Lily Tomlin Net Worth: Tarkempi katsaus muusikon elämään, uraan ja elämäntyyliin vuonna 2022!

Julkkis

WPR

Amerikkalainen koomikko ja näyttelijä Lily Tomlin on työskennellyt viihdeteollisuudessa 1960-luvulta lähtien. Hän on esiintynyt useissa elokuvissa ja televisio-ohjelmissa, joista osa on kerännyt hänelle useita tunnustuksia.

Margo Sperling elokuvassa The Late Show (1977) voitti hänelle parhaan naispääosan Oscarin, mikä teki Tomlinista tutun nimen.

Lisäksi hän oli ehdolla Golden Globe- ja Oscar-ehdokkuuteen työstään Nashvillessä sekä Grace ja Frankie Netflixissä.

Hän on myös ollut ehdolla lukuisiin muihin palkintoihin ja kunnianosoituksiin, mukaan lukien Emmy- ja Golden Globe -palkinto.

Näyttelijä tunnetaan parhaiten rooleistaan ​​elokuvissa, kuten Big Business (1998), Tea With Mussolini (1999) ja Grandma (2015), mutta hän on esiintynyt useissa muissakin.

Lily Tomlin on myös toiminut Taikakoulubussin äänenä nuorille suunnatussa animaatiosarjassa.

Varhainen elämä ja uran alku

Lily Tomlin Net Worth

Mary Jean Tomlin, joka tunnetaan paremmin nimellä Lily Tomlin , syntyi Detroitissa, Michiganissa, vuonna 1939. Hänen isänsä, Guy, oli valmistustyöntekijä ja hänen äitinsä Lillie Mae, sairaanhoitajan assistentti. He olivat molemmat Paducahista Kentuckystä.

Richard on Tomlinin pikkuveli. Hän opiskeli Wayne State Universityssä valmistuttuaan Cass Technical High Schoolista, jossa hän opiskeli pääaineenaan biologiaa ennen kuin päätti siirtyä teatteriin.

Detroitin ja New Yorkin yökerhoissa valmistumisensa jälkeen Tomlin alkoi esittää stand-up-komediaa.

Päällä ' Merv Griffin Show ” vuonna 1965 ja ”The Garry Moore Show” vuonna 1966, hän sai ensimmäiset tv-esiintymisensä, jotka molemmat olivat lyhytikäisiä.

Mikä on Lily Tomlinin nettoarvo ja palkka?

Lily Tomlin Net Worth

Lily Tomlinin nettovarallisuus on 20 miljoonaa dollaria, ja se on tunnettu amerikkalainen näyttelijä, koomikko, kirjailija ja tuottaja.

Lily Tomlin on kerännyt joukon tunnustuksia neljän vuosikymmenen uransa aikana, mukaan lukien Tony-palkinnon parhaasta naispääosasta, Grammy-palkinnon parhaasta komediaalbumista ja lukuisia Emmy-palkintoja erinomaisesta kirjoittamisesta.

Varietee 'Rowan & Martin's Laugh-In' oli paikka, jossa Lily Tomlin sai alun perin mainetta. Tämän seurauksena hänet nimitettiin Oscar-ehdokkuuteen roolistaan ​​Robert Altmanin elokuvassa 'Nashville'.

Tomlin on työskennellyt useissa muissa projekteissa, mukaan lukien Netflix-sarja Grace ja Frankie, 9-5, Tea with Mussolini, Grandma, Grace ja Frankie ja The Magic School Bus, jossa hän äänesti Ms Frizzleä.

Näyttelijän ura

Lily Tomlin Net Worth

The Search for Signs of Intelligent Life in the Universe, joka sai ensi-iltansa Broadwaylla vuonna 1985, oli Tomlinin ensimmäinen elokuvarooli ja hänen ensimmäinen merkittävä Broadway-esitys. Hän ansaitsi näytelmän parhaan naispääosan Tony-palkinnon roolistaan ​​elokuvassa.

Hänen ensimmäinen Emmy-palkintonsa jaettiin vuonna 1974, kun hän kirjoitti ja tuotti oman TV-erikoissarjansa, Lilyn. Kun hän julkaisi komediaalbuminsa nimeltä This Is a Recording vuonna 1972, hän sai Grammy-palkinnon.

Lisäksi hän on saanut Kennedy Centerin kunnianosoitukset (2014) ja SAG Life Achievement Award -palkinnon (2014). (2017). Kuuden Emmy-palkinnon ja Daytime Emmy -palkitun näyttelijän lisäksi hänellä on yhdeksän teosta ja julkaisua.

Lily Tomlinin henkilökohtainen elämä

Lily Tomlin Net Worth

Tomlin tapasi kirjailijan Jane Wagnerin vuonna 1971 ja heistä tuli ystäviä. Jane Wagner meni naimisiin Tomlinin kanssa. He olivat olleet yhdessä 42 vuotta ennen kuin menivät naimisiin Los Angelesissa vuonna 2013 pienessä yksityisessä seremoniassa.

Tomlin ja Wagner ovat tehneet yhteistyötä useissa taiteellisissa hankkeissa elämänsä aikana. He ovat työskennelleet projekteissa, kuten Tomlinin 'And That's the Truth' -komedia-CD ja 'Anteeksipyyntö elefanteille', dokumenttielokuva.

Kuka on Lily Tomlinin vaimo?

Lily Tomlin Net Worth

Jane Wagner oli Tomlinin ensimmäinen rakkaus vuonna 1971. 'The Search for Intelligent Life in the Universe' luoja Wagner on amerikkalainen kirjailija, tuottaja ja ohjaaja.

Wagner suostui työskentelemään Tomlinin kanssa komediaalbumilla, ja he alkoivat seurustella pian sen jälkeen. Mitä tulee hänen seksuaalisuuteensa, hän on aina ollut suora.

31. joulukuuta 2013 Tomlin ja Wagner solmivat solmun yksityisessä seremoniassa Los Angelesissa 42 vuoden seurustelun jälkeen.

Wagner loi käsikirjoituksen ja Tomlin kertoi vuoden 2013 elokuvan Anteeksipyyntö norsuille, jota he työskentelivät yhdessä.

Saat lisätietoja viihdetiedoista kassalla WPR