Liv Golf -kiista: PGA Tour varoittaa kurinpidollisista toimenpiteistä paenneita pelaajia vastaan, kun Dustin Johnson aloittaa kiistanalaisen Saudi-kiertueen avauksen

Kiistaa

WPR

Dustin Hunter Johnson (s. 22. kesäkuuta 1984) on amerikkalainen golfammattilainen, joka pelaa PGA Tourilla. Hän on voittanut kaksi suurta mestaruutta, vuoden 2016 US Openin Oakmont Country Clubilla kokonaistuloksella 4 alle parin 276 ja vuoden 2020 Masters Tournamentin ennätyspisteillä 268, 20 alle parin. Hän on aiemmin sijoittunut tasan toiseksi sekä 2011 Open Championshipissä että 2015 US Openissa. Hänellä on kuusi golfin maailmanmestaruusvoittoa, joista vain Tiger Woods on voittanut enemmän, ja hän on ensimmäinen golfaaja, joka on voittanut kaikki neljästä golfin maailmanmestaruusturnauksesta.

Vuoden 2020 Travellers Championship -voittonsa ansiosta Johnsonista tuli kolmas pelaaja Tourin historiassa, joka on voittanut Tour-tittelin jokaisella ensimmäisestä 13 kaudestaan ​​Jack Nicklausin ja Tiger Woodsin jälkeen. Johnson on yksi PGA Tourin pisimmistä kuljettajista, sillä hänet on listattu kymmenen parhaan joukkoon vuosittain ajomatkalla vuosina 2008–2020 ja johtanut vuonna 2015.

Helmikuussa 2017 Johnsonista tuli maailman paras golfaaja ja hän pysyi siellä 64 peräkkäistä viikkoa, viidenneksi pisin jakso sijalla 1. Hän palasi sijalle 1 vuosina 2018, 2019, 2020 ja 2021 ja on pysynyt sijalla 1. yhteensä lähes 130 viikkoa.

Aikainen elämä

Liv Golf -kiista

Dustin Hunter Johnson syntyi 22. kesäkuuta 1984 Columbiassa Etelä-Carolinassa ja pelasi collegegolfia Coastal Carolina -yliopistossa, jossa hän opiskeli urheilujohtamista.

Amatöörinä hän voitti Monroe Invitationalin ja Northeast Amateur -turnauksen vuonna 2007 ja pelasi voittaneissa 2007 Walker Cup- ja Palmer Cup -joukkueissa.

Lue myös: Rachel Hollis -kiista: On harmi, että Tyttö, lopeta anteeksipyyntö -kirjan kirjoittaja, piti pyytää anteeksi kahdesti viikossa

PGA Tour varoittaa 'kuritoimista' paenneita pelaajia vastaan, kun Dustin Johnson aloittaa kiistanalaisen Saudi-kiertueen avauksen

Liv Golf -kiista

Tuntia sen jälkeen, kun LIV Golf Invitational Series paljasti kentän ensimmäiselle turnaukselleen ensi viikolla, PGA Tour varoitti 'kurinpitotoimista' PGA Tour -pelaajia, jotka kilpailevat uudessa Saudi-Arabian tukemassa sarjassa.

PGA Tour julisti kiistanalaiselle uudelle golfliigalle jyrkästi moitteena keskiviikkona: 'Kuten täysjäsenillemme ilmoitettiin 10. toukokuuta, PGA TOURin jäsenet eivät ole saaneet kilpailla Saudi Golf Leaguen Lontoon turnauksessa PGA TOUR Tournamentin puitteissa. määräyksiä.

'Jäsenet, jotka rikkovat turnauksen sääntöjä, joutuvat kurinpitotoimiin.'

Kaksinkertainen mestari Dustin Johnson on esillä ensimmäisessä LIV Golf Invitational Series -turnauksessa, joka pitää debyyttitapahtumansa 9.-11. kesäkuuta Centurion Clubilla Lontoon ulkopuolella.

Lue myös: Bob Saget -kiista: Mitä hänen ja Olsenin sisarten välillä oikein tapahtui? Katso tätä

Johnson, tällä hetkellä maailman 13. sija, on tapahtuman korkein pelaaja. Tapahtumassa ovat mukana myös Sergio Garcia, Lee Westwood, Ian Poulter, Martin Kaymer, Kevin Na, Louis Oosthuizen ja Branden Grace.

Vielä helmikuussa Johnson ilmoitti olevansa 'täysin sitoutunut PGA Touriin'.

Kuusinkertainen voittaja Phil Mickelson , uuden kiertueen merkittävä tukija, ei ilmestynyt kentälle Centurion Clubilla.

