Mackenzie Scott Net Worth: Kuinka rikas tämä henkilö on vuonna 2022!

Julkkis

WPR

MacKenzie Scott Tuttle syntyi San Franciscossa Kaliforniassa huhtikuussa 1970. Hän syntyi ja kasvoi Marinin piirikunnassa, joka on aivan Golden Gate -sillan toisella puolella.

Hänen perheensä asui myös San Franciscon Pacific Heightsin naapurustossa. Hänen isänsä Jason Baker Tuttle oli rahoitussijoitusyrityksen omistaja.

MacKenzie kävi lukion Hotchkiss Schoolissa Lakevillessä, Connecticutissa. Kun arvopaperi- ja pörssikomitea tutki hänen isänsä nuorempana vuonna, hänen vanhempansa hakivat konkurssiin.

Hänen vanhempansa muuttivat Floridaan, missä hänen isänsä yritti luoda uutta taloudellista uraa, mutta epäonnistui. Hänen isänsä suunnitelmat uuden yrityksen perustamisesta epäonnistuivat lopulta.

Floridan tuomioistuin perusti tuomionsa perheen aiempiin runsaisiin kuluihin.

Lukion jälkeen MacKenzie ilmoittautui Princetonin yliopistoon opiskelemaan englantia. Vuonna 1992 hän valmistui. Toni Morrison, tunnettu kirjailija, opetti häntä luovassa kirjoittamisessa Princetonissa. Morrison kuvasi myöhemmin MacKenzieä 'yhdeksi parhaista lapsista, joita minulla on koskaan ollut'.

Aikainen elämä

Mackenzie Scott Net Worth

Huhtikuussa 1970 MacKenzie Scott Tuttle syntyi San Franciscossa, Kaliforniassa. Hän varttui Marin Countyssa, aivan Golden Gate -sillan toisella puolella San Franciscosta.

Hänen perheellänsä oli myös koti San Franciscon Pacific Heights -osassa. Jason Baker Tuttle, hänen isänsä, oli rahoitussijoitusyrityksen toimitusjohtaja.

MacKenzie kävi lukion Hotchkiss Schoolissa Lakevillessä, Connecticutissa. Hänen vanhempansa hakivat konkurssiin hänen nuorempana vuotenaan, kun arvopaperi- ja pörssikomitea tutki hänen isänsä.

Hänen vanhempansa muuttivat Floridaan, missä hänen isänsä yritti menestyksettömästi aloittaa uuden talousalan ammatin. Hänen isältään evättiin lopulta lupa perustaa uusi rahoitusyritys. Floridan tuomari mainitsi päätöksessään perheen aiemmat liialliset menot.

MacKenzie opiskeli englantia Princetonin yliopistossa valmistuttuaan lukiosta. Hän suoritti kandidaatin tutkinnon vuonna 1992. Hän suoritti luovan kirjoittamisen ohjelman Princetonissa ja opiskeli tunnetun kirjailijan Toni Morrisonin johdolla. 'Yksi parhaista lapsista, joita minulla on koskaan ollut', Morrison sanoi myöhemmin MacKenziestä.

Lue myös: Tom Brady Net Worth: Kuinka rikas tämä henkilö on vuonna 2022!

Mackenzie Scott Net Worth 2022

MacKenzie Bezos, kirjailija, filantrooppi, aktivisti ja entinen Amazonin toimitusjohtaja, on vaihtanut nimensä. MacKenzie Scott , joka tunnetaan paremmin nimellä MacKenzie Bezos.

MacKenzie Scottin nettovarallisuuden arvioidaan olevan 57 miljardia dollaria tätä kirjoitettaessa Forbesin mukaan. Huolimatta valtavista rikkauksistaan ​​hän lahjoitti 6 miljardia dollaria pelkästään hyväntekeväisyyteen vuonna 2020.

Mackenzie Scott Net Worth

Hän pyrkii lahjoittamaan suurimman osan omaisuudestaan ​​elämänsä aikana. Tässä artikkelissa käsitellään hänen hyväntekeväisyystoimintaansa syvemmälle.

Mackenzie Scott: Uraelämän yksityiskohdat

Scott voitti American Book Awardin vuonna 2006 esikoisromaanistaan ​​The Testing of Luther Albright. Hän väitti, että kirjoittamiseen kului kymmenen vuotta, koska hän työskenteli Amazonilla, kasvatti kolme lasta ja työskenteli.

Hänen entinen opettajansa Toni Morrison kehui entisen oppilaansa työtä 'harvinaiseksi: kauniiksi romaaniksi, joka särkee ja täyttää sydämen'. Hänen toinen romaaninsa, Traps, julkaistiin vuonna 2013.

Lue myös: Drake Net Worth: Kanadan räppäri- ja laulajatulot, ura ja muita päivityksiä!

Amazon

Jeff kiehtoi vasta muodostetusta 'maailmanlaajuisesta verkosta' heidän avioliittonsa aikana. Legendan mukaan Jeff näki, että verkkokauppa voisi menestyä, ja hän valitsi verkkokirjakaupan, koska kirjat eivät mene huonosti, eikä niitä tarvitse kokeilla tai edes käsitellä ennen ostamista.

MacKenzie inspiroi Jeffiä saavuttamaan tavoitteensa. Vuonna 1994 he sopivat jättävänsä mukavat ammattinsa ja elämänsä New Yorkissa ja menevänsä Seattleen, missä hän voisi seurata internetfantasioitaan.

