Fanit arvostelevat Kendrick Lamaria Kodak Blackin sisällyttämisestä uusimmalla albumillaan

Kiistaa

WPR

Pulitzer-palkittu räppäri Kendrick Lamar on palannut viimeisellä albumillaan Top Dawg Entertainment -yhtiön Mr. Morale & the Big Steppersin alla. Albumilla on 18 kappaletta, joista jokaisessa on A-puoli ja B-puoli.

Fanit ovat innostuneita tästä ideasta, mutta siinä on puutteita. Vaikka kappaleet, kuten 'Count Me Out' ja 'Mother I Sober', käsittelevät henkisyyttä ja perhetragediaa lahjakkuudella, 14-kertaisen Grammy-voittajan odotettua paluuta häiritsevät homofobiset ja transfobiset herjaukset kappaleessa 15, 'Auntie Diaries'.

Laulu yrittää sukeltaa Lamarin päiväkirjaan ja tutkia hänen suhdettaan transsukupuoliseen setänsä ja serkkunsa kanssa vuosien varrella. 'Tätipäiväkirjat' -elokuvan tavoitteena on sovittaa yhteen kaksi näennäisesti ristiriitaista ajatusta: matka, jonka hän on lähtenyt ymmärtämään rakkaansa, ja edelleen uskontoon sitoutuminen ja lapsena saamansa opetukset.

Se on vahvasti koettu jännitys monissa mustien yhteisöissä, mutta Lamar ei pysty tuomaan sitä paikkaan, jossa se voidaan vapauttaa kunnolla. Koska käytetään mikroaggressioita, joita ne, jotka eivät ole vastaanottavassa osassa – cisgender-henkilöt – usein pitävät vaarattomina, on olemassa vastuuttomuuden riski tällaisen painavan aiheen suhteen.

kendrick lamarin kiista

Albumin julkaisusta lähtien 'Tätipäiväkirjat' on ollut keskustelun aiheena, ja monet ovat kysyneet, ovatko taide ja sen tarkoitus sanoma suurempia kuin aiheutetut haitat. Näyttää olevan kaksi näkyvää leiriä, jotka haluavat joko vapauttaa tai tuomita Lamarin. Asia ei kuitenkaan ole niin mustavalkoinen. Se on yhtä harmaa kuin maailma, jossa elämme.

Jotkut fanit kunnioittavat kappaletta ammattilaisena. LGBTQ+ (erityisesti trans) hymni hip-hopissa, vallankumouksellinen läpimurto musiikissa, joka on historiallisesti lietsonut vihan liekkejä LGBTQ-ihmisiä kohtaan. Vaikka on loogista, että kuulijat saisivat tämän johtopäätöksen, se ei ole täysin tarkka.

Vaikka Lamarilla saattaa olla hyvät aikeet yrittäessään kertoa tarinaa tietämättömyydestään oppimisesta menneisyydessä, hänen sanoituksensa eivät ole ylittäneet tätä tietämättömyyttä. 'Tätipäiväkirjat' sisältää negatiivisia stereotypioita, kuten kuolleiden nimien nimeämistä, sukupuolten väärinkäyttöä ja homofobisen solvauksen käyttöä.

Meille, jotka asumme mustien ja homojen risteyksessä, hyvät aikomukset eivät riitä, varsinkin kun niihin liittyy aktiivista vahinkoa. Uskonnollisia vakaumuksia kunnioittavissa mustien kulttuureissa homoseksuaalisuutta ja sukupuoli-identiteettiin liittyviä ongelmia pidetään joskus luontaisina pahoina, ja niistä keskustellaan harvoin.

Näissä yhteisöissä on rajallisesti tilaa omituiselle mustille kokemuksille, mutta on myös odotettavissa, että omituiset mustat ihmiset pystyvät ymmärtämään ja antamaan anteeksi uskonnollisen homofobian.

