Legendaarinen Dc-sarjakuvasarja ja Batman-taiteilija Tim Sale on kuollut 66-vuotiaana

Julkkis

WPR

Ilman kuvittaja Tim Salen luovuutta moderni supersankari ei olisi sitä mitä se on tänään. Hänen synkkä ja intensiivinen työnsä Batmanin, Hulkin, Hämähäkkimiehen ja Supermanin kaltaisten hahmojen parissa auttoi rakentamaan modernia mytologiaa ja ymmärtämään hahmoa.

Kauppa tuotiin sairaalaan aiemmin tällä viikolla 'vakavien terveysongelmien vuoksi', DC:n toimitusjohtajan ja ikonikollegansa mukaan. Jim Lee . Raportin mukaan Sale kuoli torstaina.

'On erittäin valitettavaa, että minun on ilmoitettava teille, että Tim Sale kuoli tänään', Salen Twitter-tili totesi. 'Hän kuoli elämänsä rakkauden rinnallaan, ja hän ihailee teitä kaikkia.'

Kuolinsyy on vielä selvittämättä. Tällä viestillä ja kunnianosoituksella DC Comics tunnusti hänen kuolemansa.

Vuonna 1956 syntynyt Sale aloitti sarjakuvatyön 1980-luvulla ja sai fanikunnan 1990-luvulla. Sale nousi kuuluisuuteen usein kirjoittajana Jeph Loeb , jonka kirja Batman: The Long Halloween nosti hänet kuuluisuuteen.

Lue myös: Beyoncen uusi albumi, Renaissance, julkaistaan ​​ensi kuussa

Pitkä halloween on kaikkien aikojen sarjakuvaklassikko, josta tuli hahmolle syvästi vaikuttava teksti, ei vain sarjakuvissa vaan vuosien mukauttamisessa, ja siitä on suoria linjoja Christopher Nolanin elokuviin ja erityisesti Matt Reevesin Batmaniin.

Legendaarinen Dc-sarjakuvasarja ja Batman-taiteilija Tim Sale on kuollut 66-vuotiaana

Salen muita merkittäviä Batman-panoksia ovat mm Legends of the Dark Knight ja Dark Victory, samoin kuin hänen työnsä Supermanin parissa ”Year One” -tyylisessä sarjassa Superman for All Seasons, kun taas Marvelissa hän auttoi muotoilemaan useiden väriaiheisia sankareita, kuten Hulk: Grey, Daredevil, lopullisia alkuvuosia. : Yellow, Spider-Man: Blue ja Captain America: White, jotka kaikki olivat myös Loebin kanssa.

He tekivät myös yhteistyötä NBC:n hittisarjassa Heroes, joka toimii toisena linkkinä sarjakuvakulttuurin ja valtavirran hyväksynnän välillä.

Itse asiassa aikana, jolloin supersankarit olivat vielä suhteellisen tuntemattomia, Salen työ osoitti ymmärrystä ja kunnioitusta näitä hahmoja kohtaan, jota useimmilta sarjakuvaalan ulkopuolelta puuttui.

Hän osallistui tarinoiden luomiseen, jotka olivat siistejä ja jännittäviä, mutta myös vivahteita ja tunteita herättäviä. Hän pystyi välittämään sen, mitä sadat sanat eivät pystyneet. Häntä tulee kova ikävä.

Marvel Entertainment kunnioitti Timiä, joka kirjoitti: ' Tim Sale oli legendaarinen taiteilija, joka loi taideteoksia sarjakuvaalalla ja sen ulkopuolella.

Lue myös: Uvalden kouluammuskelun jälkeen Raidersin omistaja Mark Davis lahjoittaa miljoona dollaria koulupiirille

Hänen Marvelin Color-sarjastaan ​​tulee upeita mestariteoksia, ja ne ovat vain pieni osa hänen maineikkaasta urastaan.

Legendaarinen Dc-sarjakuvasarja ja Batman-taiteilija Tim Sale on kuollut 66-vuotiaana

'Olemme surullisia hänen kuolemastaan ​​tänään, ja sydämemme menevät hänen perheelleen ja läheisilleen.'

DC lähetti myös surunvalittelukirjeen, jossa luki: 'Tim Sale oli ilmiömäinen taiteilija, jonka klassisten hahmojen tulkinnat sisälsivät todellista inhimillistä syvyyttä, ja hänen vallankumoukselliset sivusuunnittelunsa mullistavat tavan, jolla sarjakuvanlukijoiden sukupolvi ajatteli tarinankerronnasta.