Jeff istui matkustajan istuimella, sylki ideoita ja laati sähköisen kaupankäynnin liiketoimintasuunnitelmaansa kannettavalla tietokoneella, kun MacKenzie ajoi Volvolla Yhdysvaltojen halki.

Jeff ja MacKenzie keksivät luettelon kymmenistä mahdollisista Internet-tuotteista. Jeff päätyi lopulta kirjojen pariin.

Mackenzie Scott Net Worth

Cadabra oli nimi, jonka hän antoi yritykselle alun perin. Myöhemmin hän päätti nimen Amazon, joka on kunnianosoitus Amazon-joelle Etelä-Amerikassa.

5. heinäkuuta 1994 Amazon perustettiin heidän Seattlen autotalliinsa. Jeff sai liiketoimintansa käyntiin vanhemmiltaan tekemällä 300 000 dollarin enkelisijoituksella. MacKenzie työskenteli kirjanpitäjänä ja sihteerinä Amazonissa.

Tänä aikana hän kävi myös kaunokirjallisuuden iltakursseja Washingtonin yliopistossa. Vuosikymmenen kuluttua MacKenzie julkaisi vihdoin oman fiktiivinen romaaninsa 'Luther Albrightin koe'. Raporttien mukaan kirjaa myytiin alle 2 000 kappaletta. Vuonna 2013 hän julkaisi toisen romaaninsa 'Traps'.

Miljardööreiksi tuleminen

Amazon listautui pörssiin 15. toukokuuta 1997. Osakkeiden jakautumisen jälkeen Amazonin ensimmäinen kaupankäyntipäivä päättyi 2 dollariin osakkeelta. Yksi Amazonin osake on nyt yli 3 000 dollarin arvoinen avoimilla markkinoilla.

Muuten, jos olisit sijoittanut 10 000 dollaria Amazoniin sen listautumishetkellä, sinulla olisi nyt lähes 15 miljoonaa dollaria.

Jeff hallitsi 20 prosenttia Amazonista sen listautumishetkellä. Hän myi osakkeitaan luodakseen likviditeettiä vuosien ajan. Jeffin osakekaupat ovat tuottaneet 70 miljardia dollaria käteistä tätä kirjoitettaessa. Hän omisti 16,5 prosenttia Amazonista ennen heidän avioeroratkaisuaan.

Jeffistä tuli miljardööri ensimmäistä kertaa kesäkuussa 1998. Dotcom-buumin huipulla hänen arvonsa oli 10 miljardia dollaria. Hänen nettovarallisuutensa putosi 2 miljardiin dollariin puomin puhkeamisen jälkeen.

Ensimmäistä kertaa kesäkuussa 2015 hänen nettovarallisuutensa ylitti 50 miljardia dollaria. Ensimmäistä kertaa tammikuussa 2018 se ylitti 100 miljardia dollaria. Se ylitti 150 miljardia dollaria heinäkuussa 2018. Hänen nettovarallisuutensa on viime vuosina vaihdellut 150 ja 200 miljardin dollarin välillä.

Mackenzie Scott Net Worth

Amazonin osakkeet rikkoivat väliaikaisesti 3 300 dollaria 13. heinäkuuta 2020. MacKenzien nettovarallisuus tekisi hänestä planeetan rikkaimman naisen hinnalla millä hyvänsä yli 3 255 dollaria. Joten 13. heinäkuuta 2020 MacKenzie Bezosista tuli ensimmäistä kertaa maailman rikkain nainen.

Lue myös: Royce Reed Net Worth 2022: Reaaliaikainen päivitys rikkaasta elämästä!

Mackenzie Scottin henkilökohtainen elämä

Vuodesta 1993 vuoteen 2019 Scott oli naimisissa Jeff Bezos , Amazonin ja Blue Originin perustaja. Hän tapasi hänet vuonna 1992 työskennellessään assistenttina DE Shaw'lle.

Seurusteltuaan kolme kuukautta New Yorkissa he menivät naimisiin vuonna 1994 ja muuttivat Seattleen Washingtoniin. Pariskunnalla on kolme poikaa ja tytär. Yksi tytöistä adoptoitiin, kun hän syntyi Kiinassa.

Scott sai 35,6 miljardia dollaria Amazonin osakkeista vuoden 2019 yhteisöomaisuuden avioerossa, kun taas hänen ex-miehensä piti 75 prosenttia pariskunnan Amazon-osakkeista.

Huhtikuussa 2019 hänestä tuli maailman kolmanneksi rikkain nainen ja yksi maailman rikkaimmista ihmisistä.

Mackenzie Scott Net Worth

Forbes arvioi Scottin maailman 22. rikkaimmaksi ihmiseksi heinäkuussa 2020 nettovarallisuudellaan 36 miljardia dollaria. Scottin nettovarallisuuden odotetaan olevan 62 miljardia dollaria joulukuun 2020 loppuun mennessä, mikä tekee hänestä planeetan rikkaimman naisen syyskuussa 2020.

Avioeron jälkeen Jeff Bezosista Mackenzie Bezos muutti nimensä Mackenzie Scottiksi ja otti toisen nimensä sukunimekseen.

Dan Jewett , kemian opettaja lukiossa, on hänen miehensä. 6. maaliskuuta 2021 päivätyssä Giving Pledge -kirjeessä Jewett paljasti avioliiton.