Kim Kardashian ja muut julkkikset peruttiin 4. heinäkuuta Roe v Waden kaatumisen jälkeen

Julkkis

WPR

Kim Kardashian ja hänen sisarensa Kourtney ottivat heinäkuun neljännen vapaapäivän vastalauseena korkeimman oikeuden päätökselle kumota Roe V. Wade ja liittyivät joukkoon muita kuuluisia ihmisiä.

Tosi-tähti kaksoset aloittivat itsenäisyyspäivän julkaisemalla @bittonin vitsin Instagram Storiesissaan, jossa todettiin: 'Heinäkuun neljäs päivä on lykätty itsenäisyyden puutteen vuoksi.

Ystävällisin terveisin, naiset”, laulu julkaistiin vastauksena historialliseen vuoden 1973 päätökseen, jonka mukaan kansakunnan oikeus aborttiin julistettiin perustuslain vastaiseksi.

'Vauva, olet ilotulitus' on 10, mutta naisilla Yhdysvalloissa on vähemmän oikeuksia kuin aidolla kipinäkynällä, kertoo Twitter. Katy Perry , jonka kappaleesta 'Firework' on tullut 4. heinäkuun hymni.

Oscar-voittaja Jessica Chastain piti asian suoraviivaisena lähettämällä upean tilannekuvan itsestään kääntelemässä lintua Instagramissa sanomalla: 'Hyvää itsenäisyyspäivää minulta ja lisääntymisoikeuksiltani.'

Kim Kardashian ja muut julkkikset peruttiin 4. heinäkuuta Roe v Waden kaatumisen jälkeen

Kesäkuun 24. päivänä, jolloin enemmistöpäätöksen aborttien liittovaltion suojan kumoamisesta kirjoittivat tuomari Clarence Thomas, Samuel Alito, Brett Kavanaugh, Neil Gorsuch ja Amy Coney Barrett , Lizzo lupasi lahjoittaa 500 000 dollaria nykyiseltä kiertueeltaan Planned Parenthoodille ja muille aborttioikeusjärjestöille.

'About Damn Time' -kappaleen laulaja ilmoitti 4. heinäkuuta, että hän lahjoittaisi kaikki viikonlopun nettotulot muotovaateyrityksensä Kittyn järjestölle, joka tukee aborttioikeuksia.

Top Chefin juontaja Padma Lakshmi pysyi uskollisena brändilleen tekemällä kakun, jossa lukee 'Separate Church & State', jonka hän näytti Instagramissa.

'Ei paljoa juhlimaan tätä neljättä, pelkään', hän jatkoi kuvatekstissä. Toivotaan vain, että tänään on turvallisuuden ja rauhallisuuden päivä kaikille ja että maamme vetäytyy pian syrjään.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Mitä tahansa, jatkamme pyrkimystä siihen päivään, jolloin jokaisella on samat oikeudet, ainakin oman persoonansa ja ruumiinsa suhteen, sekä yksityisyys tehdä omat päätöksensä, rakastaa ketä rakastaa ja elä rauhassa.

Kim Kardashian ja muut julkkikset peruttiin 4. heinäkuuta Roe v Waden kaatumisen jälkeen

Kun korkeimman oikeuden päätös julkistettiin, laaja lista merkittävistä henkilöistä, mukaan lukien julkkikset, ilmaisi närkästymisensä.

Vastauksena päätökseen, jonka mukaan osavaltiot voivat säätää omat aborttimääräynsä, julkkikset, kuten Halle Berry, Taylor Swift, Sophie Turner , Sarah Michelle Gellar, Pedro Pascal, Andy Cohen ja muut reagoivat sosiaalisessa mediassa.