Margaret Thatcherin patsas munittiin muutamassa tunnissa sen asentamisesta

Julkkis

WPR

Hänen kotikaupunkiinsa Granthamissa Lontoossa on rakennettu uusi patsas edesmenneelle Britannian pääministerille Margaret Thatcherille. Se kuitenkin vandalisoitiin nopeasti ja sitä pahoinpideltiin, kun se laitettiin.

Guardianin raportin mukaan asentajat jättivät patsaan avajaisseremonian väliin, koska niin voimakasta reaktiota odotettiin.

Eräs kaveri kuvattiin heittelemässä munia kiistanalaisen poliittisen hahmon patsaan päälle pian sen asentamisen jälkeen, ja kuva levisi nopeasti sosiaalisessa mediassa.

Margaret Thatcher 87-vuotiaana aivohalvauksen seurauksena kuollut 8. huhtikuuta 2013 oli kiistatta polarisoiva poliittinen hahmo Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Hän oli ensimmäinen nainen, joka valittiin Yhdistyneen kuningaskunnan pääministeriksi.

Patsas pystytettiin hänen kotikaupunkiinsa, jossa hän varttui ja sai koulutusta, osoittaakseen kunnioitusta perinnölle. Ihmiset reagoivat patsaaseen eri tavalla: jotkut ottivat selfieitä sen kanssa ja toiset huusivat ja heittivät sitä munia.

Tapahtuma oli 'täysin ennustettavissa', työväenvaltuutetun Lee Steptoen mukaan.

”Pieni ilkivalta ja poliittinen protesti olivat aina olleet patsaan kohteena. Hän oli ehkä historian erimielisin pääministeri, ellei minun elinaikanani 'Lisäsi hän.

Paronitar Thatcher varttui kauppakaupungissa ruokakauppiaan tyttärenä.

Margaret Thatcherin patsas munittiin muutamassa tunnissa sen asentamisesta

'Emme saa koskaan unohtaa historiaamme', herra Cooke jatkoi, 'ja tämä muistomerkki on keskustelunaihe tuleville sukupolville.'

Lue myös: Rich Strike -kiista: Race Handler iskee Rich Striken voitettuaan Kentucky Derbyn

Grantham Community Heritage Association (GCHA), Grantham-museota ylläpitävä koulutusjärjestö, joka on käyttänyt vuosia varainkeruun paronitar Thatcherin pysyvää muistomerkkiä varten.

GCHA:n Graham Jeal kommentoi: 'Granthamissa on keskusteltu pitkään pysyvämmistä muistomerkistä maan ensimmäiselle naispääministerille, joka oli valtava kansallinen ja maailmanlaajuinen poliittinen hahmo.

'Muistomerkin saapuminen on auttanut museon taloutta selviytymään Covid-pandemiasta turvaamalla sen tulevaisuuden.

Margaret Thatcherin patsas munittiin muutamassa tunnissa sen asentamisesta

'Museon sisällä oleva näyttely esittelee täydellisen kirjon näkökulmia Margaret Thatcherin perinnöstä Granthamissa.'

North Paraden ja Broad Streetin risteyksessä Granthamissa on paronitar Thatcherin syntymäpaikan muistolaatta.