Kuinka Uma Thurmanin vuoden 1995 Oscar-mekko muutti punaisen maton ikuisesti

Julkkiksen Ulkonäkö

WPR
1995 Academy Awards

Kuva: Getty

Tänään, punainen matto suurissa palkinnoissa, kutenGolden GlobesjaOscariton luultavasti katsottu enemmän kuin varsinainen esitys – lukemattomilla aikakauslehtien sivuilla ja kokonaisilla blogeilla on omistettu julkkisten pukeutumiselle.

Näin ei aina ollut, ja jos meillä on jotakuta kiittää (tai varoittaa) huijauksesta, se on Uma Thurman . Vuonna 1995, tuolloin suhteellisen tuntematon, Thurman esiintyi Oscar-gaalassa tyylillään Barbara Tfank lila Prada-puku, joka täydentää asuaan sifonkikääreellä, joka on täysin 1990-luvun minimalismin kuva, mutta mikä tärkeintä,huippumuoti.

Thurman odotti sinä iltana palkintoa roolistaan Quentin Tarantino 'Pulp Fiction', mutta seuraavana päivänä etusivuille ei päässyt hänen ehdokkuutensa, vaan hänen mekkonsa. Tuolloin Prada ei ollut läheskään nykyinen luksustavaroiden voimanpesä, ja Thurmanin ja etiketin valaistustankoyhdistelmä osoittautui hyödylliseksi molemmille: Thurman tuli tunnetuksi loistavasta muotitajuistaan, kun taas Prada sai valtavan sysäyksen heti. nimen tunnistaminen kaikkialla maailmassa.

Olemme nähneet sen tapahtuvan lukemattomia kertoja viimeisen vuosikymmenen aikana, kun upea mekko voi tehdä suhteellisen uudesta näyttelijästä merkittävän A-listan – se tapahtui viime vuonna Lupita Nyong'o kun hän ilmestyi Globesille esimerkiksi punaisessa Ralph Laurenin viittamaisessa mekossa – mutta tuolloin tämä oli vallankumouksellista, ja muotimerkit huomioivat sen suurella tavalla.

Ennen Thurmania, Oscar-mekot suuntautuivat ennakoitaviin ja studion hyväksymiin – ajattele Audrey Hepburn tyylikkäässä tuppimekossa vuoden 1954 Oscar-voittoonsa – tai ylivoimaiseen – kuten Rakas mustalla paljetilla Bob Mackie vuonna 1986. Thurmanin Oscar-muotihetki muutti näyttelijöiden odotukset täysin ja vaati, että naistähdet eivät ole vain kameleontteja näytöllä, vaan myös muotilevyjä, etenkin suurissa tapahtumissa, kuten Oscar-gaalassa.

Muotitalot olivat aivan paikalla työntämään tähtiä myös tällä tiellä, kun he olivat ymmärtäneet, kuinka hyödyllistä punaisen maton näkyminen voisi olla. Brändit alkoivat vuokrata sviittejä Los Angelesin hotelleista esitelläkseen tuotteitaan ja palkkaamalla VIP-pukeutujia aulaan saadakseen vaatteensa matolle.

Ajatus julkkisstylististä syntyi. Niin olivat myös parhaiten ja huonoimmin pukeutuneiden listat. Vaihto auttoi Time Inc:n tuolloin syntyneen lehden tekemisessäTyylissä, joka lanseerattiin vuonna 1994, menestys, koska se keskittyy julkkiksiin ja punaisen maton tyyliin, tuskin sattumaa.

Ei kestänyt kauan, kun vuorovesi siirtyi virallisesti julkkiksista, jotka kysyivät, voisivatko he lainata mekkoa punaiselle matolle, nykyiseen paikkaan, jossa A-listan jäsenet voivat vaatia yli miljoona dollaria suunnittelijan vaatteiden pukemisesta suuriin. palkinnon esitys.

Joten tänä sunnuntaina, kun istut kotona ja katsot kuten Emma Stone ja Jennifer Lawrence paraatia Oscar-gaalassa punaisen maton ympärillä (nimeä pudottavat tuotemerkit, kuten Lanvin ja Dior), nyökkää Thurmanille, alkuperäiselle punaisen maton all-starille.