Khaby Lame: Tik Tokin kuningas tehdastyöstä

Julkkis

WPR

Kuten monet meistä, Khaby Lame käytti TikTokia pandemian alkuvaiheessa. Covidin vuoksi senegalilais-italialainen oli juuri menettänyt työpaikkansa tehdastyöläisenä Chivassossa, Torinon esikaupungissa, joka sijaitsee 12 kilometriä kaupungin keskustasta koilliseen, eikä hän ollut varma mitä tehdä.

Hän alkoi julkaista videoita, aivan kuten monet muut ihmiset ennen häntä. Aluksi he olivat hiljaisia, läheisiä reaktioita naurettaviin tapahtumiin italiankielisillä tekstityksillä.

Lamen heittely lyhyiden videoiden jakamissovelluksen kanssa sai vakavan käänteen, toisin kuin useimmat meistä. 22-vuotias on nyt TikTokin kuningas kahden stratosfäärivuoden jälkeen.

Lame korvasi Charli D’Amelion sovelluksen suosituimpana sisällöntuottajana kesäkuun lopulla.

Viime kuussa Vidconissa, joka juhli digitaalisten sisällöntuottajien maailmaa TikTokin ja YouTuben kaltaisilla alustoilla, D'Amelio sanoi: 'Minusta tuntuu, että on aika jonkun muun ottaa tämä rooli, ja olen ylpeä hänestä.' Vidcon pidettiin Los Angelesissa.

Jos haluat nauraa, olet oikeassa paikassa, sanoo Lame, jolla on tällä hetkellä 146 miljoonaa sovelluksen käyttäjää seuraamassa häntä.

Hän allekirjoitti juuri sponsorointisopimuksen kryptovaluuttayhtiö Binancen kanssa edistääkseen sen palveluita, mikä osoittaa, kuinka varakkaaksi hän on tullut maineensa ansiosta. Kendall Jennerin ja Hailey Bieberin myötä hän on jo auttanut Hugo Bossia mainoksissa.

Khaby Lame: TikTokin kuningas tehdastyöstä

TikTokin Euroopan pääjohtajan Rich Waterworthin mukaan oli mahtavaa seurata Khabyn nousua kuuluisuuteen alustalla. 'Vain kahdessa vuodessa hän on mennyt komediaskettien kirjoittamisesta makuuhuoneessaan ja hänestä on tullut maailman toinen luoja, joka on ylittänyt 100 miljoonan seuraajan virstanpylvään', kirjailija sanoo.

Mutta kuinka alle kaksi vuotta sitten tehtaalla työskennellystä tuli maailman tunnetuin koomikko ja Buster Keatonin ärtyneiden reaktioiden elävä perillinen?

Khaby Lame on TikTokin 2000-luvun Tinseltown-tähden vastine, joka antaa monimutkaisten viruselokuvien pelata kaikkea kaksoisnivelistä käännettävistä avaimien saamiseen ulos lukitusta autosta ennen kuin heikentää niitä raa'asti silmiä pyörittämällä.

Se, että hänellä on 'jokamiehen' mentaliteetti ja hän on hallinnut oman ainutlaatuisen stikkin, on syy siihen, että hän on niin hyvin pidetty. Shabyn elokuvat ovat nopeita, hiljaisia ​​ja humoristisia, sanoo Leedsin yliopiston tutkijatohtori D Bondy Valdovinos Kayen ja TikTok-kirjan toinen kirjoittaja.

kielelliset ja kulttuuriset esteet voitetaan niiden avulla. Joissakin hänen aikaisemmissa, enemmän pidetyissä videoissaan ommelominaisuutta käytettiin usein lisäämään kappaleen alkuun lyhyt leike toisesta videosta.

On selvää, että Lamella on lahja valaista elämän omituisia omituisia asioita, mutta hän sattui myös olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Vuoden 2020 lopulla ja vuoden 2021 alussa, kun hän alkoi saada faneja, TikTok tunnettiin enimmäkseen sovelluksena, jota teini-ikäiset käyttivät tanssimaan suosikkikappaleidensa mukaan.

'Khabyn innovatiivinen huumori korosti TikTokin toisen näkökohdan, joka voi tarjota tietämättömille pääsypisteen tutkimaan, mitä muuta alustalla oli tarjota', Valdovinos Kaye väittää.

Timothy Armoo, Z-sukupolven markkinointiyrityksen Fanbytesin perustaja ja entinen toimitusjohtaja, väittää, että se, että hän on hiljaa, auttaa tuntemaan läheisemmän yhteyden häneen.

Khaby Lame: TikTokin kuningas tehdastyöstä

Kummallisen tilanteen keskellä Armoo ​​vertaa sitä vieraan silmien kohtaamiseen. ”Hiljaisuudestasi huolimatta olet tietoinen siitä, mitä toinen ajattelee. Luot vahvan siteen jonkun kanssa tekemällä niin.

Armoon mukaan Lame vetoaa myös yrityksiin, jotka yrittävät hyötyä hänen menestyksestään ja erottua siitä. Ihmiset tukevat häntä vieläkin enemmän, koska hän ei mukaudu vaikuttajakuvaan.

Yleisö pitää Lamea varsin kiehtovana sen kontrastin vuoksi D'Amelion kanssa, joka on ja edustaa valkoista, keskiluokkaista ja jo ennestään varakasta Amerikkaa.

Se sopii myös täydellisesti siihen, mitä TikTok haluaa olla: monipuolinen, uraauurtava alusta, joka voi nostaa kenet tahansa suosioon ilman perinteisten mediaportinvartijien apua.

Sillä aikaa Katy Perry, Justin Bieber ja Barack Obama ovat Twitterin kolme parasta julkkista, ja Cristiano Ronaldo on Instagramin seuratuin julkkis, jonka fyysisiä kuvia fanit ihailevat, TikTokin toteemi on paljon yleisempi.

Sisäiset TikTok-tiedot osoittavat, että 10 % hänen katsojistaan ​​sijaitsee Yhdysvalloissa, 9 % Brasiliassa ja 5 % Meksikossa. Hän vetoaa katsojiin lähes yhtä lailla, mikä on vaikuttajalle epätavallista.

Waterworthin mukaan hänen saavutuksensa on 'osoitus siitä, kuinka perustavanlaatuisella ja todellisella tavalla ilmaistu luovuus voi olla kipinä sitouttaa ja yhdistää miljoonia ihmisiä ympäri maailmaa'. 'Khabyn kertomus symboloi myös sitä, miksi TikTokista on pian tulossa paikka, jossa paljastetaan viihteen suurimmat tähdet ja kasvot', sanoi kirjoittaja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit-