'House of the Dragon' -jakson 4 erittely: Mikä on Daemonin suunnitelma?

Viihde

WPR

'Kapean meren kuninkaan' syvällinen analyysi ilman spoilereita, mukaan lukien tiedot Targaryen-veljistä, luettelo mahdollisista kuninkaallisista käsiehdokkaista sekä yksityiskohtia teestä, miekoista, kosijoista ja moniavioisuudesta.

House Targaryenin perinteet olivat täysin esillä, vaikka tässä House of the Dragon -jaksossa ei ollut paljon lohikäärmetoimintaa. King’s Landingissa jännitys lisääntyy. Katsotaanpa kuninkaan ja hänen veljensä yhteyttä, joka on yksi draaman vivahteellisimmista ja merkittävimmistä.

Viikon syväsukellus: Royal Brothers

Tällä viikolla Viserysin ja Daemonin myrskyisä suhde kävi läpi pyörähdyssyklin, joka alkoi heidän sovintonsa ja päättyi siihen, että kuningas asetti teränsä veljensä kurkkuun ja karkotti hänet King’s Landingista, kenties pysyvästi. Kestävätkö heidän eronsa ikuisesti? Vai palaavatko he lopulta yhteen?

Tällaisiin kysymyksiin vastaaminen edellyttää Viserysin ja Daemonin menneisyyden tutkimista.

Tässä jaksossa, kun Daemon alistui Viserysille ja luopui valtaistuimestaan, he keskustelevat puutarhassa pitkään äidistään. En ota tätä väitettä uudelleen esille – olit aina äitini suosikki, Viserys sanoo. Äitimme ei juurikaan kunnioittanut perinteitä, tapoja tai lakeja. Valitettavasti en ollut loistava soturi.

Viserys katsoo veljeään ja nauraa, kun Alicent ehdottaa Daemonia vierailemaan galleriassa ja ottamaan vastaan ​​Punaisen pylvään uusimman kuvakudoksen. Kuningas huudahtaa: 'Hän ei olisi kiinnostunut sellaisista asioista.'

Tässä lyhyessä skenaariossa Viserys( Paddy Considine ) ja Daemonin vuorovaikutusta äitinsä ja toistensa kanssa keskustellaan. Alyssa Targaryenin sanotaan olevan pieni tomgirl Fire & Bloodissa. Hän vältti muiden tyttöjen toveruutta, mieluummin ratsastaa ja kiipeili ompelemaan, lukemaan ja laulamaan ja kieltäytyi syömästä puuroa tekstin mukaan. Hän käytti myös poikien asua aina kun pystyi.

lohikäärmeen talo jakso 4

Kun tiedämme, mitä teemme Viserysille ja Daemonille, on helppo ymmärtää, miksi heidän äidillään oli vahvempi side häneen sen lyhyen ajan, jonka hän vietti poikiensa kanssa. Alyssa kuoli nuorena haastavan synnytyksen jälkeen. Canonin mukaan Viserys oli 7-vuotias ja Daemon 3-vuotias, kun heidän äitinsä lähti pois, mutta näyttää kuitenkin siltä, ​​​​että ohjelma pyörittelee aikajanaa ja tekee heistä hieman vanhempia.

House Of the d

Myös heidän isänsä kuoli liian aikaisin. Prinssi Baelon kuoli vatsan puhkeamisesta, kun Viserys oli 24-vuotias ja hänen veljensä 21-vuotias, kuten hän selitti viime viikolla. Kun Viserys valittiin valtaistuimen perilliseksi suuressa kirkolliskokouksessa vuonna 101 jKr, tuo kuolema aiheutti Jaehaerysin perintöpulman.

Katso tämä postaus Instagramissa

House of the Dragon (@houseofthedragonhbo) jakama viesti

Nämä kuolemat auttavat selittämään, kuinka Viserys ja Daemon, huolimatta niiden ilmeisistä vastakohdista, voivat toisinaan muodostaa niin vahvan siteen. Kuninkaan hallituskauden alussa Daemon toimi jopa Viserysin lakien mestarina ja kolikon mestarina ennen kuin hän otti City Watchin haltuunsa. Viserys väittää kiivaasti veljensä puolesta, kun Otto harkitsee Daemonin karkottamista ensimmäisessä jaksossa.

Mutta jos siirryt sunnuntain jakson loppuun, Viserys huutaa Daemonille häntä ja Rhaenyraa vastaan ​​esitetyistä syytöksistä samalla kun hän kyselee veljeään edellisen yön tapahtumista.