Ja jossain määrin me ja minä voimme. Ymmärrän, miksi ihmiset noudattavat tiettyä uskomusjärjestelmää. Sama armo ja ymmärrys on kuitenkin ulotettava mustiin homoihin, jotka uskovat, että oli olemassa tehokkaampi tapa välittää 'Tätipäiväkirjat' tarkoittama viesti.

Aiheeseen liittyvä: Selitys Mushoku Tensei työttömien reinkarnaatiokiistaan ​​ja Kiinan kieltoon!!

Kuinka F1-kilpailijat kääntyvät niin nopeasti

Lamar toistaa: 'Sydän leikkii tavoilla, joita mieli ei voi käsittää' 'Auntie Diaries' -kirjan alussa, jota seuraa henkinen opettaja ja New York Times -lehden bestseller-kirjailija Eckhart Tolle kertomassa: 'Näin kuvittelemme ihmiset.'

Tämä johdanto sisältää vastuuvapauslausekkeen, jonka mukaan laulu kuvailee, kuinka Lamar ymmärsi perheensä homojäseniä kasvaessaan uskonnollisessa ilmapiirissä, joka tuomitsi heidät.

Ensimmäisessä sanoituksessa Comptonin syntyperäinen kertoo pitäneensä setänsä homoseksuaalisuutta lapsena. Sitten hän siirtyy nykyhetkeen ja selittää näkemyksensä ja vahvistaa setänsä sukupuolen ja selittää samalla kaikki ominaisuudet, joita hän ihaili ja rakasti hänessä.

Lamar käyttää lapsuuden muistoja osoittaakseen loputonta kiintymystä setäänsä kohtaan, joka on aina ollut läsnä hänen sydämessään.

Kendrick Lamar esiintyy Frank Stagella Day N Vegasin hip-hop-musiikkifestivaalin avauspäivänä Las Vegasin festivaalialueella Las Vegasissa. Marraskuussa 2021 Kendrick Lamar esiintyy Day N Vegasin hiphop-musiikkifestivaaleilla Las Vegasissa. Allen J. Schaben / Los Angeles Times Getty Imagesin kautta

Jae kuvaa 'luonto vs. hoivaa' -dikotomiaa, joka ilmenee lapsissa, jotka luontaisesti rakastavat perheenjäseniään, mutta kasvavat halveksimaan niitä, jotka eivät noudata binääriä.

Lamar kuvailee teini-ikäistä epävarmuuttaan, joka johtui vihamielisyydestä, jonka hän huomasi setänsä saavan perheeltään: ”Kysyin äidiltäni, miksi setäni eivät pidä hänestä niin paljon. Ja miksi he haluavat aina tapella hänen kanssaan niin paljon juhlissa?”

Monille mustille LGBTQ-henkilöille, joilla on veljentyttäriä ja veljenpoikia, tämä on todellinen kokemus toisinpäin. Olen ollut setä viimeiset 15 vuotta (äskettäin suosimani titteli ei-binäärisenä ihmisenä). Sisaren- ja veljenpoikani, joita ihailen varauksetta, ovat kokeneet uskonnollisten sukulaisten vihamielisyyden, jotka pitivät minua kauhistuksena.

kendrick lamarin kiista

He ovat pohtineet samoja huolenaiheita kuin nuori Kendrick. Olen kahdenkeskinen vuorovaikutuksessa heidän kanssaan, ja he tietävät minun olevan ystävällinen, huomaavainen ja huomaavainen. Silti nämä kaksi vastakkaista näkemystä synnyttävät sisäisen taistelun binaaristen uskomusten välillä – ei sukupuolen suhteen, vaan pikemminkin oikean ja väärän suhteen. Jokaisella lapsella on paljon purettavaa, ja on ratkaisevan tärkeää ymmärtää tämä asia, kun analysoidaan 'Tädin päiväkirjat' -tavoitetta.

