JK Rowling Net Worth: Kuinka rikas tämä henkilö on vuonna 2022!

Julkkis

WPR

J.K. Rowling on yksi Hollywoodin rikkaimmista ihmisistä, sillä hän on ansainnut miljardi dollaria Harry Potter -kirjoista ja -elokuvista.

Poikavelhosarjan läpimurtonsa jälkeen hän on ollut jatkuvasti maailman parhaiten palkattujen kirjailijoiden joukossa, ja tällä hetkellä hän on Yhdistyneen kuningaskunnan 196. rikkain henkilö.

Franchising sekä hänen muut projektinsa, kuten Cormoran Strike -sarja salanimellä Robert Galbraith, ovat kasvattaneet 56-vuotiaan nettovarallisuutta merkittävästi viimeisen vuoden aikana.

Joulusika, erillinen lastenkirja, julkaistiin myös lokakuussa.

Rowlingin saavutus on yksi aikamme tunnetuimmista räsy rikkaudesta -tarinoista; ennen kuin hän teki varallisuutensa, hän määritteli taloudellisen asemansa 'niin köyhäksi kuin on mahdollista olla nyky-Britanniassa olematta koditon' Harvardissa pitämässään puheessa.

Forbes-lehden vuonna 2004 mukaan hänestä tuli maailman ensimmäinen miljardöörikirjailija.

Hän esiintyi alun perin rikkaiden listalla vuonna 2001, samana vuonna, kun ensimmäinen Harry Potter -elokuva julkaistiin, nettoarvoltaan 65 miljoonaa puntaa (87 miljoonaa dollaria), mutta seuraavan vuoden loppuun mennessä hän oli kasvattanut omaisuutensa 226 miljoonaa puntaa.

Lue myös: Peter Guber Net Worth 2022: Reaaliaikainen päivitys rikkaammasta elämästä!

Aikainen elämä

JK Rowling Net Worth

Joanne ('JK') Rowling syntyi 31. heinäkuuta 1965 Yatessa, Gloucestershiressä, Englannissa. Hän kirjoitti lyhyitä fantasiatarinoita ja luki niitä siskolleen Diannelle, kun tämä oli lapsi.

Hän on ilmoittanut, että hänen lapsuusvuodet olivat vaikeita vedoten kireään suhteeseen isäänsä sekä äitinsä jatkuvaan terveysongelmiin multippeliskleroosin kanssa.

Hän on kertonut perustaneensa Hermione Grangerin itseensä, kun hän oli 11-vuotias. JK matkusti Portoon, Portugaliin opettamaan englantia valmistuttuaan Exeterin yliopistosta, jossa hän opiskeli ranskaa ja klassikoita.

Mikä on Jk Rowlingin nettoarvo?

JK Rowling on brittiläinen kirjailija ja elokuvatuottaja, jolla on miljardin dollarin omaisuus. JK Rowling on yksi Ison-Britannian rikkaimmista yksityishenkilöistä ja ensimmäinen kirjailija, jonka nettovarallisuus on miljardi dollaria. J.K. on tunnetusti vartioitu omista asioistaan ​​ja on kiistänyt olevansa miljardööri.

Näin voi olla, jos hän on salaa lahjoittanut suuren osan omaisuudestaan ​​hyväntekeväisyyteen. Hän on lahjoittanut hyväntekeväisyyteen ainakin 150 miljoonaa dollaria.

JK Rowling Net Worth

Kuten ehkä tiedät, hän nousi mainetta ja rahaa kirjoittaessaan 'Harry Potter' -fantasiasarjaa, joka on myyty maailmanlaajuisesti 500 miljoonaa kirjaa sen käyttöönoton jälkeen vuonna 1997.

Kirjat tuottivat monen miljardin dollarin elokuva-, kauppatavara- ja teemapuistoteollisuuden. J.K. ansaitsee 50–100 miljoonaa dollaria vuodessa lukuisista yrityksistään.

Hän tienasi 90 miljoonaa dollaria kesäkuun 2018 ja kesäkuun 2019 välisenä aikana. Hän on yksinhuoltajaäiti, joka on hyvinvoinnista huolehtiva, ja hän kirjoitti ensimmäisen kirjan.

NETTOVARALLISUUS: 1 MILJARDIA dollaria
Ammatti:Ammattimainen kirjoittaja
Syntymäaika:31. heinäkuuta 1965 (56-vuotias)
Maa:Yhdistynyt kuningaskunta
Korkeus:5 jalkaa 5 tuumaa (1,65 m)

Lue myös: Luke Combsin nettovarallisuus: Kuinka rikas tämä henkilö on vuonna 2022!

Harry Potter

Viivästyneen junamatkan aikana Manchesterista Lontooseen vuonna 1990 Rowling sai idean ensimmäiseen romaaniinsa, joka kertoo lapsesta, joka huomaa olevansa velho ja astuu velhokouluun työskennellessään Amnesty Internationalin sihteerinä ja tutkijana. Hän alkoi kirjoittaa sitä heti palattuaan Clapham Junction -asuntoonsa.

Hänen ensimmäinen romaaninsa, 'Harry Potter ja viisasten kivi', joka nimettiin uudelleen nimellä 'Sorcerer's Stone' Yhdysvalloissa, julkaistiin vuonna 1995. Hän löysi kirjallisen agentin ja lähetti käsikirjoituksensa kahdelletoista kustantamolle, jotka kaikki hylkäsivät hänet. Bloomsbury Publishing antoi hänelle luvan ja 1 500 punnan ennakkomaksun vuotta myöhemmin.