51-vuotias ilmoitti helmikuussa, että hän ottaisi 'jonkin aikaa pois' golfista saatuaan pettymyksen Saudi-Arabian hallitusta ja maan uutta kiertuetta koskevista huomautuksista.

'Ilmainen agentuuri on vihdoin saapunut golfiin', LIV Golfin toimitusjohtaja ja komissaari Greg Norman sanoi lausunnossaan. ”Tämä on mahdollisuus luoda liike, joka muuttaa historian kulkua tuomalla tuoreen ja avoimen kilpailun urheiluun, jota me kaikki rakastamme.

Liv Golf -kiista

'Pelaajien osoittama halu osallistua LIV Golfiin osoittaa heidän yksiselitteisen vakaumuksensa konseptimme ja uskonsa siihen, mitä rakennamme tulevaisuutta varten.'

Norman sai tässä kuussa ankaraa kritiikkiä yrittäessään minimoida saudiarabialaisen kirjailijan Jamal Khashoggin murhan ennen kiertueen debyyttiä, sanoen: 'Olemme kaikki tehneet virheitä.'

Yhdysvaltain tiedustelupalvelun arvio Mohammed bin Salman , Saudi-Arabian kruununprinssi, vastuussa Khashoggin kuolemaan vuonna 2018 johtaneen operaation määräämisestä – bin Salman kiistää tämän.

Centurion Club -tapahtumassa on yhteensä 20 miljoonan punnan (25,2 miljoonan dollarin) palkintopotti, mukaan lukien 3 miljoonaa puntaa (3,8 miljoonaa dollaria) voittajalle. Kuusi paikkaa on vielä vapaana 48 miehen kentällä.

Lue myös: Druski-kiista: Koomikko Druskin kiistanalainen sketsi päihtyneistä naisista herättää vastareaktiota

Turnaus tapahtuu samaan aikaan PGA Tourin Canadian Openin kanssa, johon Johnsonin oli määrä osallistua.

Twitterissä julkaistussa lausunnossa Canadian Open, turnaus, jonka Johnson voitti vuonna 2018, sanoi olevansa 'pettynyt' kaksinkertaisen suuren voittajan valintaan osallistua Saudi-Arabian tukemaan tapahtumaan.

'Edellisenä RBC Canadian Openin voittajana kanadalaiset golffanit odottivat innolla DJ:n paluuta tänä vuonna', se totesi.

'Painopisteemme on edelleen RBC Canadian Openin suuren suosion saaneen paluun järjestämisessä ja maailman parhaiden pelaajien kutsumisessa Kanadaan.'

PGA Tour ei ole antanut pelaajilleen lupaa osallistua ulkomaille, ja he saattavat olla valmiita kohtaamaan valintojensa seuraukset.

Liv Golf -kiista

'Dustin on pohtinut mahdollisuutta jatkuvasti parin viime vuoden aikana', David Winkle Hambric Sports Managementista sanoi lausunnossaan Johnsonin puolesta.

'Lopulta hän koki, että hänen ja hänen perheensä edun mukaista oli jatkaa sitä. Dustinilla ei ole koskaan ollut ongelmia PGA TOURin kanssa ja hän on kiitollinen kaikesta, mitä se on hänelle tarjonnut, mutta loppujen lopuksi tämä oli liian houkuttelevaa jättää väliin.

Kanadan Royal Bank ilmoitti CNN:lle lähetetyssä lausunnossa peruuttavansa sponsorointijärjestelynsä Johnsonin ja Graeme McDowellin kanssa, joka on myös ilmoittautunut LIV Golf -sarjaan.

Sillä välin, Rory McIlroy ehdotti, että PGA Tour ei saisi 'haastaa vasaraa' kenellekään pelaajalle, joka on päättänyt kilpailla tulevassa turnauksessa.

'Muutama - pari yllätystä siinä, uskon... he [PGA Tour] ovat täysin oikeutensa mukaisia ​​noudattaa vahvistettuja sääntöjä ja määräyksiä', PGA Tourin pelaaja McIlroy sanoi toimittajille ennen muistoturnausta keskiviikkona.

'Se tulee olemaan taistelua siitä, mitkä säännöt ja määräykset ovat.

'Se ei ole asia, jota en itse tekisi. Mutta ymmärrän ehdottomasti, miksi jotkut pelaajat ovat lähteneet, ja se on jotain, jota aiomme kaikki vain pitää silmällä ja katsoa, ​​mitä seuraavien viikkojen aikana tapahtuu, McIlroy sanoi.

'Mutta en todellakaan usko, että kentällä voi hypätä ylös ja alas.'