Viserys näyttää uskovan, että Daemonilla ja Rhaenyralla oli s*x, mutta Daemon ei yritä puolustaa itseään. (Oton epäröinti selittää Viserysille, mitä Daemon ja Rhaenyra saivat aikaan, näyttää olleen tarkoituksella tehty kuninkaalle tällainen vaikutelma.)

lohikäärmeen talo jakso 4

Sanomalla: 'Parempi hänen ensimmäinen kokemuksensa olla minun kanssani kuin joku huora', Daemon todella pelaa siihen. Voi yksinkertaisesti olla, että häneltä puuttuu itsetietoisuus tunnustaa tapahtunutta tai että hän on tyytyväinen maineeseensa eikä näe sen muuttamisen arvoa.

Tarkastellessani, kuinka Daemon reagoi tähän syytteeseen, tulee mieleeni hetki jaksosta 1, jossa Otto esittää erilaisen kuvauksen Daemonin rikoksista. Otto kuvailee tuossa jaksossa Viserysille, kuinka Daemon teki Baelorista, kuninkaan kuolleesta pojasta, 'päivän perillisen' vuokraamalla huvipalatsin Silkkikadulla. Kaikkien tietojen mukaan ilta oli juhla, Otto sanoo.

Mutta jos katsot tuota tapausta tarkemmin, käy ilmi, että Otton kertomus ei ehkä ole täysin tarkka. Ei ole epäilystäkään siitä, että Daemon vuokrasi huvitalon, mutta kun näemme hänet siellä ensimmäistä kertaa, hän ei näytä olevan onnellinen. Uhkaavan musiikin soidessa hän on yksin ja istuu kyljellään viinikuppiin imeytyneenä.

Hän ei selvästikään ole onnellinen. Tunnelma ei muutu, ennen kuin hänen ystävänsä Mysaria ilmestyy; hän hymyilee ja ottaa häntä käsivarresta. Hän ilmoittaa: 'Kuninkaan ainoa perillinen jälleen kerran.' Vastineeksi Daemon virnisti, mutta hän ei vaikuttanut iloiselta. Mysaria aloittaa maljan. 'Voimmeko nostaa lasin tulevaisuudestamme?'

'Kuningas ja neuvosto ovat pitkään valittaneet asemaani seuraavana valtaistuinjonossa', Daemon sanoo rauhoitellakseen väkijoukkoa. Mutta kuinka he yrittävätkin unelmoida ja rukoilla, näyttää siltä, ​​etten ole liian helposti korvattavissa.

Jumalat ovat sekä antajia että ottajia. Kuninkaan pojalle, emme kuitenkaan koskaan kuule Daemonin todella sanovan 'päivän perillinen'. Oliko se todella juhlat? Vaikka olikin, juhlivatko kaikki Daemonin ympärillä vai vain hän?

Viserys kohtaa Daemonin, joka antaa säälittävän vastauksen sanoessaan, että 'meidän kaikkien täytyy surra omalla tavallamme' eikä kiistä Otton kertomusta. Ehkä siinä kuitenkin on jotain totuutta.

Samanlainen epäselvyys on myös toisessa kohtauksessa Episode 1:stä. Daemon havaitaan varjoissa ja kuuntelee Otton ja suurmestari Mellosin vihjailua, että Daemon on uhka valtakunnan perillisenä ja että hän saattaa jopa tappaa Viserysin vangitakseen valtaistuimen.

lohikäärmeen talo jakso 4

Kun Viserys sanoo, että hänen veljellään ei ole valtaistuimelle tarvittavaa kärsivällisyyttä, hän hymyilee. Daemonin vastaus voi kuitenkin yhtä helposti osoittaa, että hän on tietoinen siitä, että Viserys on huoneessa ainoa, joka todella ymmärtää häntä. Skenaario näyttää viittaavan siihen, että Daemon haluaa olla kuningas.

Lisäksi jakso 2:ssa tekee selväksi, kuinka Daemon suhtautuu veljeään kohtaan. Daemon jättää huomiotta Corlysin valitukset Viserysin toimista Triarkiaa vastaan. Daemon julistaa: 'Puhun veljestäni joka tapauksessa, mistä pidän. Et, sanon minä.

Vaikka Viserys ja Daemon ovat rakastuneita, he eivät kunnioita toisiaan. Viserys näyttää avuttomalta ja säälittävältä Daemonille. Viserys pitää Daemonia impulsiivisena ja epäjärjestyneenä. Viserys näyttää olevan tällä hetkellä vakuuttunut siitä, että Daemon kilpailee valtaistuimesta tai ainakin yrittää syrjäyttää hänet. Mutta kuten Daemon totesi jaksossa 1, lohikäärmeen veri on paksua.

Aiheeseen liittyvä artikkeli:

  1. 'House Of The Dragon' -jakso 5, julkaisupäivä ja -aika: Valmistaudu äärimmäiseen jännitykseen!
  2. 5+ kiehtovaa kysymystä House Of The Dragon 4:n edessä: Kenen kanssa Rhaenyra menee naimisiin? Mitä Daemon himoitsee?

Saat lisätietoja viimeisimmistä päivityksistä vierailemalla verkkosivustollamme: WPR