'Minulla on velvollisuus puhua siitä': laittomasti vangittu taiteilija, joka tekee taidetta koettelemuksestaan ​​- WPR

Lausunto

WPR

Sherrill Roland lähetettiin vankilaan rikoksesta, jota hän ei tehnyt. Nyt vapautettuna hän on luonut näyttelyn käyttämällä vain sisältä saatavilla olevia materiaaleja

Sherrill Roland ei voinut koskea tyttäreensä ennen kuin tämä oli lähes vuoden ikäinen. Hän oli viettänyt 10 kuukautta vankilassa rikoksesta, jota hän ei tehnyt. 'Se oli ensimmäinen kerta, kun pääsin vihdoin taas ulos ja sain valita, mitkä vaatteet oikeastaan ​​puen päälleni, ja ensimmäinen kerta, kun sain pidellä häntä', hän muistelee puhelimessa. 'Hän hymyili minulle leveästi ja olin vain hämmästynyt.'

Roland, 37, musta taiteilija Ashevillestä, Pohjois-Carolinasta, vapautettiin vuonna 2015. Hän on kaivautunut syvälle kokemukseensa laittomasta vangitsemisesta Hindsight Bias -näyttelyssä, joka on esillä Tanya Bonakdar Galleryssa New Yorkissa 5. helmikuuta asti.

Esitys käyttää vain materiaaleja, jotka olivat Rolandin saatavilla vankilassa ollessaan, ja ammentaa inspiraatiota hänen kirje-, kirja- ja komissaariluetteloistaan ​​(esim. Taiteilija on ripustanut esimerkiksi gallerian sisäänkäynnin kattoon neljä kirkkaasta akryylista tehtyä veistosta, jotka on muotoiltu isoiksi kirjekuoriksi ja joihin on kaiverrettu kieli, joka on leimattu hänen Washingtonin korjausosaston lähettämään postiin.

Päägalleriatilassa kaksi 8 x 8 jalkaa akryylikuutiota muistuttavat koripalloturnauksesta, jonka Roland auttoi järjestämään asuntonsa sisällä March Madnessin yhteydessä. Takagalleriassa viidellä valolaatikkoveistoksella on abstraktia tekstiä kirjeistä, jotka Roland kirjoitti tyttärensä äidille vangittuna.