Grrrls Controversy: 'En koskaan halua edistää halventavaa kieltä', Lizzo sanoo 'Grrrls' Lyric Change -julkaisussa.

Kiistaa

WPR

Hänet tunnetaan paremmin taiteilijanimellään Lizzo, Melissa Viviane Jefferson (s. 27. huhtikuuta 1988). Hän syntyi Detroitissa ja matkusti Houstoniin ennen kuin muutti Minneapolisiin jatkaakseen uraa hip-hop-musiikin parissa esiintyjänä ja tuottajana. Lizzo julkaisi kaksi studioalbumia ennen sopimusta Nice Lifen ja Atlantic Recordsin kanssa: Lizzobangers (2013) ja Big Grrrl Small World (2014). (2015). Coconut Oil, Lizzon debyytti-EP suurelle levy-yhtiölle, julkaistiin vuonna 2016.

Aikainen elämä

Grrrls-kiista

Melissa Viviane Jefferson syntyi Detroitissa, Michiganissa. Hänen perheensä muutti Houstoniin, Texasiin, kun hän oli kymmenen vuotta vanha. Huilisti Claudia Momen opetti häntä 10-vuotiaasta lähtien, kunnes hän valmistui Alief Elsik High Schoolista Aliefissa Houstonissa vuonna 2006.

Hän aloitti myös rappauksen samaan aikaan kuin hän aloitti klassisen harjoittelun. Kavereidensa avulla hän perusti yhtyeen nimeltä Cornrow Clique 14-vuotiaana. Kun Jay-'Izzo Z's (H.O.V.A.)' ilmestyi, hänet tunnettiin nimellä ' Lizzo ”, lyhennetty versio sanasta ”Lissa”.

Lukion jälkeen hän opiskeli Houstonin yliopistossa, jossa hän opiskeli klassisen musiikin erikoisalalla huilussa. Isänsä kuoleman jälkeen 21-vuotiaana hän yritti murtautua musiikkiteollisuuteen asumalla vuoden pois autostaan. Vuodesta 2011 lähtien hän oli muuttanut Minneapolisin kaupunkiin.

Lue myös: Bill Nye -kiista: Bill Nye ei ole äänemme, eikä hän ole tieteen ääni

Grrrls-kiista:

Hänen uusi laulunsa ' Grrrls ”, on muokattu poistamaan yhdestä sanoituksesta pätevä termi. Hänen uusi albuminsa Special sisältää singlen, jonka hän julkaisi perjantaina.

Monet fanit ja vammaisten puolestapuhujat loukkaantuivat sanan 'spaz' käytöstä kappaleen ensimmäisellä rivillä, jonka oli tarkoitus olla voimaannuttava hymni.

Ottaakseen kritiikin sydämeensä, Lizzo myönsi käyttäneensä sanaa 'vahingollinen' Instagram-julkaisussa, joka julkaistiin maanantaina.

Katso tämä postaus Instagramissa

Viesti, jonka on jakanut Lizzo (@lizzobeeating)

Yksi asia on selvä: 'Haluan tehdä yhden asian selväksi: en halua edistää halventavaa kieltä.' 'Isokokoisena mustana naisena Amerikassa olen kuullut minusta sanottavan paljon julmia asioita' (joko tarkoituksella tai minun tapauksessani tahattomasti.

Lue myös: Raven Symone -kiista: Raven-Symone on menettänyt pirun mielensä

Se on uusi versio 'Grrrlsistä', jossa on sanoitusmuutos, josta hän on 'ylpeä', hän sanoi. Kuunteleminen ja toimiminen johtivat tähän tulokseen.' Tunnetun taiteilijana tunnen olevani velvollinen osallistumaan siihen maailmanlaajuiseen muutokseen, jonka olen toivonut näkeväni.

Grrrls-kiista

Sen sijaan 'Pidä laukkuani, narttu/Pidä laukkuani/Näetkö tätä paskaa?/Pidä minua takaisin', hän laulaa nyt: 'Pidä laukkuani/Pidä laukkuani / Näetkö tätä paskaa?/Pidä minua takaisin.'

Lizzon äskettäinen tanssikilpailusarja Watch Out for the Big Grrrls ja Specialin debyyttihitti 'About Damn Time' edelsi Specialin uuden kappaleen julkaisua. Laulaja kantaesitti myös levyn nimikappaleen Saturday Night Livessä.

Tänä syksynä Lizzo on myös paljastanut, että hänen elämästään julkaistaan ​​HBO Max -dokumentti. Lizzo’s Special, innolla odotettu jatko-osa Cuz I Love Youlle, julkaistaan ​​15. heinäkuuta.