John Wayne -kiista: John Waynen rasististen lausuntojen vuoksi näyttely poistetaan!

Kiistaa

WPR

Morrison, Marion Robert (26. toukokuuta 1907 – 11. kesäkuuta 1979), joka tunnetaan joskus nimellä John Wayne ja hänen näyttämönimi The Duke , oli amerikkalainen näyttelijä, joka nousi kuuluisuuteen Hollywoodin kultakauden pääosien ansiosta, erityisesti länsi- ja sotaelokuvissa.

Hänen uransa kukoisti 1920-luvun hiljaisesta aikakaudesta American New Waveen, ja hän esiintyi yhteensä 179 elokuvassa ja televisio-ohjelmassa.

Kolmen vuosikymmenen ajan hän oli a top lipputulojen arvonta , ja hän jakoi näytön monien muiden sen ajan merkittävien Hollywood-hahmojen kanssa. American Film Institute nimesi Waynen yhdeksi yhdysvaltalaisen vintage-elokuvan parhaista miesnäyttelijöistä vuonna 1999.

Aikainen elämä

Asuinpaikka, jossa Wayne syntyi vuonna 1907 Wintersetissä, Iowassa Wayne syntyi Marion Robert Morrisonina 26. toukokuuta 1907 Wintersetissä, Iowassa, osoitteessa 224 South Second Street.

Naapuruston päivälehti Winterset Madisonian raportoi Waynen syntymäpainon 30. toukokuuta 1907 ilmestyneen painoksen sivulla 4 olevan 13 lb (eli noin 6 kg). Kun Waynen vanhemmat päättivät antaa seuraavan lapsensa nimeksi Robert, Wayne väitti, että hänen toinen nimensä muutettiin pian Robertista Michaeliksi.

Katso tämä postaus Instagramissa

Viesti, jonka on jakanut John Wayne 'The Duke' (@johnwayneofficial)

Perusteellinen tutkimus ei kuitenkaan ole paljastanut tällaista oikeudellista muutosta. Wayne eli koko elämänsä käyttäen Marion Robert Morrisonia laillisena henkilöllisyytensä.

Monet ihmiset ymmärtävät sen John Wayne , todellinen John Wayne, ei roolit, joita hän esitti elokuvissa, oli itsensä myöntänyt homofoobi, naisvihaaja ja valkoisten ylivallan kannattaja. Waynen ajatuksia tukevat laajasti jaetut haastattelut ja videot.

Aiheeseen liittyvä: Al Franken -kiista: Tarkista tästä Miksi Al Frankenin eroaminen on niin kiistanalaista?

Hän sanoi seuraavan vuoden 1971 kuuluisassa Playboy-haastattelussa:

”Uskon valkoisten ylivaltaan ennen kuin mustia on koulutettu vastuullisuuteen asti. Mielestäni ei ole oikein asettaa holtittomia ihmisiä valta-, johtajuus- tai päätöksentekoon. En tunne pahaa siitä tosiasiasta, että nämä ihmiset olivat orjia viisi tai kymmenen sukupolvea sitten.

Wayne totesi: ”En usko, että teimme väärin ottaessamme tämän upean kansan pois alkuperäisasukkailta. … [Meidän väitetty varastaminen heiltä tämä kansakunta oli todellakin selviytymiskysymys. Monet ihmiset tarvitsivat tuoretta maata, mutta intiaanit yrittivät itsepintaisesti pitää sen itselleen.

Wayne kutsui Midnight Cowboyn ja Easy Riderin avainnäyttelijöitä 'kieroutuneiksi' ja kuvaili heitä homofobisesti. John Waynen valkoisen ylivallan ajamat näkemykset herättävät yhä enemmän keskustelua. Kalifornian osavaltion yleiskokous hylkäsi 'John Wayne Dayn' vuonna 2016.

Hänen rasistiset kommentinsa löydettiin Twitterissä vuonna 2019, ja Los Angeles Times ja OC Register julkaisivat mielipideartikkeleita, joissa vaadittiin hänen nimensä poistamista. USC:n opiskelijat vaativat hänen muistoesineensä poistamista kampukselta.

Näitä yrityksiä on edelleen olemassa. Orange Countyn demokraattinen puolue hyväksyi 26. kesäkuuta päätöslauselman, jossa puolustetaan John Waynen nimen ja kaltaisuuden hävittämistä. Eläkkeellä oleva Yhdysvaltain armeijan eversti ja Kalifornian entinen liittovaltion rikossyyttäjä Tom Umberg vaativat 28. kesäkuuta julkaistussa mielipideartikkelissa hänen nimensä poistaminen.

Lisää ryhmiä liittyy muutospyyntöön, mukaan lukien Orange County NAACP, Kalifornian demokraattisen puolueen afrikkalainen ja amerikkalainen puolue, Los Angelesin Amerikan ja islamin välisten suhteiden neuvosto, Coalition for Humane Immigrant Rights, Chicanxs United, National Union of Healthcare Workers, Järjestäytyneet Orange Countyn yhteisöt vastuullisesta kehityksestä ja United Food and Commercial Workersista.

john waynen kiista

Nimesi lisääminen auttaa meitä lähettämään viestin Orange Countyn hallintoneuvostolle, että kansainvälisen lentokentän on aika heijastaa maan arvoja.

Aiheeseen liittyvä: Patrick Reedin kiista: Hän jättää huomioimatta viljelijän voittoa vuotta myöhemmin ympäröivän kritiikin!

John Wayne Net Worth:

Hänen kuollessaan vuonna 1979 John Wayne, yhdysvaltalainen näyttelijä, ohjaaja ja tuottaja, oli 7 miljoonaa dollaria nettovarallisuus. Se vastaa noin 25 miljoonaa dollaria tämän päivän rahassa inflaation jälkeen.

Pian hänen kuolemansa jälkeen hänen tilansa koko julkistettiin. Kiinteistö arvoltaan miljoona dollaria ja henkilökohtainen omaisuus noin 6 miljoonaa dollaria kuului kiinteistöön.

Katso tämä postaus Instagramissa

Viesti, jonka on jakanut John Wayne 'The Duke' (@johnwayneofficial)

Sijoitusten ja rojaltien kautta hän tuotti 100 000 dollarin vuotuista passiivista tuloa eli 350 000 dollaria nykyrahassa. Waynella oli kiinteistöjä Puget Soundilla Washingtonissa, Arizonassa ja lähellä Newport Harboria.

Saat lisätietoja viimeisimmistä päivityksistä vierailemalla verkkosivustollamme: WPR