Syötä Hamiltonin pakkomielle näillä muilla elokuvamusikaaleilla

Viihde

WPR

#Hamilfilmin ilmestymisestä on kulunut alle viikko, ja fanit kaipaavat jo lisää. Vaikka on epäselvää, julkaiseeko Lin-Manuel Miranda koskaan virallisen elokuvaversionHamilton, niitä on vieläelokuvia kutenHamiltonruokkimaan teatterilisäämme, kun laulamme 'My Shot'-toistoa loppuelämämme ajan.

Hamilton sai ensi-iltansa Broadwaylla tammikuussa 2015. Musikaali – fiktiivinen versio Yhdysvaltain perustajan isän Alexander Hamiltonin elämästä ja urasta – voitti 11 Tonys-palkintoa, Pulitzer-palkinnon ja ansaitsi miljoonia dollareita lipputuloista. 3.6.2020 teatterin ystävät eri puolilla maata pääsivätkatsellaHamiltonjälkeen olohuoneestaanDisney+ julkaistiinkuvattu versio musikaalin 2016 esityksestä, jonka pääosassa on sealkuperäinen näyttelijä. Vaikka fanit toivovatkin sitäHamiltonjonain päivänä mukautetaan valkokankaalle kuten muutkin Broadway-musikaalit, luojalin manuel miranda-joka näytteli ja kirjoitti musiikin, sanoitukset ja kirjanHamilton—ei ole liian varma, että elokuvallinen versio ohjelmasta on tulevaisuudessa.

'En pidä monista sarjoihin perustuvista elokuvamusikaaleista, koska on vaikea pitää kiinni... en tiedä mitä elokuvallinen versioHamilton näyttää. Jos olisin, olisin kirjoittanut sen elokuvaksi', hän kertoi Varietylle kesäkuussa 2020.

On kuitenkin olemassa joitain elokuvamusikaaleja, joilla on pieniä yhtäläisyyksiäHamiltonjotka kannattaa katsoa, ​​jos olet pakkomielle esitykseen. Tarkista ne etukäteen.

Kurja(2012)

Kuva: Working Title Films/Kobal/Shutterstock.

Kurjasai ensi-iltansa Broadwaylla vuonna 1987. Musikaalin elokuvaversio, pääosissa Anne Hathaway, Russell Crowe, Hugh Jackman ja Amanda Seyfried, sai ensi-iltansa elokuvateattereissa vuonna 2012 ja voitti kolme Oscaria, mukaan lukien Hathawayn parhaan naissivuosan palkinnon. Musikaali, lavasovitus Victor Hugon samannimisestä romaanista vuonna 1982, sijoittuu 1800-luvun Ranskaan ja kertoo tarinan Jean Valjeanista, ranskalaisesta talonpojasta, joka viettää 19 vuotta vankilassa varastettuaan leivän siskolleen. nälkäinen lapsi. Vankilassa vietetyn ajan jälkeen Jean ja muut hahmot joutuvat Ranskan vallankumoukseen hallituksen kaatamiseksi. Monet Broadway-fanit mainitsevatKurjainspiraationa Hamiltonille motiivin ja musiikillisen sävellyksen suhteen. (Molemmat musikaalit sijoittuvat myös vallankumouksellisen sodan aikaan.)

'Hamiltonlainaa erittäin paljonKurjasävellyksessään musikaali, käyttäen leitmotiivitekniikkaa, josta 1800-luvun säveltäjä Richard Wagner on kuuluisa. Jokaisella hahmolla ja idealla on oma musiikillinen teemansa tai nuottisarja, joka edustaa niitä. Näitä kutsutaan leitmotiiveiksi”, yksi Reddit käyttäjä kirjoittaa.

Välttää(1996)

Kuva: Moviestore/Shutterstock.

