Lena Dunham -kiista: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää!

Kiistaa

WPR

Lena Dunham on yhdysvaltalainen kirjailija, ohjaaja, näyttelijä ja tuottaja, joka syntyi 13. toukokuuta 1986. Hänet tunnetaan eniten HBO:n televisiosarjan Girls (2012–2017) luomisesta, kirjoittamisesta ja näyttelijöistä, josta hänet oli ehdolla. useita Emmy-palkintoja ja voitti kaksi Golden Globe -palkintoa. Dunham ohjasi myös muutamia jaksoja Girlsissä, mikä teki hänestä ensimmäisen naisen, joka voitti Directors Guild of America -palkinnon erinomaisesta ohjauksesta – komediasarjasta. Dunham voitti Independent Spirit Award -palkinnon parhaasta ensimmäisestä käsikirjoituksesta puoliksi omaelämäkerrallisesta itsenäisestä elokuvastaan ​​Tiny Furniture (2010), jonka hän käsikirjoitti, ohjasi ja näytteli.

Dunham nimettiin Time-lehden vuotuiselle maailman tärkeimpien ihmisten listalle vuonna 2013. Dunhamin debyyttikirja Not That Kind of Girl: A Young Woman Tells You What She's 'Learned' julkaistiin vuonna 2014.

Dunham perusti feministisen verkkosanomalehden Lenny Letterin yhdessä Girls-showrunnerin Jenni Konnerin kanssa vuonna 2015. Sanomalehti kesti kolme vuotta ennen kuin lopetti toimintansa vuoden 2018 lopulla.

lena dunham -kiista

Dunham esiintyi sarjassa elokuvissa, kuten Taustahahmot ja This Is 40 (molemmat 2012), sekä Hyvää joulua (2014). Vuonna 2016 elokuvassa My Entire High School Sinking Into the Sea, joka sai maailmanensi-iltansa Toronton kansainvälisillä elokuvajuhlilla, hän näytteli Marya.

Girlsin lisäksi hän on esiintynyt vierailevana tähtenä elokuvissa Scandal ja The Simpsons (molemmat 2015). Hän näytteli Valerie Solanasia elokuvassa American Horror Story: Cult vuonna 2017.

Koko hänen uransa ajan Dunhamin työ sekä hänen äänekäs läsnäolonsa sosiaalisessa mediassa ja haastatteluissa ovat herättäneet suurta kiistaa, kritiikkiä ja median tarkastelua.

Aikainen elämä

Dunham syntyi New Yorkin kaupungissa. Carroll Dunham on taidemaalari ja Laurie Simmons on taiteilija ja valokuvaaja, joka kuului The Pictures Generation -ryhmään ja tunnetaan nukkejen ja pienoishuonekalujen käytöstä kuvissaan sisustuskohtauksista.

Hänen isänsä on protestantti, jolla on pääosin englantilainen syntyperä, kun taas hänen äitinsä on juutalainen. Dunham on tunnistanut itsensä 'erittäin kulttuurisesti juutalaiseksi', huolimatta siitä, että tämä on kliseisin asia, jonka juutalainen nainen voi sanoa.

lena dunham -kiista

Hän pystyi palaamaan juutalaisuuteensa kuuluisan israelilaisen runoilijan teosten ansiosta Yehuda Amichai . Dunhamit ovat Tiffanyn sukulaisia, jotka ovat tunnettuja koruteollisuudessa.

Dunham aloitti opinnot Friends Seminaryssa ennen siirtymistään Saint Ann's Schooliin Brooklyniin seitsemännellä luokalla, kun hän tapasi tulevan Girls-näyttelijän Jemima Kirken, jonka hän tapasi elokuvassa Tiny Furniture.

Dunham ansaitsi myös teini-ikäisenä Scholastic Art and Writing Award -palkinnon. Hän vietti vuoden The New Schoolissa ennen muuttoaan Oberlin Collegeen, jossa hän suoritti kandidaatin tutkinnon luovasta kirjoittamisesta vuonna 2008.

Cyrus, 2014 Brownin yliopistosta valmistunut, joka näytteli Dunhamin debyyttielokuvassa Creative Nonfiction ja näytteli toisessa elokuvassaan, Tiny Furniture, on hänen nuorempi sisaruksensa. Kesät vietettiin Salisburyssa Connecticutissa Brooklynissa kasvaneiden sisarusten takia.

Lue myös: 'Netflix lähettää Ricky Gervaisin kiistanalaista standup-showta sen sijaan, että se herättäisi yleisöä.'

