Mitä vapaa kirjoittaminen on ja kuinka se voi auttaa sinua elämässä

Koulutus

WPR

Jos sinulla on joskus ollut idea ja juuttunut se päähäsi, olet ehkä kokeillut ilmaista kirjoittamista. Se voi olla erinomainen kanava tukkiutuneille tunteille tai ideoille. Se voi myös vapauttaa sisäisen sensuurisi. Huolimatta syistäsi kokeilla ilmaista kirjoittamista, olet iloinen, että kokeilit sitä! Lue lisää saadaksesi selville joitain ilmaisen kirjoittamisen etuja. Alla on lueteltu vain muutamia.

Päästä eroon juuttuneista tunteista

Jos olet koskaan miettinyt, voisiko vapaa kirjoittaminen auttaa sinua pääsemään eroon tukkiutuneista tunteista, et ole yksin. Itse asiassa psykologit suosittelevat, että ihmiset kokeilevat sitä vapauttaakseen juuttuneet tunteet. Voit jopa yhdistää vapaan kirjoittamisen neuvontaan saadaksesi entistä enemmän etuja. Pohjimmiltaan tämä prosessi auttaa sinua purkamaan mielesi saamalla tukahdutetut tunteet ulos. Tämä prosessi voi myös auttaa sinua vapauttamaan itsetietosi.

Päästä eroon jumiutuneista ideoista

Raaka-aineen tuotannon lisäksi vapaa kirjoittaminen auttaa kirjoittajia voittamaan välinpitämättömyyden, itsekritiikin ja muut luovuuden esteet. Writer’s Cookbook -artikkelin mukaan prosessi on kuin meditointia, jossa kirjailija asetetaan transsimaiseen tilaan samalla, kun tarinan annetaan virrata. Sillä on myös psykologisia etuja, ja psykologit suosittelevat sitä usein tapana puhdistaa tukkeutuneita tunteita ja ideoita.

Päästä luovuutesi valloilleen

Freewriting on tekniikka, jonka avulla voit vapauttaa luovat lihaksesi ja hyödyntää piilotettuja ahdistuksiasi ja fiksaatioitasi. Se antaa sinulle myös mahdollisuuden irtautua sosiaalisista normeista ja kielioppisäännöistä. Huomaat pian, että siitä on tulossa toinen luonto, kun teet sen säännöllisesti. Tämä tekniikka on hyvä valinta paperin kirjoittaja joka kamppailee noudattaakseen määräaikoja ja viivyttelee.

Kun kirjoitat, vapaa kirjoittaminen auttaa sinua kehittämään ideoita, jotka voit myöhemmin muuttaa jäsenneltyiksi luvuiksi. Se voi myös auttaa sinua löytämään aiheita tulevia lukuja varten, jotta voit kirjoittaa niistä kokonaan. Voit muuttaa freewriting-istunnon tulokset muiden projektien pääpiirteiksi. Tehokkaimmalla kirjoituksella on vahva kerronnallinen ja temaattinen johdonmukaisuus, joten tämä tekniikka voi olla loistava työkalu uusien ideoiden kehittämiseen.

Vapauta sisäinen sensuurisi

Jos et pysty kirjoittamaan tai ajattelemaan luovasti, olet todennäköisesti sisäisen sensuurisi uhri. Sensuurisi suojelee ideoitasi sopimattomilta, loukkaavilta, moraalittomuuksilta tai vaarallisilta. Vapaakirjoitusharjoitukset auttavat sinua kouluttamaan sisäistä sensuuriasi, joten se ei horjuta ideoitasi. Se auttaa myös löytämään uusia tapoja ratkaista perinteisiä ongelmia. Voit jopa tallentaa ajatuksia, jotka sisäinen sensuurisi hylkää!

Vapaan kirjoittamisen aikana voit antaa mielesi villiin. Sinun on pakko ajatella laatikon ulkopuolella ja kirjoittaa mitä tahansa, mitä mieleesi tulee. Vapaa kirjoittaminen voi inspiroida mahtavia ideoita, hauskoja havaintoja tai odottamattomia ilmaisun käännöksiä. Vaikka se voi asettaa sinut hyödyttömään mielentilaan, se voi myös inspiroida luovuuttasi. Freewritingin käyttäminen uusien ideoiden luomiseen voi avata aivan uuden maailman mahdollisuuksia kirjailijoille, toimittajille ja tekstinkirjoittajille.