House of the Dragon -kausi 1, jakso 5 Kertomus: Avioliitto on vain poliittinen liitto

Viihde

WPR

On hyvin selvää, että House of the Dragon ei ole Game of Thrones. Tästä uudesta sarjasta puuttuu edeltäjiensä maantieteellinen laajuus ja laaja kerronta, samoin kuin heidän riehuva seikkailutaju ja karkea huumori.

Siinä on pieni joukko hahmoja – kaikki jaloja, ainakin hovimielessä – ja pieni maantieteellinen alue. Mutta sillä on hämmentävä, räjähtävä intensiteetti, joka antaa vaikutelman, että kauheita asioita on tulossa, ei siksi, että joku haluaisi niitä, vaan koska niiden on pakko. Se ei ole varsinaisesti hauskaa, mutta siitä tulee yhä mielenkiintoisempaa.

We Light the Way, masentava jakso, kompastelee hieman voimakkaan edeltäjänsä jälkeen, mutta ajateltavaa on vielä paljon. Kukkuva mäenrinne, lentävä kamera ja nainen ratsastaa hevosella ovat elokuvan avauskohtaukset, jotka ovat tuulahdus uutta ilmaa. Hän on flirttaileva ja röyhkeä, ja hänessä on vähän Yara Greyjoyta.

Ehkä uusi sankaritar? Vältä olemasta absurdia. Hän on pian selällään, hänen oma hevosensa mursi selkärangan vieraantuneen aviomiehensä Prinssi Daemonin (Matt Smith) mielijohteesta, joka viimeistelee tappamisen verisellä suurella kivellä. Vain yksi rikos lisättäväksi tämän hirviön pitkään aikaisempien rikosten luetteloon.

'Tämäkö talo Velaryon tervehtii kuningastaan?'

Seuraavaksi olemme merellä, missä kuningas Viserys (Paddy Considine) tuntee olonsa enemmän kuin hieman fyysisesti epämukavalta myrskyisistä aalloista johtuen. Yhtäläisyydet kasvoissasi tapahtuvan merellisen oksentamisen välillä ovat aavemaisia, vaikka onkin kyseenalaista, näkivätkö kirjoittajat ennen tämän jakson kirjoittamista tänä vuonna kiistanalaisen Cannesin elokuvafestivaalin Kultaisen palmun voittajan Triangle of Sadness -voittajaa.

lohikäärmeen talon tiivistelmä

Kuitenkin kuningas ja hänen tyttärensä Rhaenyra (Milly Alcock) vierailevat avioliittoon liittyvällä tutkimusmatkalla Driftmarkissa, Kapeanmeren herrojen, Velaryon-klaanin, kotisaarella. Heidän saamansa vastaanotto on kuitenkin todella kylmä; et tapaisi kuningasta tai kuningatarta tällä tavalla, saati verotarkastajaa.

Kun Viserys suostuu avioliittoon lordi Corlys Velaryonin kanssa (Steve Toussaint) ja hänen Targaryen-vaimonsa Lady Rhaenys (Eve Best), jotka molemmat ovat innoissaan mahdollisuudesta nähdä tulevan pojanpoikansa nousevan valtaistuimelle, ilmapiiri alkaa hieman löystyä.

Jopa tuleva morsian ja sulhanen Rhaenyra ja Laenor (Theo Nate), jotka olivat lapsuuden ystäviä, mutta ovat sittemmin eronneet tiestä, jakavat tiettyä hellyyttä. Hän voi jatkaa flirttailua ser Criston Colen kanssa ( Fabien Frankel ) sillä hetkellä, kun he pääsevät 'ymmärrykseen' avioliittositoumuksistaan, ja Laenor voi jatkaa vierailua Joffrey Lonmouthin, pörrötukkaisen salaisen rakastajansa (Solly McLeod) luona.

Kohtaus on asetettu näyttäville häille, joissa kaikki menee suunnitelmien mukaan, kaikilla on hauskaa, eikä ketään lyödä rajusti kasvoihin kokoontuneiden vieraiden edessä. Tietysti.

Lue lisää: House Of Dragon, Fabien Frankel paljastaa Criston Colen todelliset kasvot, sanoo: 'Hän muuttaa paljon.'

'Jättäkäämme kaikki taakse ja katsokaamme maailmaa yhdessä!'

