Liz Cheneyn kiista: Miksi republikaanipuolue päätti potkaista hänet pois puolueestaan?

Kiistaa

WPR

TUTKIMUS – Rep Liz Cheneyn terävä ja itsevarma lähestymistapa edustajainhuoneen valintakomitean julkisissa kuulemisissa 6. tammikuuta on osoittanut, että hän on hänen isänsä tytär.

Siksi ei ole yllättävää, että Wyomingin republikaani harkitsee asettumista presidentiksi, vaikka vain pelatakseen spoileria. Valintakomitean varapuheenjohtajana, entisen varapresidentin vanhin tytär Dick Cheney on ärsyttänyt Donald Trumpia ja muita republikaaneja.

Hän on vedonnut republikaanien äänestäjiin hylkäämään Trumpin uudelleenvalintahakemuksen, sanonut, että jotkut republikaanipoliitikot rikkoivat lakia hänen puolestaan ​​ja esittäneet heitä pelkurimaisina tekopyhinä.

Miksei yhden Amerikan itsepäisimmän ja hajauttavimman dynastian poliittinen perillinen edes harkitsisi valitun komitean Trumpin vastaisten varoitusten sisällyttämistä vuoden 2024 esivaaleihin?

Hän sanoi CNN:n Jake Tapper sunnuntaina: 'Tällä hetkellä en ole tehnyt päätöstä vuodesta 2024. 'Päätän vuodesta 2024 myöhemmin', puhuja sanoi.

Hänen heijastuksensa on vain osa hänen 'matkaansa', entisen Floridan GOP-edustajan David Jollyn mukaan matkaa, jonka hän ja muut Trumpin vastaiset republikaanit ovat myös tehneet turhaan.

Katso tämä postaus Instagramissa

Rep. Liz Cheneyn (@replizcheney) jakama viesti

Hän on tietoinen oikeastaan, mutta hän huokuu myös pollyannanlaista luottamusta kykyynsä menestyä. Hän lopulta tajuaa, että hän ei mielestäni, Jolly kertoi CQ Roll Callille.

Lievästi sanottuna hän olisi ensimmäinen, jos hänen tavoitteenaan on viedä republikaanipuolue Donald Trumpin ohi ja samalla poistaa hänen kansakunnalle aiheuttama vahinko. Toiset ovat rohkeasti yrittäneet tehdä niin pieniä ja merkittäviä yrityksiä. Kumpikaan ei ole onnistunut.

Jolly, joka ei voittanut uudelleenvalintaa vuonna 2016 kieltäytyessään tukemasta Trumpia, sanoi: 'Puolueella ei ole makua siihen.' 'Prosentit eivät vain tue hänen ehdokkuuttaan, vaan ne ovat pieniä.'

On monia syitä uskoa, että Cheneyn tavoite ehdolle vuonna 2024 olisi jatkaa tammikuun 6. päivän komitean aloittamaa rummunsoittoa, jonka mukaan Trump on enemmän uhkaava kuin presidentti.

– Hänen mahdollisuutensa presidentinvaaleissa ovat vähäiset. Demokraattien strategi Brad Bannonin mukaan hän saattaa kuitenkin tehdä Trumpin elämästä kurjaa koko kampanjan ajan. Floridan kuvernööri Ron DeSantis ihailee hänen keskusteluaan, Trump.

Aiheeseen liittyvä: Joel Osteen -kiista: Tässä ovat syyt, miksi ihmiset eivät pidä Joel Osteenista

GOP:n niin kutsuttu 'iso teltta' republikaanistrategi Whit Ayersin mukaan 'koostuu todella kolmesta ryhmästä: 10% ei ole koskaan Trumpia, 30% on aina Trumpia ja sitten on 60% niitä, jotka ovat ehkä Trumpia, ihmiset jotka äänestivät kahdesti Trumpia, mutta ovat avoimia äänestämään muita ihmisiä vuonna 2024, jotka kantavat vähemmän matkatavaroita.'

Tammikuun 6. päivän komitea Ayersin mukaan, joka on antanut neuvoja DeSantisille, Floridan senaattorille Marco Rubiolle, entiselle Tennesseen senaattorille Bob Corkerille ja muille, 'on lisännyt näitä ihmisiä 60 prosentin leirissä'. He ovat kiinnostuneita oppimaan kaikista vaihtoehdoista, jotka voisivat tukea joitain Trumpin tavoitteita samalla kun ne ovat vähemmän haitallisia.

