Mikä on Horacio Paganin nettoarvo? Kuka tämä liikemies on?

Nettovarallisuus

WPR

Horacio Pagani on yrittäjä ja autojohtaja Argentiinasta ja Italiasta. Pagani on miljardin dollarin autoyhtiönsä ansiosta yksi maailman rikkaimmista ihmisistä.

Koska hiili on pääkomponentti nykyaikaisissa kilpa-autoissa ja muissa tuotteissa, joissa vaaditaan kevyttä lujuutta, Pagania pidetään hiilenkäsittelyn kiistattomana mestarina.

Pagania kunnioitetaan hiilen kuninkaana, kiistattomana suurmestarina tämän ainutlaatuisen materiaalin käsittelyssä, joka nyt toimii perustana kilpa-autojen ja muiden monenlaisten esineiden luomiselle, joissa keveys ja kestävyys on yhdistettävä.

Työskentelyään joidenkin maailman tunnetuimpien autonvalmistajien, kuten Lamborghinin ja Renaultin, kanssa Pagani perusti Pagani Automotive S.p.A.:n, italialaisen erikoisautovalmistajan, josta hänet tunnetaan parhaiten.

Lisäksi hän omistaa ja hallitsee 'Pagani Automobili Modenaa', joka luo yhtiön tunnetuimman urheiluauton, 'Zondan'. Daimler, Aprilia ja Ferrari ovat muutamia yrityksiä, joiden kanssa yritys tekee yhteistyötä tuottaakseen hiilikuitukomposiitteja 'Equation One' -autoihin.

horacio pagani nettovarallisuus

Luomalla kaksi tyylikästä superautoaan Pagani ei vain toteuttanut elinikäistä unelmaaan vaan myös voitti maailmanlaajuisen seuraajansa ihailun.

Aikainen elämä

Argentiinan Casildassa asuu Horacio Pagani, joka syntyi siellä 10. marraskuuta 1955. Argentiina ja Italia ovat molemmat osia hänen syntyperäänsä. Hän oli kotoisin köyhästä kodista.

Hänen äitinsä Maria Pagani oli kotiäiti ja hänen isänsä Luca Pagani oli italialainen leipuri. Hän oli pakkomielle autoihin, erityisesti kilpa-autoihin, koko elämänsä ajan.

Vanhempana hän kuvitteli olevansa ajoneuvoinsinööri. Hän varttui maaseudulla, mikä sai hänet kyseenalaistamaan kykynsä saavuttaa tavoitteensa tulla insinööriksi.

Pagani ei koskaan päästänyt irti optimistisesta näkemyksestään. Sekä koneenrakennuksessa että teollisessa suunnittelussa hän valmistui korkeakoulusta arvosanoin. Hän työskenteli varhaisvuosinaan pienessä kaupassa hankkien korvaamatonta asiantuntemusta valitsemallaan ammatilla.

Lue lisää: Matthew Lewisin nettoarvo 2022: The Rise of Personality – katso nyt!

Horacio Paganin nettoarvo

horacio pagani nettovarallisuus

50 miljoonan dollarin omaisuus voidaan katsoa Horacio Paganin ansioksi. Tunnetuin hän perusti italialaisen erikoisautovalmistajan Pagani Automobili S.p.A. Varhain hän alkoi rakentaa autoja balsapuusta. Paganin esittelytilassa on useita tällaisia ​​ajoneuvoja.

Vuonna 1983 hän muutti Italiaan harjoittaakseen intohimoaan superautojen rakentamiseen. 20-vuotiaana hän loi ja rakensi ensimmäisen F3-kilpailijansa. Lamborghinin pääinsinöörinä Pagani loi Countach Evoluzione -idean.

Hän osti oman autoklaavin vuonna 1987, jätti Lamborghinin vuonna 1991 ja perusti Modena Design -nimisen yrityksen.

Liiketoiminta jatkaa hiilikuitukomposiittien tuotantoa Formula 1 -ajoneuvoihin sekä asiakkaille, kuten Ferrarille, Daimlerille ja Aprilialle. Hän loi Pagani Automobili Modenan vuonna 1992. Zonda oli Horacion ensimmäinen auto.

