerald Fauth ja Fauthin vaimo sisäpiirikauppoja Covidia koskevien ei-julkisten tietojen perusteella, jotka Burr sai osana asemaansa. Fauth on National Mediation Boardin päällikkö, joka auttaa työntekijöiden välisiä suhteita rautatie- ja lentoyhtiöteollisuudessa Yhdysvalloissa.

Senaattori Rand Paul Kentuckysta, republikaani, paljasti ensimmäistä kertaa ilmoituslomakkeella elokuussa, että hänen vaimonsa Kelly oli ostanut lääkeyhtiö Gilead Sciencesin osakkeita vuoden 2020 alussa, päivä sen jälkeen, kun Gileadin uudelleentoimittamisesta tehtiin ensimmäinen yhdysvaltalainen kliininen tutkimus. Covid-19-hoito aloitettiin.

Edellisen vuosikymmenen aikana Paul ja hänen vaimonsa eivät olleet koskaan hankkineet tai myyneet yhden yrityksen osakkeita.

Paavalin paljastus tuli yli 16 kuukautta sen jälkeen, kun osakelain ilmoittamiselle asetettu laillinen määräaika oli umpeutunut.

Tuberville, kuten Paul, paljasti tietonsa STOCK Actin määräajan umpeuduttua.