Hongkongin pörssit olivat 11 vuoden alhaalla historiallisen Fed-koron nousun jälkeen!

Uutiset

WPR

Sen jälkeen kun Yhdysvaltain keskuspankki nosti ohjauskorkoja 75 peruspisteellä ja ilmoitti, että tulevaisuudessa on muitakin korotuksia, huoli taantumasta kasvoi. Torstaina Hongkongin osakkeet putosivat alimmilleen yli kymmeneen vuoteen, ja myös muut Aasian markkinat laskivat.

Hang Seng (HSI) -indeksi laski peräti 2,6 % ja putosi alle 18 000 pisteen, ennen kuin palautui hieman takaisin. Kello 3.30 mennessä ET oli laskenut 2 % ja sen arvo oli 18 079. Tämä oli alin hinta sitten joulukuun 2011.

Kun Nikkei 225 (N225) Japanissa ja Kospi Etelä-Koreassa laskivat molemmat 0,6 %, Australian S&P/ASX 200 -indeksi putosi 1,6 %. Kiinan Shanghai Composite Index (SHCOMP) laski 0,3 %.

Pudotukset seurasivat sitä, että Federal Reserve hyväksyi keskiviikkona kolmannen peräkkäisen 75 peruspisteen koronnoston rohkealla yrityksellä torjua Yhdysvaltain talouden jatkuvia korkean inflaation ongelmia.

Hongkongin pörssit olivat 11 vuoden alhaalla historiallisen Fed-koron nousun jälkeen!

Valtava nousu nostaa Yhdysvaltain keskuspankin ohjauskoron uudelle, 3–3,25 prosentin tavoitealueelle, mikä oli vielä muutama kuukausi sitten markkinoiden käsittämätön. Se on korkein taso sitten vuoden 2008 maailmanlaajuisen finanssikriisin.

Fed ei ole koskaan nostanut korkoja näin nopeasti Invescon Aasian ja Tyynenmeren (entinen Japani) globaalin markkinastrategin David Chaon mukaan. Hän teki nämä huomautukset vertaillessaan tätä koronnoususykliä aiempiin koronnostojaksoihin, jotka ovat peräisin vuodesta 1983.

Ottaen huomioon Fedin 'voimakkaat ja nopeat' koronnostot, hän jatkoi, 'Yhdysvaltojen on yhä vaikeampaa välttää taantumaa'.

Hongkongin keskuspankki nosti torstaina peruskorkoaan 75 peruspisteellä säilyttääkseen valuutan sidonnaisuuden Yhdysvaltain dollariin.

Sitä vastoin Japanin keskuspankki piti torstaina edelleen politiikkansa, jolla pyrittiin piristämään taloutta pitämällä lyhyet korot miinus 0,1 prosentissa. Ilmoituksen jälkeen Japanin jeni osui uuteen 24 vuoden alimmalle tasolle 145 dollaria vastaan.

Torstaina 15. syyskuuta 2022 Washingtonissa presidentti Joe Biden ja työministeri Marty Walsh keskustelevat mahdollisesta rautatietyösopimuksesta Valkoisen talon ruusutarhassa.

Hongkongin pörssit olivat 11 vuoden alhaalla historiallisen Fed-koron nousun jälkeen!

Useat muut huolenaiheet, kuten Yhdysvaltojen ja Kiinan välisten jännitteiden kärjistyminen Taiwanin suhteen, vahingoittivat sijoittajien mielialaa alueella. Vain kaksi päivää aiemmin presidentti Joe Biden totesi, että Yhdysvaltain armeija puolustaisi Taiwania, jos Kiinan armeija yrittäisi tunkeutua demokraattisesti itsehallinnolle saarelle. Tiistaina Yhdysvaltain laivaston ja Kanadan sota-alukset kulkivat Taiwanin salmen läpi.

'Geopoliittinen tausta, Kiinan hidastumisestarina, energiarajoitusten mahdollisuus Euroopassa, vahva valuutta ja hauraan näköiset kotimaiset [USA] osake- ja asuntomarkkinat viittaavat selkeisiin taantumariskeihin', ING:n analyytikot kirjoittivat torstaina julkaistussa raportissaan. .

He jatkoivat: 'Tiukemmat rahaolosuhteet ja aggressiivisempi Federal Reserve -koronnostoprofiili vain pahentavat uhkaa.'