'Tarkoituksenmukainen päätös rikkoa valansa'

Esitelläkseen itsensä äänestäjille Cheney on kenttätestannut mahdollista ensisijaista viestiä valitun komitean julkisissa kuulemisissa.

Heinäkuun 21. päivänä paneelin toisessa parhaaseen katseluaikaan pidetyssä kuulemisessa Cheney huomautti: 'Tässä on pahin osa: Donald Trump ymmärtää, että miljoonat häntä tukeneet amerikkalaiset noussivat seisomaan ja suojelisivat kansakuntaamme, jos se olisi vaarassa.' Ja hän käyttää hyväkseen heidän nationalismiaan. Hän käyttää hyväkseen heidän oikeudentuntoaan.

Hän sanoi: 'Ja tammikuun 6. Donald Trump muuttivat heidän rakkautensa kansaa kohtaan aseeksi pääkaupunkiamme ja perustuslakiamme vastaan.' Vähän myöhemmin hän kehotti muita GOP:n äänestäjiä hylkäämään Trumpin, jos tämä päättää asettua uudelleen virkaan.

'Ei ollut epäselvyyttä, ei hienovaraisuutta - Donald Trump teki tahallisen valinnan rikkoakseen virkavalansa, olla ottamatta huomioon jatkuvaa väkivaltaa lakimiehiä kohtaan ja vaarantaa perustuslaillisen järjestyksen', hän sanoi tuolloisesta presidentistä. ja tammikuun 6. päivän jälkeen.

liz cheneyn kiista

Ei ole mitään keinoa oikeuttaa tätä käyttäytymistä, hän jatkoi, mikä voi hyvinkin toimia hänen missiona hänen epätodennäköisestä vuoden 2024 ehdolla republikaanien presidenttiehdokkuudesta. Sitä ei voitu puolustaa.

Ja jokaisen Yhdysvaltojen kansalaisen tulisi kysyä itseltään tämä kysymys: 'Voidaanko presidentille, joka on halukas tekemään päätökset, jotka Donald Trump teki tammikuun 6. päivän väkivallan aikana, enää koskaan luottaa minkäänlaiseen auktoriteettiin upeassa kansakunnassamme?'

Cheneyn viimeisin kielteisyys seurasi väitteitä, joiden mukaan Trump haluaisi julistaa kampanjansa vuodelle 2024 ennen marraskuussa pidettäviä välivaaleja.

Se tapahtui neljä päivää ennen hänen ensimmäistä matkaansa Washington D.C.:hen sen jälkeen, kun hän erosi virastaan, mikä tehtiin useita viikkoja sen jälkeen, kun valittu komitea väitti, että hän oli yllyttänyt vihaisten kannattajien joukon 'taistelemaan helvetisti' Capitolin ulkopuolella.

”Kun juoksin ensimmäisen kerran, voitin. Kun seuraavan kerran juoksin, pärjäsin huomattavasti paremmin. Saimme lukemattomia miljoonia ääniä lisää. Trump sanoi tiistaina pitämässään kokouksessa America First Policy Institute , joidenkin hänen entisten Valkoisen talonsa työntekijöiden perustama ajatushautomo. 'Meidän on ehkä vain tehtävä se uudelleen', hän sanoi.

Lisäksi hän sanoi, että hänen pahaenteiset kommentit, joissa hän kuvaili Amerikkaa 'rikollisuuden jätealtaaksi', jonka kaduilla virtaa verta ja verilöylyjä, olivat 'vain alkua' hänen 'näkemykselle tulevaisuuteen' seuraavina 'viikkoina'. ”

Mutta hän viittasi usein myös 'seuraavaan republikaanipresidenttiin' samassa puheessa. Tällaiset salaperäiset huomautukset näyttävät ajoitetuilta estämään DeSantista, hänen pääkilpailijaansa, ja muita mahdollisia vuoden 2024 presidentinvaaleita ottamasta suuria liikkeitä kohti omia kampanjoitaan.

