Mistä Yakult on tehty? Onko se Tehty lehmän siittiöstä!

Viihde

WPR

On hyvin tiedossa, että Yakultin, suositun fermentoidun maitojuoman, sisältämät probioottiset bakteerit ovat välttämättömiä terveen ruoansulatusjärjestelmän ylläpitämiselle.

Vuoden 1996 debyyttinsä jälkeen Yhdistyneessä kuningaskunnassa juoma on sittemmin laajentunut neljäänkymmeneen muuhun maahan ja alueelle.

Jokainen pieni säiliö sisältää vähintään 20 miljardia yksittäistä harvinaista L. casei Shirota -bakteerikantaa, joka on nimetty tutkija tohtori Shirotan mukaan.

Sosiaalisessa mediassa on viime vuoden ajan kiertänyt kaupunkilegenda, jonka mukaan Yakult sisältää lehmän siittiöitä. Olemme täällä kumotaksemme väitteesi.

Ainesosat

mistä yakult on tehty

Yakult koostuu seuraavista ainesosista: vedestä, rasvattomasta maidosta, glukoosi-fruktoosisiirapista, sokerista ja elävistä Lactobacillus casei Shirota -bakteereista.

Vaikka tämän kannan uskottiin kerran kuuluvan Lactobacillus caseihin, se luokiteltiin uudelleen L. paracaseiksi vuonna 2008.

Yakultin valmistamiseksi rasvattomaan maitoon lisätään glukoosia, jonka jälkeen seos kuumennetaan 90-95 celsiusasteeseen noin 30 minuutiksi.

Lue lisää: Faktantarkistus: Onko herra Maker kuollut vai elossa? Miten Phil Gallagherin huijaus alkoi?

Seokseen ympätään lactobacillus sen jälkeen, kun se on jäähdytetty 45 °C:seen, ja sitten sitä inkuboidaan 6–7 päivää 37–38 °C:ssa. Vettä, sokeria, kumeja ja maitohappoa lisätään käymisen jälkeen.

Tohtori Shirota löysi ainakin 20 miljardia harvinaista bakteerityyppiä vain yhdestä Yakult-pullosta. Tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että kanta selviää matkasta suolistoon, kuten Yakult väittää.

kannan nimi 'L. caseiShirota tarkoittaa:

L.(suku): Laktobasillit ovat pieniä sauvamaisia ​​bakteereja, joita esiintyy usein maitotuotteissa.

talo(laji): Tämä on latinaa ja tarkoittaa 'juustoa'.

Shirota (kanta): Nimetty DR. Shirota .

Lue lisää: Faktan tarkistus: Onko '399-vuotias' nainen olemassa?

Onko Yakultissa lehmän siittiöitä?

mistä yakult on tehty

Huhtikuussa 2021 Facebook-kuvakaappaus Google-haun katkelmasta väitti, että Yakult oli luotu lehmän siittiöistä ja levisi nopeasti virukseksi.

Tietojen tarkistamiseen omistettu Rappler-sivusto raportoi, että kuvakaappausviesti on saanut yli 27 000 tykkäystä ja 67 000 jakoa.

Hakutulossivu sisältää tekstiä vahvistamattomasta viestistä 'Just For Fun' Facebook-sivulla DYK 31.7.2020 alkaen.

Voit jatkaa juomista Yakult täysin rauhallisin mielin, sillä lehmän siittiöitä ei ole listattu ainesosana virallisella verkkosivustolla.

Yakult koostuu seuraavista ainesosista: vesi, rasvaton maito, glukoosi-fruktoosisiirappi, sokeri, maltodekstriini ja aromit. L. casei Shirota on läsnä.

Saat lisätietoja viimeisimmistä päivityksistä vierailemalla verkkosivustollamme: WPR