Jeff Bezos Net Worth: Onko Jeff maailman rikkain henkilö?

Nettovarallisuus

WPR

Amerikkalainen yrittäjä, mediamoguli, sijoittaja, ohjelmistokehittäjä ja kaupallisen avaruusmatkailun pioneeri Jeffrey Preston Bezos syntyi 12. tammikuuta 1964.

Hän perusti yrityksen ja toimi sen toimitusjohtajana ennen kuin hänestä tuli sen toimitusjohtaja.

Bloombergin miljardien indeksin ja Forbesin miljardööriluettelon mukaan Bezosin nettovarallisuus oli yli 159 miljardia dollaria elokuussa 2022, mikä tekee hänestä maailman toiseksi rikkain.

Jeff Bezosin varhainen elämä ja ura

Albuquerquessa, New Mexicossa, 12. tammikuuta 1964 Bezos syntyi Jeffrey Preston Jorgenseniksi Jacklyn ja Ted Jorgensenille. Kun hän oli pieni lapsi, hänen vanhempansa erosivat, ja hänen äitinsä meni naimisiin Miguel Bezosin kanssa.

Koska Miguelista tuli pojan adoptioisä, hänelle annettiin Bezos-sukunimi. Varhaisessa iässä Jeffin uteliaisuus luonnon maailmaa kohtaan heräsi. Hänen perheensä lähti juuriltaan ja suuntasi etelään Miamiin, kun hän oli valmis aloittamaan yläkouluvuotensa. Hän oli luokkansa huippuoppilas ja valmistui jopa valmentajaksi.

jeff bezos nettovarallisuus

Lue lisää: Elon Muskin nettoarvo vuonna 2022: planeetan rikkain mies 262,9 miljoonalla dollarilla!

Princetoniin opiskellessaan hän löysi intohimonsa tietojenkäsittelyyn ja ansaitsi lopulta kandidaatin tutkinnon sekä sähkötekniikasta että tietojenkäsittelytieteestä.

Yliopiston päätyttyä hän olisi voinut valita useista halutuista tehtävistä, mutta hän päätti työskennellä Fitelissä, finanssiteknologiayrityksessä. Hän vaihtoi uraa ja aloitti työskentelyn pankkialalla, erityisesti D.E. Shaw & Co. Hän liittyi yritykseen apulaisjohtajana ja jätti varatoimitusjohtajan tehtävät neljä vuotta myöhemmin.

Bezos tapasi tulevan vaimonsa työskennellessään D.E. Shaw & Co., ja siellä hän sai idean verkkokirjakaupasta, jonka hän myöhemmin nimesi Amazoniksi.

Mikä on Jeff Bezosin nettoarvo?

Amerikkalainen yrittäjä, hyväntekijä ja avaruusmatkailija Jeff Bezos tunnetaan ehkä parhaiten verkkokaupan jättiläisen Amazon.comin perustamisesta. Muutama Jeff Bezosin Amazon.com-sivuston monista nimikkeistä mainitakseni, että hän on toimitusjohtaja, presidentti ja hallituksen puheenjohtaja.

Heinäkuussa 2017 hänestä tuli maailman rikkain henkilö, joka ohitti Bill Gatesin ensimmäistä kertaa. Hän oli keskeytyksettä maailman rikkain henkilö lokakuun 2017 ja tammikuun 2021 välisenä aikana.

Tätä kirjoitettaessa Amazonin perustaja Jeff Bezos on arviolta 130 miljardin dollarin arvoinen.

Katso tämä postaus Instagramissa

Jeff Bezosin (@jeffbezos) jakama viesti

Jeff omistaa 55 miljoonaa Amazonin osaketta eli noin 12 prosenttia kaikista osakkeista yhtiön viimeisimmän SEC-hakemuksen mukaan. Oli aika, jolloin hän hallitsi 80 miljoonaa Amazonin osaketta.

Osana hänen huhtikuun 2019 avioerosopimustaan MacKenzie Bezos , Jeff luovutti 19,7 miljoonaa osaketta entiselle vaimolleen. Näiden osakkeiden arvo oli noin 36 miljardia dollaria siirtohetkellä.

Jeffin nettovarallisuus putosi 150 miljardista dollarista 114 miljardiin dollariin sovinnon seurauksena. Sen lisäksi, että Jeff oli varhainen sijoittaja Google.comissa ennen sen listautumisantia, hän omistaa tällä hetkellä vähintään miljardi dollaria Alphabet Inc:n osakkeita.

Onko Jeff Bezos maailman rikkain mies?

Jeffin korkein nettovarallisuus, 200 miljardia dollaria, ei nosta häntä edes 10 parhaan joukkoon historian rikkaimpien ihmisten joukossa, kun otamme huomioon inflaation.

Jos käytämme lukua 200 miljardia dollaria, se olisi yhdestoista suurin yhden ihmisen keräämä omaisuus (inflaatio laskettuna). Kun öljytycoun John D. Rockefeller kuoli, hänen arvonsa oli lähes 340 miljardia dollaria inflaatio huomioon ottaen.

Saavuttaako Jeff Bezos miljardöörin aseman?

Tässä maailmassa voi tapahtua mitä tahansa. Mutta jos hän aikoo tulla triljonääriksi vain Amazon-osakkeidensa kautta, se on kunnianhimoinen tavoite.

jeff bezos nettovarallisuus

Jeff , joka omistaa 12 prosenttia Amazonin osakkeista, lisää paperin arvoa 120 miljardilla dollarilla jokaista biljoonaa dollaria kohden. Amazonin markkina-arvon pitäisi olla yli 8,3 biljoonaa dollaria, jotta Jeffistä tulisi miljardööri pelkästään hänen osakkeistaan.

Amazon

Noin vuosi sitten Jeff innostui nousevasta netistä. Hän etsi verkkoliiketoimintaa ja päätti myydä kirjoja.

Ajellessaan New Yorkista Seattleen Bezos keksi idean Amazonista. Hän perusti yhtiön virallisesti vuonna 1994 vaatimattomalla alusta autotallissaan.

Henkilökohtainen elämä

Tapattuaan MacKenzie Tuttlen, kirjailija ja tutkija D. E. Shaw'ssa Manhattanilla vuonna 1992, Bezos kosi häntä seuraavana vuonna, ja he lopulta solmivat solmun vuonna 1993.

Kun Bezos perusti Amazonin vuonna 1994, perhe lähti juuriltaan ja muutti Seattleen Washingtoniin. Bezosin ja hänen entisen vaimonsa MacKenzien lapsiin kuuluu kolme poikaa ja yksi adoptoitu kiinalainen tytär.

Lue lisää: Michael Owenin nettoarvo 2022: Onko hän rikkain jalkapalloilija?

jeff bezos nettovarallisuus

Bezos ja MacKenzie eivät ole puhuneet julkisesti uskonnollisesta kuulumisestaan. Julkisen profiilinsa, sukuhistoriansa ja elämäkerrallisten tosiasioidensa mukaan molemmat olivat luultavasti alttiina kristinuskolle nuorena.

Saat lisätietoja viimeisimmistä päivityksistä vierailemalla verkkosivustollamme: WPR