Toisesta säkeestä alkaen homofobinen slur esiintyy läpi kappaleen. Lamar käyttää tätä lausetta tunnustaakseen teini-ikäisen tietämättömyytensä sanan haitallisista konnotaatioista ja siitä, kuinka sen yleensä pidettiin tarkoittavan leikkiä. Toisessa säkeessä Lamar räppäilee:

Alakoulun oppilaat ilman suodatinta:

Näissä baareissa on totuutta. Koomikko oikeuttaa homofobian ja transfobian vielä nykyäänkin. Ajattele koomikko Dave Chappellen vuoden 2021 korkean profiilin kritiikkiä Netflix-erikoissarjasta The Closer, joka sisälsi transfobista huumoria. Monet väittävät, että jos jokin on tarkoitettu vitsiksi, se ei aiheuta vahinkoa.

Tämä filosofia on erityisen yleistä mustissa uskonnollisissa ryhmissä, kuten siinä, jossa Lamar varttui. Paljastamalla tyytyväisyytensä hän yrittää arvostella rehellisesti tätä ajattelutapaa. Hänen toimitus on kuitenkin parhaimmillaan hankala.

Lamar tietää yhtä hyvin kuin kuka tahansa, kuinka loukkaavia sanat voivat olla, erityisesti ulkopuolisen lausumat rasistiset sanat.

Vuonna 2018 Lamar kutsui valkoisen fanin lavalle esittämään 'm.A.A.d. City” hänen kanssaan. Fani lausui sanat sanasta sanaan käyttäen n-sanaa useita kertoja. Tämä sai Lamarin kertomaan fanille: 'Sinun täytyy piipata yksi sana.'

Tämä tapahtuma toimisi esimerkkinä tuhosta, jota rasistiset huomautukset aiheuttavat yhteisölle, kun ne lausuu ulkopuolinen, jolla ei ole oikeutta vaatia niitä takaisin. Hänen serkkunsa Mary-Ann sanoo 'Tätipäiväkirjat' -kirjan lopussa,

Hyvistä aikomuksistaan ​​huolimatta Lamar on kuitenkin ristiriidassa itsensä kanssa ja päätti sisällyttää kappaleeseen F-pommin sensuroinnin sijaan. 'Sinun täytyy piipata yksi sana' on hänelle käsittämätön. Tämä ohittaa lopulta hyvin tarkoitetun raakaheijastuksen ja tekee siitä tehottoman.

Kappaleen jatkuva väärien pronominien käyttö hämärtää hänen pyrkimyksiään voittaa tietämättömyytensä queer- ja trans-ihmisistä. Lamar räppäilee kappaleessa: 'Tätini on nyt jätkä. Uskon, että olen nyt tarpeeksi vanha ymmärtämään. Hän joi Paul Massonia hattu ylösalaisin.

Lamar myöntää, että hänen setänsä on mies, mutta viittaa edelleen häneen 'tätinä' ja 'hänenä', mikä heikentää heidän sukupuolensa tunnistamista. Hän tekee sen uudelleen jakeessa 3, mutta tällä kertaa hän nimeää myös sukulaisensa Mary-Annin kuolleeksi. Lamar rapsuttaa:

Aiheeseen liittyvä: Bryson DeChambeau -kiista: Kuinka Bryson DeChambeausta tuli niin kiistanalainen?

Nyt hänellä on enemmän luottamusta strategiansa toteuttamiseen

Lamar räppäilee neljännessä säkeessä Mary-Annista, joka oli uskonnollisempi ja kuuliaisempi heidän kasvatuksensa henkisille opetuksille kuin hän oli. Lamar alkaa kyseenalaistaa näitä oppeja, kun heidän pastorinsa valitsee Mary-Annin. Hän lakkasi sekoittamasta häntä väärin ja myönsi, että hän oli juuri se, joka hän oli aina ollut: hänen lapsuuden serkkunsa.