Bloomsburyn puheenjohtaja oli antanut hänen 8-vuotiaalle tyttärelleen kirjan ensimmäisen luvun luettavaksi, ja hän vaati nopeasti loput vahvistaen valinnan julkaista kirja. Scottish Arts Council myönsi nopeasti Rowlingille apurahan toisen kirjan viimeistelyyn.

JK Rowling Net Worth

'Harry Potter ja viisasten kivi' julkaistiin kesäkuussa 1997, ja painos oli vain 1 000 kappaletta, joista osa meni suoraan kirjastoihin.

Nukkuromaani alkoi pian voittaa tunnustuksia ja kerätä huomiota, ja Scholastic Inc osti sen julkaisuoikeudet huutokaupassa vuonna 1998. Yhdysvalloissa Scholastic nimesi kirjan uudelleen vuonna 1998 'Harry Potter ja viisasten kivi' Rowling myöntää nyt olevansa eri mieltä ja katuunsa.

Tästä sarjan ensimmäisestä kirjasta tulee ensimmäinen seitsemän kirjan sarjasta, sekä valtavan kirjallisuuden, elokuvan ja lisensointiteollisuuden alku. 'Harry Potter' -kirjat rikkoivat kirjallisuuden myyntiennätyksiä, kun niiden suosio kasvoi ympäri maailmaa. Kahdenkymmenenneljän tunnin sisällä julkaisustaan ​​'Harry Potter and the Half-Blood Prince' ja 'Harry Potter and the Deathly Hallows' myivät molemmat yhdeksän ja yksitoista miljoonaa kappaletta. Kirjat on nyt käännetty 65 eri kielelle ympäri maailmaa.

Sarja merkitsi käännekohtaa nuorten lukemiskiinnostuksen herättämisessä, kun nuorten lukijamäärä laski ja nuorten aikuisten uskottiin hylkäävän kirjoja nopeasti kasvavan internetin hyväksi.

Jk Rowlingin elokuvat

JK Rowling Net Worth

Kirjat olivat niin suosittuja, että niistä tehtiin nopeasti hittielokuvasarja, jonka Warner Brothers aloitti kuvaamisen vuonna 1998 maksettuaan seitsennumeroisen summan kahden ensimmäisen kirjan mukauttamisoikeuksista.

'Harry Potter ja viisasten kivi', ensimmäinen Harry Potter -sarjaan perustuva elokuva, julkaistiin marraskuussa 2001, jota seurasi 'Harry Potter ja kirottu lapsi' marraskuussa 2002. 'Harry Potter ja Azkabanin vanki' ja ' Harry Potter and the Goblet of Fire”, jatko-osa Harry Potter -kirjoille, julkaistiin vuonna 2004 ja 2005.

Heinäkuussa 2007 ja heinäkuussa 2009 julkaistiin toinen ja kolmas elokuvasovitus. ”Harry Potter and the Deathly Hallows”, sarjan viimeinen osa, julkaistiin kahdessa osassa marraskuussa 2010 ja heinäkuussa 2011.

Steve Kloves kirjoitti kaikki käsikirjoitukset, lukuun ottamatta viidettä elokuvaa, jota Rowling avusti. Lukemalla jokaisen käsikirjoituksen ennen sen kuvaamista hän pystyi vaikuttamaan luovasti. Rowlingin tärkein toive elokuville oli, että ne kuvattaisiin kokonaan Isossa-Britanniassa ja brittiläiset näyttelijät esittäisivät kaikki roolit.

JK Rowling Net Worth

Vuonna 2013 Warner Bros. ja Rowling ilmoittivat suunnitelmastaan ​​tehdä viiden elokuvan sarja, jonka keskiössä on Newt Scamander, 'Fantastic Beasts and Where to Find Them' -kirjan kirjoittaja. Rowling osallistuu näiden projektien tuotantoon ja käsikirjoituksiin.

Ensimmäinen 'Fantastic Beasts' -elokuva ilmestyi vuonna 2016, ja se sijoittuu 70 vuotta ennen 'Harry Potter' -kirjojen tapahtumia. Jatko-osa elokuvalle 'Fantastic Beasts and Where to Find Them' julkaistiin marraskuussa 2018, ja se sijoittuu nykypäivään.

Lue myös: Toni Braxton Net Worth 2022: Amerikkalainen laulaja, lauluntekijä ja pianisti tulot!

Henkilökohtainen elämä

Rowling meni naimisiin portugalilaisen televisiotoimittajan Jorge Arantesin kanssa vuonna 1992 ja sai tyttären (Jessica) 27. heinäkuuta 1993 Portugalissa.

17. marraskuuta 1993 pari erosi, ja Rowling ja hänen tyttärensä muuttivat Edinburghiin Skotlantiin.

Koko sen ajan hän työskenteli ensimmäisessä ' Harry Potter ” -elokuva, JK oli itsekuvannut rahaton, kärsivä yksinhuoltajaäiti. Hän oli masentunut ja harkitsi itsemurhaa tänä aikana.

JK Rowling Net Worth

Hän meni naimisiin anestesialääkäri David Murrayn kanssa vuonna 2001, ja heillä oli kaksi yhteistä lasta sekä Jessica edellisestä avioliitostaan. He asuvat Skotlannissa, Edinburghissa, Lontoossa ja Aberfeldyssä.

Anne Rowling , Rowlingin äiti, kuoli joulukuussa 1990 kymmenen vuoden taistelun jälkeen multippeliskleroosia vastaan. Annen kuolema inspiroi JK:n työskentelyä merkittävästi, kun hän siirsi tuskansa Harry Potteriin ja hänen tapaansa käsitellä surua.