Muistopäiväkiista: Veteraanit aikovat ohittaa muistopäivän paraatin Royal Oakissa reitin yli -kiista

Julkkis

WPR

Vaikka muistopäivän paraatit ovat olleet perinne Royal Oakissa vuosikymmeniä, jotkut veteraanit ovat ilmoittaneet, että ne eivät ole paikalla tänä vuonna.

Ainakin kolme veteraaniorganisaatiota, jotka perinteisesti marssivat tai ratsastavat kelluvilla vuotuisessa paraatissa, on vetäytynyt paraatireitillä tehdyn muutoksen vuoksi, joka Detroit Newsin mukaan sulkee pois raajarikkoja ja iäkkäitä veteraaneja.

Yhteensä kaksi kelluketta, useita ajoneuvoja ja yli 60 lippua heiluttavaa marssijaa American Legionista, Veterans of Foreign Wars ja Disabled American Veterans menetetään.

'Tämä ei ole poliittinen mielenosoitus', Tom Roth, American Legion Post #253:n komentaja, totesi painokkaasti. 'Kun kävi kuitenkin selväksi, että monet veteraaneistamme eivät pystyisi marssimaan, päätimme olla marssimatta ryhmänä.'

Meneillään olevan Main Streetin rakentamisen vuoksi paraatin tavanomaista reittiä muutettiin kaksi korttelia länteen Washingtoniin ja sitten pohjoiseen Shermaniin kiertotietä pitkin 11 Mile Roadia pitkin.

Paraatin osallistujia pyydetään nousemaan maasiltalla kaupungin tarjoamiin busseihin, jotka kuljetetaan kaupungintalon ja kaupallisen alueen välisen uuden puiston tapahtumiin lähellä olevan maasillan vuoksi.

Muistopäivän kiista

Kriitikot väittävät, että uusi järjestely rajoittaa henkilöitä, jotka pystyvät fyysisesti nousemaan ja poistumaan linja-autoista, jättäen heidät seisomaan tai istumaan Troy Streetin keskelle tapahtuman aikana.

Yhdysvaltain laivaston veteraani John 'Willy' Williams on VFW:n, DAV:n ja American Legionin jäsen.

Lue myös: J K Rowling Controversy: Viestillään kansainväliselle naistenpäivälle, J.k. Rowling on herättänyt entistä enemmän keskustelua

'Ihmiset kutsuvat minua 'March Willyksi', koska minä yleensä kehotan ihmisiä osallistumaan ja järjestämään asioita', sanoi Williams, joka toimii myös kaupungin paraatitapahtumakomiteassa. 'Ei tänä vuonna', puhuja sanoo.

Williams sanoi osallistuvansa War Memorial -seremoniaan, jossa kunnioitetaan 188:aa Royal Oak -miestä ja -naista, jotka ovat kuolleet asepalveluksessa sisällissodan jälkeen.

Roth ilmoitti, että hän ja muut aikovat seurata esimerkkiä. Roth huomautti: 'Emme missaisi sitä.'

Kaksi veteraaniryhmää ja ainakin kaksi yhteisöjärjestöä ovat ilmoittaneet kaupungin tiedottajalle Judy Davidsille, etteivät he osallistu marssiin.

'Meillä oli 492 ihmistä kulkueessa viime vuonna, ja odotamme vielä enemmän tänä vuonna - kaikkiaan 518 - jopa ilman näitä neljää organisaatiota', Davids sanoi. 'Ainoa syy, jonka kuulin, oli se, että paraatireitin säätö teki siitä liian lyhyen, eikä se ollut heidän mielestään vaivan arvoista', kirjoittaja sanoo.

Muistopäivän kiista

Paraatipolkua muutettiin kaupungin poliisilaitoksen pyynnöstä yleisen turvallisuuden vuoksi Main Streetin tietöiden vuoksi, Davidin mukaan.

Carol Hennesey, 76-vuotias Royal Oak Memorial Societyn presidentti, joka valvoo veteraanihautojen suojelua ympäri kaupunkia, väitti, että hän ja hänen ryhmänsä hallitsivat paraatia, kunnes kaksi komissaaria sanoi hänelle 'Olin liian vanha'. muutama vuosi sitten.

Lue myös: Nancy Pelosi -kiista: Edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi vastustaa kongressin jäsenten ottamista yksittäisistä osakkeista

Kun reittimuutoksesta ilmoitettiin ensimmäisen kerran maaliskuussa, hänen ryhmälleen ja muille kerrottiin, että muut reitit hylätään.

Hennesey huomautti: 'He eivät halunneet kuulla muita mahdollisuuksia.'

No-show, nykyisen VFW:n Jerry Gorskin mukaan Kansallisen hallintokomitean jäsen ja entinen VFW:n osavaltion komentaja, on selvää kaikille marssin tunteville.

Muistopäivän kiista

'Joitakin eläinlääkäreitä on edelleen mukana', Gorski sanoi, 'mutta odotan ihmisten kysyvän huolestuneisuuksistaan, jos he eivät näe kunniavartijoita tai eläinlääkäreitä kantamassa lippuja kadulla.' 'Tämä ei tule olemaan tyypillinen muistopäivämarssi.'