Uran aloittaminen

horacio pagani nettovarallisuus

Nuorena Pagani avasi vaatimattoman liikkeen, jossa hän työskenteli ja opiskeli elintärkeitä käsityötaitoja. Pagani loi Formula 2 -auton virallinen Renault-tiimi kun hän oli 23-vuotias.

Juan Manuel Fangio oli hänen mentorinsa ja tunnettu kilpa-autokouluttaja, joka esitteli hänet. Kuultuaan hänen ideoitaan Fangio lähetti viisi kirjettä Italian johtaville urheiluautovalmistajille. Ferrari jätti sen huomioimatta, vaikka Lamborghini ei.

Lue lisää: Jennifer Lopezin nettoarvo: kuinka rikas tämä amerikkalainen näyttelijä on?

Läpimurto

Kun Renault värväsi Paganin parantamaan kilpa-auton runkoa, hänen taitonsa insinöörinä tunnustettiin vihdoin. Lamborghini palkkasi Paganin Italiassa saavutettuaan vaatimattoman menestyksen. Hän aloitti lattian lakaisijana ja pääsi eteenpäin yrityksen sisällä.

Kun Paganista tuli pääinsinööri, hän työskenteli P140:n, Diablon ja Countach Evoluzione -konseptin parissa.

Yrittääkseen lisätä hiilikuituisten osien tuotantoa Evoluzionea varten hän yritti saada Lamborghinin ostamaan autoklaavin. He kieltäytyivät toteamalla, että koska Lamborghini ei tarvinnut autoklaavia ja Ferrarilla ei ollut sellaista, he tarvitsivat.

Katso tämä postaus Instagramissa

Viesti, jonka on jakanut Pagani Automobili Official (@paganiautomobili)

Myöhään vuonna 1987 Pagani otti lainan ostaakseen oman autoklaavin. Vuonna 1991 hän erosi yrityksestä ja perusti San Cesario Sul Panaroon oman konsulttiyrityksen nimeltä Modena Design. Tästä uudesta yrityksestä tulee myöhemmin Pagani auto , pieni tehdas, joka valmistaa käsintehtyjä autoja.

Paganilta kesti seitsemän vuotta luoda hänen ensimmäinen autonsa, Zonda, jonka alun perin oli tarkoitus kutsua Fangio F1, mutta joka nimettiin uudelleen argentiinalaisen kuljettajan kuoleman jälkeen. Pagani esitteli Zondan maailmalle vuoden 1999 Geneven autonäyttelyssä.

Zonda-erikoisversioita valmistettiin ja myytiin reilusti yli miljoonalla eurolla. Ostaja maksoi kerran 15 miljoonaa euroa Zonda HP Barchettasta, josta vain kolme oli Paganin valmistamia.

Zonda Revolucion -versio 800 hevosvoiman AMG V12:lla ja runsaalla 2,2 miljoonan euron hintalapulla julkaistiin vuonna 2013. Formula 1 -mestari Lewis Hamilton on Pagani Zonda 760 Coupé rajoitettu painos, joka oli erittäin kysytty.

Hänen toinen ajoneuvonsa, Huayra, rakennettiin vuonna 2011, ja se sai inspiraationsa urheiluautojen prototyypeistä. Sille annettiin Huayra Tata -nimike inkan tuulenjumalan kunniaksi.

Lue lisää: Jr Ridingerin nettoarvo vuoden 2022 jälkeen: Tarkista, kuinka varakas markkina-Amerikan perustaja oli?

Henkilökohtainen elämä

Horacio Paganin nettoarvo

Horacio Paganin vaimon nimi on Christianna. Autoyhtiön 26-vuotias omistaja matkusti ympäri maailmaa 19-vuotiaan puolisonsa Christinan kanssa. Vain kahteen valtavaan matkalaukkuun mahtui pariskunnan koko elämän arvoinen omaisuus ja tavoitteet.

Pagani ja hänen vaimonsa saivat työsuhteensa alussa ikäviä askareita, kuten lattioiden pesua ja toimistojen siivousta Lamborghini . Hänen työnsä Countach Evoluzionessa auttoi häntä etenemään yhtiön riveissä ja ansaitsemaan Lamborghinin pääinsinöörin roolin vuonna 1987.

Saat lisätietoja viimeisimmistä päivityksistä vierailemalla verkkosivustollamme: WPR