Uskonnon ja homoseksuaalisuuden rinnakkaiselo on tosiasia. Joskus katsotaan, että lesbot, homot, biseksuaalit ja transsukupuoliset henkilöt eivät ole hengellisiä tai eivät voi omaksua tiettyjä uskonnollisia vakaumuksia, koska monet järjestäytyneet uskonnot pitävät meitä syntisinä. Minulla oli sama, kun tulin ulos 17-vuotiaana.

Kirkko, jossa minut kasvatettiin, käänsi selkänsä minulle. Haluaisin teeskennellä olevani huonokuntoinen, jos ikävöin kirkkoa ja vakuuttaisin itselleni, että kaikki olisi hyvin, jos en toimisi havaitun syntini mukaisesti. Tämä tukahduttaminen jyrsi kuitenkin minua, kunnes päätin, että jos Jumala ei tehnyt virheitä, olin juuri se, joka minun oli tarkoitus olla.

kendrick lamarin kiista

Jopa eteläbaptistiäitini kyseenalaisti uskontonsa nähtyään tällaista vihaa. Emme käy enää kirkossa. Lamar kokee samanlaisen loppiaisen, kun hänen serkkunsa Mary-Annin erottaa heidän seurakuntansa, kun hän räppäilee: 'Sinä päivänä, jolloin valitsin ihmiskunnan uskonnon edelle, perheestä tuli läheisempää ja kaikki annettiin anteeksi.'

Lamarin tietoisuus siitä, että sydämellä johtaminen ja lähimmäisen rakastaminen on polku, on esimerkki hänen pyrkimyksistään tulla suvaitsevaisemmaksi. Hän viittaa 'Tätipäiväkirjat' -kirjan alkuun, joka kuvaa sydämen ja mielen välistä konfliktia. Se osoittaa, että tietämättömyydestään huolimatta hän on halukas näkemään asiat eri tavalla kuin ennen.

Tämä ymmärryksen suikale on syy miksi uskon, että laulun tarkoitus oli vilpitön eikä pahantahtoinen. Tästä johtuen se voi kuitenkin olla hänelle myös paikka kuulla kritiikkiä ja kuunnella queer- ja trans-ihmisiä tullakseen todelliseksi liittolaiseksi.

'Tätipäiväkirjat' olisi pitänyt käsitellä aihettaan huolellisemmin. Todellinen uskollisuus sisältää monimutkaisuutta, ja hänen tavoitteensa olisivat avoimempia, jos hän käyttäisi konkreettisempia strategioita. Ehkä homoräpparin piirre, joka pystyi puhumaan suoraan kokemuksesta saada tällaista vihamielisyyttä perheenjäseniltä, ​​olisi auttanut väitettä.

On olemassa lukuisia homoräppareita, kuten Santana, Lil Nas X, Isaiah Rashad ja muut, jotka ovat päteviä puhumaan näistä aiheista ja olisivat voineet täyttää tämän tyhjyyden. Näissä tilanteissa on tärkeää korostaa ja kuunnella queer- ja transihmisten kritiikkiä, jotka haluavat tulla arvostetuiksi ihmisinä.

Monille cis-sukupuolisille heteroseksuaaleille pelkän suorituksen tekeminen merkitsee täyttä hyväksyntää huolimatta Lamarin typerästä väärinkäytöksestä, kuolleista nimistä ja F-sanasta.

Monet meistä ymmärtävät, että meille opetetun binäärikoodin purkaminen on prosessi. Mutta emmekö me ansaitse samaa ystävällisyyttä ja ymmärrystä, tulla kuulluiksi, vaalituiksi ja kohdeltuiksi inhimillisesti? Uskon, että olemme, ja se alkaa ensikäden kertomustemme kuuntelemisesta. Anna meille armo kuunnella, kun kiinnitämme huomiota yhteisöllemme aiheutuneisiin haittoihin.

Saat lisätietoja viihdetiedoista kassalla WPR