Käsikirjoitus: musiikkiteatterilegenda Andrew Lloyd Weber,Välttääsai ensi-iltansa Broadwaylla vuonna 1979. Vuonna 1996 elokuvaversio musikaalista tuli teattereihin Madonnalla päähenkilönä. (Madonna voitti myös parhaan naispääosan Golden Globe -palkinnon elokuvakomediassa tai musikaalissa elokuvasovituksesta.) Musikaali seuraa Argentiinan poliittisen johtajan ja Argentiinan toisen vaimon Eva Perónin elämää, nousua valtaan ja kuolemaa. Argentiinan presidentti Juan Perón. Broadway-fanit ovat myös maininneet Andrew Lloyd Weberin varhaisen työn inspiraationaHamilton. Erityisesti fanit huomaavat yhtäläisyydet Evitan ja Hamiltonin tarinoiden välillä valtaan nousevasta tuntemattomasta politiikassa.

'Välttääon jopa kunnianhimoisesta ei-ketään Latinalaisen Amerikan maasta, joka äärimmäisen sitkeyden ja sinnikkyyden ansiosta päätyy presidentin viereen ennen kuin kuolee traagisesti. Kaikki samalla kun poliittinen vihollinen kertoi heille', a Reddit käyttäjä kirjoittaa.

Metsään(2014)

Kuva: Moviestore/Shutterstock.

Käsikirjoitus: Stephen Sondheim ja James LapineMetsäänyhdistää useiden Grimmin ja Charles Perraultin veljesten satujen juonet, kuten 'Cinderella', 'Rapunzel', 'Punahilkka' ja 'Jack ja pavunvarsi' fantastiseksi musikaaliksi eri hahmojen toiveista, toiveista ja tehtävistä. Musikaalin elokuvasovitus pääosissa Meryl Streep, Anna Kendrick ja Emily Blunt sai ensi-iltansa vuonna 2014, ja se sai kolme Oscar-ehdokkuutta. Monet Broadway-fanit huomaavat yhtäläisyyksiä molemmissaHamiltonjaMetsäänheillä on huomattavasti tummemmat toiset näytökset verrattuna vaaleampiin ensimmäisiin näytöksiinsä. Jos tämä on yksi syistä, miksi olet kiinnostunutHamilton,Metsäänvoi olla katsomisen arvoinen.

Jeesus Kristus Supertähti(1973)

Kuva: Universal/Robert Stigwood/Kobal/Shutterstock.

Elokuvan versioJeesus Chris Superstarsai ristiriitaisia ​​arvosteluja, kun se esitettiin ensi-iltaan vuonna 1973, mutta fanit viittaavat edelleen rock-oopperaan – joka sai ensiesityksensä Broadwaylla vuonna 1971 – inspiraationaHamiltonrakenteensa suhteen. Musikaali, jossa ei ole puhuttua dialogia, dokumentoi Jeesuksen elämää rock-musiikin kautta hänen saapumisestaan ​​ristiinnaulitsemiseen. 'Hamiltonammentaa paljon erityisesti Andrew Lloyd Webberin varhaisesta työstäJeesus Kristus SupertähtijaVälttää. Molemmilla on merkittäviä rakenteellisia ja dramaattisia yhtäläisyyksiä', a Reddit käyttäjä kirjoittaa.

länsipuolen tarina(1961)

Kuva: United Artists/Kobal/Shutterstock.

länsipuolen tarinaStephen Sondheimin kirjoittama teos sai ensi-iltansa Broadwaylla vuonna 1957. Musikaali nähdään Shakespearen nykyaikaisena uudelleenkertouksenaRomeo ja Juuliakoska sen tarina kahdesta teinistä kahden New Yorkin katujengin vastakkaisista puolista, jotka rakastuvat. Musikaalista tehtiin elokuva Rita Morenon ja Natalie Woodin pääosissa vuonna 1961, ja sovitus voitti 10 Oscaria 11:stä ehdokkaasta. Lin-Manuel Miranda,Hamiltonluoja, työskenteli myös elvyttämisen parissalänsipuolen tarinavuonna 2009.

Missiomme STYLECASTERilla on tuoda tyyliä ihmisille, ja esittelemme vain tuotteita, joista uskomme sinun pitävän yhtä paljon kuin mekin. Huomaa, että jos ostat jotain napsauttamalla linkkiä tässä jutussa, saatamme saada pienen provision myynnistä ja jälleenmyyjä voi saada tiettyjä tarkastettavia tietoja kirjanpitoa varten.