Kiistat

lena dunham -kiista

Koko hänen uransa ajan Dunhamin työ on herättänyt suuria kiistoja, kritiikkiä ja median tarkastelua hänen suorapuheisuutensa vuoksi sosiaalisessa mediassa ja haastatteluissa. Dunhamia on syytetty useaan otteeseen rasistisista lausunnoista.

Tytöt innostuivat sen alkuperäisestä julkaisusta, koska sen täysvalkoinen esikuva näyttelijä oli kulttuurisesti monimuotoisessa ympäristössä, kuten New York Cityssä (ainoat mustat näyttelijät pilotissa olivat koditon mies ja taksinkuljettaja, ja ainoalla aasialaisella näyttelijällä oli ainoa piirre olla hyvä Photoshopissa).

Toisen kauden kahdessa ensimmäisessä jaksossa Donald Glover Vieraana esiintyi Sandy, musta republikaani, ja Hannahin rakkaus, jota kritisoitiin tokenismiksi vastauksena ensimmäisen kauden vastareaktioon.

Dunham on puhunut vastareaktiota vastaan ​​useaan otteeseen, mukaan lukien haastattelussa IndieWirelle, kun hän sanoi:

Olen puoliksi juutalainen, puoliksi AMPIAINEN , ja kirjoitin kaksi juutalaista ja kaksi WASP:tä. Halusin välttää tokenismia castingissa. Jos minulla olisi yksi neljästä tytöstä, jos hän esimerkiksi olisi afroamerikkalainen, minusta tuntuu - ei niin, että afroamerikkalaisen tytön ja valkoisen tytön kokemukset olisivat radikaalisti erilaisia, mutta siinä täytyy olla erityispiirre. kokemus [jolle] en voinut puhua. Kirjoitin esityksen todella vatsan tasolla, ja jokainen hahmo oli pala minusta tai perustui johonkin läheiseen. Ja vasta myöhemmin tajusin, että kyseessä oli neljä valkoista tyttöä. Niin paljon kuin voin sanoa, että se oli onnettomuus, vasta myöhemmin, kun kritiikki ilmestyi, ajattelin: 'Kuulen tämän ja haluan vastata siihen.' Ja tästä on vaikea puhua, koska haluan vain kuulostaa herkältä, enkä sano mitään, mikä kauhistuttaa ketään tai saa heidät tuntemaan olonsa eristäytyneemmäksi, mutta kirjoitin jotain, joka oli erittäin erityistä kokemukselleni, ja haluan aina välttää antamasta kokemusta, jolle en voi puhua tarkasti .

Dunham kirjoitti Oberlin Collegen luokkatoverinsa seksuaalisesta väkivallasta kirjassaan Not That Kind of Girl: A Young Woman Tells You What's 'Oppinut', joka herätti keskustelua hänen tilinsä paikkansapitävyydestä ja virheellisestä henkilöllisyydestä, kun entinen Oberlin Collegen opiskelija nimeltä Barry (salanimi, jota käytetään Dunhamin väitetylle hyökkääjälle kirjassaan) haki oikeudellista neuvontaa varmistaakseen, etteivät ihmiset yhdistä häntä sisältöön.

lena dunham -kiista

Dunham kuvailee kirjassa 'Barrya' mieheksi, joka käytti cowboysaappaat, viikset, isännöi radio-ohjelmaa, työskenteli kampuksen kirjastossa ja valmistui Oberlinista vuonna 2005; Dunhamin entisen luokkatoverin Aaron Mincin asianajaja luonnehti tätä kuvausta riittävän yksityiskohtaiseksi osoittaakseen hänen asiakkaansa.

Dunham pyysi myöhemmin anteeksi sekaannusta, ja Random House julkaisi kirjan uudelleen vastuuvapauslausekkeella, jossa todettiin: 'Random House pahoittelee virhettä omasta ja kirjailijamme puolesta.'

Lue myös: Simone Biles -kiista: Jayson Tatum pakotettiin kasvattamaan 4-vuotias poika Deuce

Muut kirjan luvut, jotka kuvaavat seksuaalisia kohtaamisia hänen silloisen vuoden ikäisen sisaruksensa Cyrusin kanssa, alkaen hänen ollessaan seitsemän vuoden ikäinen, herättivät huomattavaa kiistaa ja provosoivat lukuisia artikkeleita lasten seksuaalisuudesta ja henkilökohtaisista rajoista.

