Justin Bieberin sairaus – kuinka hän sai diagnoosin Ramsay Hunt -syndroomasta!

Sairaus

WPR

Justin Drew Bieber on kanadalainen muusikko, joka syntyi 1. maaliskuuta 1994. Bieber on tunnettu genren uhmaavasta lahjakkuudestaan ​​ja sillä on ollut merkittävä vaikutus moderniin popmusiikkiin.

Hänet perusti amerikkalainen levyjohtaja Scooter Braun, ja hän teki sopimuksen RBMG Recordsin kanssa vuonna 2008. Hänestä tuli nopeasti teini-idoli julkaissut debyytti-EP:n My World (2009).

Justin Bieber: Mikä on Ramsay Hunt -syndrooma, laulajaan vaikuttava tila?

Virusinfektion vuoksi, joka on halvaantunut Justin Bieberin kasvojen toinen puoli, hän on joutunut lykkäämään tulevia esiintymisiään.

Instagramiin lähetetyssä videossa Justin Bieber kertoi seuraajilleen, että 'tämä silmä ei räpytä'. Tällä puolella kasvojani en pysty virnistelemään. Tämä sierain on liikkumaton.

28-vuotias kanadalainen musiikkitaiteilija kärsii Ramsay Hunt -syndroomasta. Sen aiheuttaa sama virus, joka aiheuttaa vesirokkoa, varicella zoster.

Vesirokkovirus voi pysyä lepotilassa elimistössä vuosikymmeniä sen jälkeen, kun ihminen on parantunut. Selkäjuuren ganglio, ryhmä selkäytimen vieressä olevia hermosoluja, on siellä, missä se tyypillisesti piiloutuu.

Virus ei osoita mitään oireita ollessaan lepotilassa. Se aktivoituu uudelleen joillakin yksilöillä. Tämä voi tapahtua itsestään tai tunnetun laukaisijan, kuten stressin, aiemman infektion (erityisesti COVID-19), immuunijärjestelmän heikkenemisen tai muun sairauden seurauksena.

justin bieberin sairaus

Lue lisää: Michael Gersonin sairaus: Päivitys hänen terveydentilastaan ​​ja hyvinvoinnistaan!

Kaikki nämä tekijät muuttavat immuunijärjestelmän toimintaa, jolloin vesirokkovirus voi aktivoitua uudelleen ja levittää tautia.

Kun virus aktivoituu uudelleen, se ilmenee usein kivuliaana ihottumana ja rakkulana, joka tunnetaan vyöruusuina yhdellä kehon alueella (yleensä vartalossa).

Ramsay Hunt -oireyhtymä, joka on nimetty sairauden alun perin vuonna 1907 luonnehtineen lääkärin James Ramsay Huntin mukaan, on kuitenkin termi, jota käytetään, kun uudelleenaktivaatio vaikuttaa kasvohermoon, pään hermoon.

Kaikilla vesirokkoa sairastaneilla on mahdollisuus saada Ramsey Hunt -oireyhtymä, jota esiintyy yleensä viidellä 100 000 ihmisestä vuodessa.

Kuinka se vahingoittaa ihmisiä

Kasvokanava, hyvin pieni käytävä, on paikka, jossa kasvohermo poistuu aivoista ja kulkee kasvoille. Kasvojen vasemman ja oikean puolen toimittamiseksi aivojen kummallakin puolella on yksi.

Pienikin ärsytys voi supistaa hermoa, koska tämä pieni, luinen putki sijaitsee erittäin tiheän luunpalan sisällä. Se voi myös olla äärimmäisen haastavaa parantaa sen syvän kallon sijainnin vuoksi.

Koska kasvohermo jakaa osan reitistään vestibulokokleaarisen hermon kanssa, joka vaikuttaa kuuloon ja tasapainoon, joillakin Ramsay Hunt -oireyhtymän potilailla on myös kuuloongelmia, kuten tinnitusta, ja toisinaan tasapainoongelmia.

Tämän taudin merkit ja oireet vaihtelevat henkilöstä toiseen, mutta kasvojen ilmeen lihaksia hoitava kasvohermo on tyypillisesti halvaantunut, mikä vaikeuttaa hymyilemistä tai rypistystä. Räpyttäminen saattaa myös olla rajoitettua, ja joidenkin henkilöiden puhe on epäselvää ja makuaisti on muuttunut.

justin bieberin sairaus

Halvauksen kanssa samalla puolella korvassa ja sen ympärillä esiintyy usein tuskallista ihottumaa. Tästä ihottumasta on selvää, että Bellin halvaus ei ole syy (toinen kasvojen halvaus).

Ramsay Hunt -oireyhtymässä on ongelmia, joista yksi on sarveiskalvovaurion riski (jossa valo kulkee näön kautta).

Tämä johtuu vilkkumisen puuttumisesta, mikä pitää silmän voideltuna. Myös kyynelrauhanen, joka saa ravintoa kasvohermosta, on myös halvaantunut. Tämä rauhanen luo liukasteen silmälle.

Ramsay Hunt -oireyhtymästä kärsivät voivat vaatia tekokyyneleitä silmiensä kostuttamiseksi. Ja yöllä loukkaantunut silmä on teipattava kiinni.

Hoidossa käytetään usein steroideja, kipulääkkeitä ja viruslääkkeitä. Täydellisen toipumisen todennäköisyys on suurin, kun hoito aloitetaan mahdollisimman pian.

70 % potilaista toipuu täysin, kun niitä hoidetaan kolmen päivän kuluessa oireiden alkamisesta. Täydellisen toipumisen todennäköisyys putoaa kuitenkin 50 prosenttiin, jos hoitoa ei aloiteta tällä aikavälillä.

Lue lisää: Dave Attellin sairaus: Päivitys hänen terveydentilastaan ​​ja hyvinvoinnistaan!

Katso tämä postaus Instagramissa

Justin Bieberin (@justinbieber) jakama viesti

Voimme luottaa siihen Justin Bieber saa erinomaista hoitoa ja parantuu ihanteellisesti pian täydellisesti.

Saat lisätietoja viimeisimmistä päivityksistä vierailemalla verkkosivustollamme: WPR