Ottaen huomioon, kuinka usein ne näyttävät päättyvän murhaan, sinun täytyy ihmetellä, miksi Westeros edes vaivautuu pitämään häitä. Tässä on kysymys Ser Cristonista, joka on vähemmän kuin iloinen ajatuksesta toimia seuraavan hallitsijan ylistettynä vitun kaverina, varsinkin koska se rikkoisi vakavasti hänen valaansa.

Rhaenyran ja Cristonin flirttailujen päättyminen sai Kingsguard-ritarin sidoksiin ja jätti hänet voimattomaksi vastustaa rakastajatarnsa oikkuja, kuten useat kommentoijat totesivat viime viikolla.

No, hän teki kiihkeämpiä yrityksiä ottaakseen hallinnan takaisin tällä viikolla, pyytäen Rhaenyraa luopumaan valtaistuimesta ja pakenemaan Essosiin ja kertomaan vahingossa Queen Alicentille (Emily Carey) heidän tapaamisestaan, joka ovelasti piilotti nämä tiedot myöhempää käyttöä varten.

Isänsä, kuningas Ser Otto Hightowerin (Rhys Ifans) poistuvan käden ankaran varoituksen jälkeen, että Rhaenyran nousu valtaistuimelle jättäisi kuningattaren ja hänen lapsensa paljastumaan, Alicent oli kiireinen ryhtymään omiin toimiin palauttaakseen jonkinlaisen tunteen. virasto.

Kiero Larys Strong (Matthew Needham), joka toimi joko oman isänsä, lordi Lyonel Strongin, äskettäin nimitetyn Hand (Gavin Spokes) tietämättä, sai Alicentin tuntemaan olonsa levottomammaksi. Hänellä on kuitenkin nyt takataskussaan Ser Cristonin syyllisyys ja ehkä jopa itse Ser Criston, jos asiat muuttuvat rumaksi.

Lue lisää: House of The Dragonin näyttelijät selittävät, miksi Rhaenyra-Alicentin uudelleenvalinnassa on järkeä!

'Avioliitto on vain poliittinen järjestely'

lohikäärmeen talon yhteenveto

Mutta ensin hääjuhla, jonka jälkeen useita upeita ja vaatimattomia sisäänkäyntiä. Velaryonit suorittivat parhaan suorituskyvyn laskeutuessaan portaita alas täydessä uusiromanttisessa regalissa kuin ylimielisten lintuparvi.

Pakottaakseen veljensä joko tekemään kohtauksen tai rystymään alle ja hankkimaan tuolin, prinssi Daemon päätti tehdä hillitymmän mutta ei vähemmän dramaattisen sisäänkäynnin. Ei ole yllättävää, että Viserys valitsi vaihtoehdon kaksi.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, Alicent aiheutti kohun. Hän teki sen pukeutumalla smaragdinvihreään mekkoon, jonka Larys väitti edustavan talon taisteluvärejä, ja keskeyttämällä miehensä puheen liikkeellä, joka sai hänet näyttämään kuninkaallisemmalta ja määrätietoisemmalta kuin edellisissä jaksoissa.

Puheiden jälkeen luvassa musiikkia ja tanssia! Tai ainakin vaarallisen avantgardistinen faksimile molemmista: tanssi koostui enimmäkseen käsien heiluttelusta ja 'Hei!' satunnaisin väliajoin, kun taas huminasta kakofoniasta puuttui havaittavaa rytmiä tai melodiaa. Ser Cristonin rättinsä menettäminen on järkevää.

Vieraiden hämmennys siitä, mikä heitä tarkalleen huijasi, käsiteltiin asiantuntevasti, mutta arvelimme, että se liittyi jotenkin prinssi Daemoniin, joka oli juuri yrittänyt antaa vielä kerran kihlautuneen veljentytärtään.

Mutta sen sijaan ihastunut Kingsguard hyökkäsi rakasveljensä kimppuun raivokkaasti jättäen Joffreyn raa'asti mustelmalle maahan. Tietenkin hääseremonia jatkui, kun rotat ahmivat verta; ei kuitenkaan tiedetä, selvisikö morsiamen isä. Se ei vaikuta todennäköiseltä, kun otetaan huomioon, kuinka ankarasti Viserys iski kanteen viimeisinä sekunteina.