Dunham nuhteli NFL:n pelinrakentajaa Odell Beckham Jr . hänen kanssaan kosketuksestaan ​​Met-gaalassa syyskuussa 2016. Dunhamin mukaan 'Istuin Odell Beckham Jr.:n vieressä, ja se oli uskomatonta, koska hän ikään kuin hän katsoisi minua ja päätti, etten vastaa hänen määritelmäänsä naisesta.

'Se on vaahtokarkki', hän sanoi. Se on lapsi. Se on koira', kertoo kertoja. Hän ei ollut töykeä; hän oli yksinkertaisesti hämmentynyt. 'Haluanko sopia?' oli yleinen mielipide. Onko se pukeutunut smokkiin? Kyllä, se on pukeutunut smokkiin. Haen puhelimeni taas.'

lena dunham -kiista

Hän jatkoi: ”Oli kuin olisimme pakotettuja olemaan yhdessä, ja hän selasi Instagramia sen sijaan, että katsoisi naista, jolla oli rusetti. 'Tätä pitäisi kutsua Metropolitan Museum of Athlets Rejecting You', ajattelin.'

Dunhamia tuomittiin hänen huomautuksistaan, joita jotkut pitivät osoituksena valkoisten oikeudesta. Sitten hän pahoitteli, että hän kuvaili hänen vuorovaikutustaan ​​ja näkemyksiään.

Dunham sanoi podcastissa joulukuussa 2016, että hän toivoi, että hän olisi tehnyt abortin, koska hän halusi ymmärtää paremmin naisia, jotka tekivät abortin. Huomautusta pidettiin yleisesti epätietoisena. Dunham pyysi myöhemmin anteeksi pitkässä Instagram-viestissä.

Dunham tuki Girls-kirjailija Murray Milleria marraskuussa 2017, kun näyttelijä Aurora Perrineau syytti häntä seksuaalisesta hyväksikäytöstä hänen ollessaan seitsemäntoista vuonna 2012.

'Vaikka ensimmäinen reaktiomme on kuunnella jokaisen naisen kertomusta', Dunham sanoi vastauksena syytöksiin, 'sisäpiiritietomme Murrayn olosuhteista varmistaa, että traagisesti tämä syyte on yksi niistä 3 prosentista pahoinpitelytapauksista, jotka raportoidaan väärin joka kerta. vuosi.”

Dunham pyysi myöhemmin anteeksi lausuntoa ja totesi, että se oli 'täsmälleen väärä hetki' antaa se ja että 'jokainen nainen, joka tulee esiin, ansaitsee tulla kuulluksi, täysin ja täydellisesti, ja meidän suhteemme syytettyyn ei pitäisi olla osa laskelmia kenenkään. tekee hänen tapauksensa analysoinnissa.'

Perrineaun sekarotujen vuoksi Dunham on leimattu 'hipsterirasistiksi' Millerin tukemisesta. Joulukuussa 2018 Dunham totesi, että hänellä ei ollut 'sisäpiiritietoa', joka vapautti Murrayn, toisin kuin hänen aikaisempi ilmoitus.

Dunham palkattiin lokakuussa 2018 kirjoittamaan käsikirjoitus nimettömälle elokuvalle, joka perustuu Melissa Flemingin muistelmakirjaan A Hope Powerful Than the Sea: One Refugee's Incredible Story of Love, Loss and Survival, joka seuraa tositarinaa Doaa Al Zamelista, joka pakeni Egyptistä Eurooppaan ja hänestä tuli yksi harvoista haaksirikkoutuneesta pakolaisveneestä selviytyneistä. Hän selviytyi päivistä avovedessä ja elätti itsensä ja kaksi orvoksi jäänyttä lasta pelkällä puhallettavalla vedellä. Elokuvan tuottavat Steven Spielberg ja J. J. Abrams.

Dunhamin palkkaaminen sai kritiikkiä ihmisiltä, ​​jotka uskoivat, että sen sijaan olisi pitänyt valita syyrialainen nainen. Toimittaja Daniel Medina kirjoitti: 'Lena Dunham korostaa esityksen merkitystä tarinankerronnassa säännöllisesti.

Hän on kuitenkin osoittanut halveksuntaa tällaisten äänien vahvistamisesta käytännössä. Nyt hänet on palkattu luomaan tarina syyrialaispakolaisesta? '.. 'Oletus siitä, että Lena Dunham sopii paremmin kertomaan tarinaa syyrialaisista kuin joku muu siihen epäsuorasti, on eräänlainen hierarkia', kirjailija Alia Malek sanoi.