Cheney on ilmoittanut, että hän on valmis näihin Trumpin temppuihin. Bannon sanoi, että Liz Cheney halusi jahtaa Donald Trumpia aina helvettiin asti.

Joten vaikka hänellä ei olisikaan mahdollisuutta voittaa ehdokkuutta, hän saattaa kilpailla GOP:n presidenttiehdokkuudesta laittaakseen kirsteen Trumpin kakun päälle.

Cheneyn 'matka'.

Demokraatit ovat yleensä samaa mieltä hänen kanssaan siitä, että Dick Cheneyn tytär on lähetystyössä. Illinoisin senaattori Richard J. Durbin, senaatin enemmistön piiska, kertoi CQ Roll Callille, että hän 'on selvästi ansainnut oikeuden valita oma poliittinen tulevaisuutensa'.

Innokkaammin senaattori Benjamin L. Cardin meni niin pitkälle, että hän ennusti laajasti päivän, jolloin hänen puolueensa neuvottelee lainsäädännöstä presidentti Cheneyn kanssa.

liz cheneyn kiista

”Ensisijaisesti kunnioitan hänen vakaumustaan ​​ja kykyään puolustaa sitä, minkä hän uskoo olevan oikein. Lyhyessä haastattelussa Marylandin demokraatti sanoi: 'Ymmärrämme selvästi, että tämä on ollut perustavanlaatuinen kysymys, ja hän on asettanut kansakuntamme omien etujensa edelle. republikaanipuolue , menetti ilmeisesti johtajuutensa [asemansa] edustajainhuoneessa.

'Kunnioitamme hänen tapaansa johtaa. Hän sanoi, että olisimme eri mieltä monista poliittisista kysymyksistä, mutta toivoisin, että republikaanipuolue voisi valita ehdokkaista, joilla on moraalinen luonne toimia presidenttinä.

'Sen jälkeen voisimme keskustella politiikoista pikemminkin kuin yksittäisistä henkilöistä. Jos republikaanit nimittäisivät jonkun, jolla on moraalista rohkeutta ja vakaumusta palvella presidentiksi, se olisi terveellistä.

Kuinka ironista on, että demokraatit, jotka arvostelivat isää useista väärinteoista, mukaan lukien liioiteltujen tietojen edistäminen ennen vuoden 2003 Irakin sotaa, pitävät nyt tytärtä republikaanipuolueen ja amerikkalaisen järjestelmän mahdollisena pelastajana.

Jos Liz Cheney päätyy seuraavaksi republikaanien ehdokkaaksi presidentiksi, politiikkamme on suorittanut täyden ympyrän. Demokraattien ylistys Cheneylle osoittaa, kuinka Trump on tehnyt mahdottomasta totta.

Cheney on Jollyn mukaan 'jonkun tien alussa, joka yrittää vilpittömästi johtaa, mutta jolla ei ole seuraajaa'.

Kuka tahansa Cheney osaa tulkita poliittista alatekstiä. Siksi analyytikot väittävät, että hänen hypoteettinen kampanjansa ei tarkoittaisi puolueen ehdokkuuden hyväksymistä Milwaukessa kesällä 2024.

Aiheeseen liittyvä: Malcolm Gladwellin kiista: Malcolm Gladwellin käännekohta!

Bannonin mukaan hän yrittäisi saada tarpeeksi GOP:n äänestäjiä siitä, että entisen presidentin yritys huijata vuoden 2020 vaaleja teki pilkkaa konservatiivisesta perustuslain pyhyyden noudattamisesta.

”Lyhyesti sanottuna Trump on demagogi ilman konservatiivista kompassia; hän ei ole todellinen konservatiivi.' Cheneyn konservatiivisuus on kiistatonta; CQ:n äänestysanalyysin mukaan hän oli puolueensa edustajainhuoneen johtajien puolella noin 90 % ajasta vuosina 2021 ja 2022.

Tämä on merkittävä lisäsyy, miksi Cheney ei ehkä pysty pidättäytymään liittymästä konfliktiin: Trump esittää kyseenalaisen väitteen, että hän haluaa 'pelastaa Amerikan', mutta Cheney voi oikeutetusti väittää haluavansa säilyttää isänsä poliittisen puolueen.

Saat lisätietoja viimeisimmistä päivityksistä vierailemalla verkkosivustollamme: WPR