Mikä on täynnä reikiä, mutta pitää silti vettä? Arvoitusvastaus selitetty!

Sosiaalinen Media

WPR

Mikä on täynnä reikiä, mutta pitää silti vettä? palapelifanien monivuotinen suosikki on palannut. Meillä on ratkaisu, jos olet jumissa.

Olemme kaikki tehneet parhaamme pitääksemme itsemme kiireisinä ja sitoutuneina lukituksen aikana. Televisio, elokuvat, ruoanlaitto, puutarhanhoito, pelaaminen ja liikunta, kuten saattaa odottaa, ovat kaikki olleet erittäin hyödyllisiä.

Sitä vastoin olemme kaikki nauttineet ja jakaneet erilaisia ​​pulmia sosiaalisessa mediassa, mikä tuli täydellisenä yllätyksenä.

Viime kuukausina fyysiseen kuntoon on kiinnitetty paljon huomiota, mutta yhtä tärkeää on myös älyn harjoittaminen. Mikä voisi olla parempaa kuin muutama hyvin valittu arvoitus?

On hienoa nähdä ihmisten keksivän omia alkuperäisiä piirroksiaan, mutta on vaikea mennä pieleen hyväksi todetun klassikon kanssa.

Mikä on täynnä reikiä, mutta pitää silti vettä?

Vanha arvoitus: 'Mikä on täynnä reikiä, mutta sisältää silti vettä?' ponnahtaa esiin silloin tällöin. Vaikka se saattaa tuntua turhalta kyselyltä, se on ratkaistu. Etsi sieni, sillä sitä tarvitset.

Sienipesu on yksinkertaista, koska huokoinen materiaali pitää yllättävän paljon vettä monista aukoistaan ​​huolimatta. Tämä artikkeli selittää, mikä sieni on ja kuinka voit käyttää sitä, jos sinulla ei ole aiempaa tietoa tästä epätavallisesta kodin esineestä.

Lue lisää: Hyvät enteet 2. kausi: Kaikki, mitä tiedämme toistaiseksi elokuussa 2022!

Sienien lyhyt historia

Mikä on täynnä reikiä, mutta pitää silti vettä

Sienien käyttö työvälineinä juontaa juurensa aikojen alkuun. Monissa antiikin kreikkalaisissa teksteissä mainitaan sienet, joita urheilijat silloin yleisesti käyttivät. Ennen ratkaisevaa peliä nämä urheilijat rupesivat valmistautumaan.

Sienipuhdistus oli yleistä muinaisessa Roomassa ja sisälsi sukuelinten ja emättimen alueita. Roomalaiset pitivät sieniä suuressa kunnioituksessa, koska he uskoivat niillä olevan lääkehyveitä.

Sienen käyttö ei ole vähentynyt ajan myötä. Ihmiset alkoivat käyttää niitä paitsi itsensä puhdistamiseen myös vaatteisiinsa, astioihinsa ja muihin tavaroisiinsa, mikä teki niistä välttämättömiä jokaisessa kodissa. Varhaiset ihmisyhteiskunnat käyttivät sieniä myös toiseen tarkoitukseen: kuten tamponit . Monet naiset tekevät niin edelleen, vaikka tietävät sen olevan haitallista terveydelleen.

Ensimmäinen keinotekoinen sieni luotiin vuonna 1941. Tuotanto kaupalliseen käyttöön aloitettiin vasta vuonna 1952.

Lue lisää: Minulla oli 3 puntaa, äitini antoi minulle 10 puntaa arvoitus ratkaistu!

Miksi sieni on täynnä reikiä, mutta pitää silti vettä?

Mikä on täynnä reikiä, mutta pitää silti vettä

Nykypäivän sienien valmistukseen käytetyt selluloosakuidut ovat tyypillisesti synteettisiä. Sulfaattikiteet hajoavat ja muodostavat reikiä kuumennusprosessin aikana antaen sienelle sen huokoisen koostumuksen ja aukkoja.

Selluloosakuitujen suuren imukyvyn lisäksi sienen huokoinen rakenne mahdollistaa sen, että se imee suuren määrän vettä. Näin ollen, jos upotat sienen veteen, se imeytyy ja sitoo paljon nestettä. Kaikki siihen imeytynyt vesi voidaan poistaa vääntämällä se ulos, koska selluloosakuitujen supistukset pakottavat veden ulos. Jonkin ajan kuluttua sieni palaa luonnolliseen muotoonsa.

Sienipinnat ovat huokoisia, joten ne ovat erinomaisia ​​vesivarantoja, mutta myös patogeenisten bakteerien kasvualusta. Nämä mikro-organismit viihtyvät kosteissa, ilmavissa paikoissa, ja sienien reiät tarjoavat juuri sen.

Siksi voit halutessasi kuoria sieni hyvin ennen jokaista käyttökertaa. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi käytä pesuaineita pesussa. Vielä parempi on liottaa sienet vedessä ja laittaa mikroaaltouuniin 2 minuutiksi. Muista, että sienet voivat syttyä helposti tuleen, joten ole varovainen.

Lue lisää: Nukut ja olet nälkäinen: Molemmat vastaukset selitetty!

Erilaiset sienien materiaalit

Sienen rakenne on vaihdellut suuresti aikojen ja materiaalien mukaan. Luonnolliset merisienet, sienityyppi, jolla on kuitumainen ja huokoinen pintarakenne, joka tekee siitä erittäin imukykyisen, olivat ensimmäinen materiaali, jota käytettiin.

Muinaiset roomalaiset ja kreikkalaiset kuivasivat meren olentoja, joita he löysivät rannoilta. Nämä otukset voivat toimia luonnollisina sieninä kuivattuaan.

Koska et luultavasti törmää jokapäiväisessä elämässäsi mihinkään merisieniin ja maailman luonnollinen merisienivarasto loppuu jonakin päivänä, sinun pitäisi odottaa maksavasi korkean penniäkään luonnollisesta sienestä. Tästä syystä synteettiset sienet nousivat suosituksi vaihtoehdoksi. Vuonna 1942 tutkijat kehittivät ensimmäisen synteettisen sienen.

Selluloosa, natriumsulfaatti , ja hamppukuitu olivat pääkomponentit. Aidoihin merisieniin verrattuna näitä materiaaleja oli runsaasti ja ne oli helppo valmistaa.

Tosin massatuotanto ei alkanut heti. Vasta kun johtava tiedemies myi patenttinsa teollisuudelle vuonna 1952, synteettisten sienien tuotanto alkoi. Vaikka selluloosasieniä valmistetaan vielä nykyäänkin, nykyaikaisempia korvikkeita luodaan usein muovipolymeereistä. On turvallista sanoa, että he ovat myös hyvin ihailtuja.

Uudet innovaatiot, kuten kasvisienet, tekevät aaltoja ympäri maailmaa. Nämä sienet ovat kestävämpiä kuin synteettiset, koska ne on valmistettu luonnollisista puukuiduista.

Nämä sienet ovat kalliimpia kuin synteettiset sienet, koska ne ovat niin harvinaisia. Kasveista valmistettuja sieniä voidaan käyttää suihkussa ja yleiseen kehon hygieniaan. Biologisen hajoavuutensa vuoksi nämä sienet ovat parempia ympäristölle kuin muut.

Saat lisätietoja viimeisimmistä päivityksistä vierailemalla verkkosivustollamme: WPR